پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ , Monday 9 December 2024
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 15645
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۷ آبان, ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار
  •   

    زخم عمیق طلاق بر فرزندان مازندران

    در طی سال‌های اخیر که نردبان رشد طلاق در مازندران به صورت کاملا صعودی طی می‌شود، شاهد افزایش زخم‌های عاطفی بر فرزندان این پدیده اجتماعی خواهیم بود، زخم‌هایی که به مرور زمان در روابط جوانان با اجتماع تاثیر خواهد گذاشت و هرچه این زخم بیشتر و در دوران بلوغ فرزندان باشد، ضعف در روابط اجتماعی شدیدتر می‌شود.

    زخم عمیق طلاق بر فرزندان مازندران

    به گزارش  رامسرنوین به نقل از بلاغ، در طی سال‌های اخیر که نردبان رشد طلاق در مازندران به صورت کاملا صعودی طی می‌شود، شاهد افزایش زخم‌های عاطفی بر فرزندان این پدیده اجتماعی خواهیم بود. زخم‌هایی که به مرور زمان در روابط جوانان با اجتماع تاثیر خواهد گذاشت. هرچه این زخم بیشتر و در دوران بلوغ فرزندان باشد، ضعف در روابط اجتماعی شدیدتر می‌شود.

    در دوران بلوغ با توجه به شاکله تفکر نوجوان، تمام اندیشه آنان صرف تکمیل شخصیت و هویت است. در واقع نوجوان میل بیشتری به جدایی از خانواده و اجتماعی شدن دارد.

    کسب تجربه در اجتماع برای نوجوان به سبب مشکلات عدیده که برای اولین بار با آنها برخورد داشته، نوعی انزوا و گوشه‌گیری را در وی بوجود می‌آورد و شدیدا نیاز به توصیه‌های والدین را می‌طلبد.

    افراد زخم خورده‌ طلاق خواسته یا ناخواسته به احساسات خود عمیقا آسیب می‌رسانند و بدین دلیل، همیشه در زندگی خود در روابط اجتماعی به دنبال درمان آسیب‌های زندگی شخصی خود هستند. وقتی که زندگی والدین به وسیله طلاق گسیخته شود اثرات مخرب غیر قابل برگشتی بر رفتار فرزندان می‌گذارند.

    رفتار فرزند طلاق، در جامعه نشان از وجود خلاء عاطفی وی دارد و تلاش می‌کند تا در جامعه، زندگی از دست رفته خود را به دست آورد که در نهایت این تلاش منجر به ایجاد عقده‌های روانی در فرد می‌شود. این آسیب به دلیل از دست دادن کانون امن خانواده دیده می‌شود.

    جامعه جولانگاه فرزند طلاق برای تخلیه عقده‌های روانی خویش می‌شود. زخم عمیق آشنای زندگی امروزه، موقعیتی بی‌ثبات برای فرزند می‌سازد. امنیت زندگی‌ خویش و جامعه را به خطر می‌اندازد، به راحتی پرخاشگری می‌کند و خواهد آموخت می‌تواند حریم‌ها و ارزش‌های جامعه را بشکند. عدم تمکین به قوانین اجتماعی و هنجارشکنی تاثیر زیادی در رویه زندگی شخصی و اجتماعی وی خواهد داشت. بی ثباتی در انتخاب‌های روزمره، بزهکاری‌های اجتماعی، بد خلقی با اطرافیان، تعدد تصمیمات عاطفی، پرخاشگری، عدم اعتماد به اقوام و ایجاد معضلات جدی برای جامعه از جمله عوامل مورد تاثیر طلاق والدین بر روابط اجتماعی هستند که منجر به آسیب اجتماعی می‌شود.

    بهره‌گیری مفهوم آسیب اجتماعی که از علوم زیستی داشته و طبق تشابهات بین خلأهای روحی و هنجارشکنی در اجتماع تدوین می‌شود. کارشناسان این حوزه، مراکز مشاوره را راهکاری مناسب برای جلوگیری از افزایش طلاق در کشور می‌دانند و تا این زخم عمیق در کشور بهبود نیابد نمی‌توان معضل آسیب اجتماعی را به طور کامل حل نمود.

    احترام والدین نسبت به یکدیگر باید در حضور فرزندان کاملا حفظ شود. والدین پیش از طلاق حتماً به مشاوره مراجعه کنند تا برای آینده فرزندانشان مشکلات کمتری ایجاد شود، والدین می‌توانند از این راه بار روحی و عاطفی طلاق را برای فرزندانشان به حداقل برسانند. نهاد‌های حمایتی دولتی همانند بهزیستی و غیردولتی مانند سازمان‌های مردم نهاد پیشرو در زمینه طلاق به عنوان مشاوره‌ برای والدین و فرزندان آنها در این راه بسیار مهم و تاثیرگذار است.

    اگر مسؤولان، متخصصان و برنامه‌ریزان امر اجتماعی به سرعت به فکر چاره‌اندیشی معضل افزایش طلاق نباشند، در آینده‌ای نزدیک بر وسعت این زخم افزوده می‌شود و جامعه را با بزهکاری‌های اجتماعی فراوان و معضلی عظیم روبه‌رو می‌کند که به مراتب چاره‌اندیشی برای آن سخت‌تر خواهد بود.