غذای اصیل رامسر در قاب نخستین جشنواره آشپزی بومی
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ «دووآو» یکی از غذاهای ریشهدار و خاطرهانگیز فرهنگ غذایی رامسر است که بویژه در روزهای سرد و بارانی زمستان جایگاه ثابتی در سفرههای محلی دارد. این غذای سنتی که از ترکیب کشک، گوشت، سبزیهای معطر بومی همچون چوچاق و نعنا تهیه میشود، معمولاً همراه با برنج کته و در کنار سیب زمینی سرخ کرده و ترب سفید سرو می شود و بخشی از هویت زیستی و حافظه فرهنگی مردم این شهرستان بهشمار میآید.
برگزاری این جشنواره تنها یک روز پس از بارش شدید باران و هوایی سرد با حضور پرشمار شهروندان همراه شد؛ حضوری که نشان داد پیوند جامعه محلی با مؤلفههای فرهنگی و هویتی فراتر از محدودیتهای زمانی و شرایط آبوهوایی است و چنین رویدادهایی میتواند به یکی از مهمترین بسترهای تقویت سرمایه اجتماعی تبدیل شود.
مسلم قبادیان فرماندار شهرستان رامسر در سخنانی با اشاره به جایگاه ویژه این شهرستان در گردشگری کشور بر اهمیت رویدادسازی فرهنگی تأکید کرد و اظهار داشت: رامسر بر تارک گردشگری ایران میدرخشد و برگزاری جشنوارهها و برنامههای فرهنگی نقش مؤثری در افزایش نشاط اجتماعی، جذب گردشگر و رونق اقتصاد محلی دارد.
قبادیان با بیان اینکه مسیر رویدادهای فرهنگی رامسر از جشنواره بهارنارنج آغاز شده است و با جشنوارههای غذاهای محلی، شیردوشان و گلهای آزالیا تداوم یافته است افزود: نخستین جشنواره دووآو نیز در ۲۴ آذرماه با استقبال کمنظیر شهروندان و گردشگران برگزار شد که بیانگر ظرفیت بالای فرهنگی این شهرستان است.
وی همچنین با قدردانی از ستاد برگزاری جشنوارهها، شهرداری و شورای اسلامی شهر رامسر تصریح کرد: معرفی آداب، سنن و تنوع غذایی منطقه در کنار توسعه گردشگری میتواند به تقویت اقتصاد جوامع محلی منجر شود.
دبیر جشنواره دووآو نیز با اشاره به حمایت مدیریت شهری رامسر این رویداد را برنامهای آیینی و فرهنگی دانست و اظهار کرد: رامسر علاوه بر مواهب طبیعی کمنظیر دارای آیینها، سنتها، صنایعدستی ارزشمند و غذاهای بومی است و برگزاری این جشنواره گامی در مسیر ثبت این غذای محلی به نام رامسر و حرکت به سمت برندسازی فرهنگی محسوب میشود.
فاطمه خداپرست افزود: این رویداد در تقویم مناسبتی ثبت و برنامهریزی شده است که بهصورت سالانه برگزار شود. همچنین در حاشیه جشنواره، غرفههایی برای معرفی و عرضه غذاهای محلی و صنایعدستی برپا شد که با استقبال مخاطبان همراه بود.
در کنار بخشهای آشپزی و صنایع دستی اجرای برنامههای فرهنگی و هنری فضایی پویا، خانوادگی و بانشاط ایجاد کرد و تصویری زنده از رامسر در یکی از کمتحرکترین فصلهای گردشگری سال به نمایش گذاشت.
از دیگر بخشهای شاخص این جشنواره، حضور الیکا عبدالرزاقی بازیگر و کارگردان مطرح و رامسری سینما بود. وی در این مراسم جشنواره دووآو را اقدامی ارزشمند در مسیر احیای ارزشهای اصیل فرهنگی و تاریخی این منطقه توصیف کرد و بر اهمیت توجه به هویت بومی در برنامهریزیهای فرهنگی تأکید داشت.
به گزارش خبرنگار بلاغ نخستین جشنواره آشپزی بومیـمحلی دووآو آغاز مسیری هدفمند برای صیانت از میراث غذایی رامسر است؛ مسیری که با استمرار، مستندسازی و مشارکت نهادهای فرهنگی میتواند به ثبت ملی این غذای بومی بهعنوان میراث ناملموس منجر شود و نقش مؤثری در حفظ هویت فرهنگی منطقه ایفا کند.
انتهای خبر/