پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • پنج شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴ , Thursday 29 May 2025
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 25005
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۷ خرداد, ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۲
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار > خبر برگزیده
  •   

    جشن باشکوه ازدواج در مازندران برگزار می‌شود؛

    دغدغه جمعیت در صدر مطالبات رسانه‌ای

    مدیرکل ورزش و جوانان مازندران گفت: در طول هفته ملی جمعیت و هفته ازدواج، برنامه‌های متعددی در سطح استان برگزار می‌شود.

    به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» اداره‌کل ورزش و جوانان مازندران در ابتکاری جالب اقدام به برگزاری نشست خبری گفتگو محور با رسانه‌ها پیرامون موضوع جمعیت و ازدواج در استان کرد و به احصای راهکارها، انتقادات و پیشنهادات اهالی رسانه پرداخت.

    مدیرکل ورزش و جوانان مازندران در این نشست با بیان اینکه در سال گذشته ۲۰ هزار و ۶۸۴ فقره تسهیلات داده شد؛ اظهار کرد: مجموع کل متقاضیان اخذ تسهیلات ازدواج استان مازندران ۳۳ هزار و ۷۶۴ نفر بودند که از این تعداد ۶۱ درصد موفق به اخد تسهیلات شدند.

    حسین بریمانی با اشاره به اینکه در فروردین امسال از ۱۷ هزار و ۵۰۰ متقاضی تنها ۲.۴۰ درصد موفق به اخذ تسهیلات شدند که مجموعا ۴۲۵ نفر موفق به اخذ تسهیلات به ارزش ۱۳ میلیارد تومان شدند، افزود: ۱۷ هزار نفر از متقاضیان در صف انتظار تسهیلات قرار دارند که همت مسئولان را می‌طلبد.

    وی خاطرنشان کرد: ازدواج یک مسئله مهم راهبردی در حوزه جمعیت و جوانی جمعیت کشور محسوب می‌شود.

    بریمانی ادامه داد: براساس آخرین آمار ارائه شده ملی، نرخ ازدواج از۸۴۰ هزار سال ۱۳۹۹ به ۵۳۰ هزار در سال ۴۰۲ کاهش یافته است.

    وی بیان کرد: میانگین سن ازدواج مردان در برخی شهرهای مازندران به بیش از ۳۰ سال رسیده است این در حالی است که نرخ سن ازدواج در کشور ۲۷.۵ سال برای مردان و ۲۴.۵ سال برای زنان است.

    مدیرکل ورزش و جوانان مازندران اظهار کرد: جشن باشکوه ازدواج در طول هفته ملی جمعیت در شهرهای مختلف مازندران برگزار می‌شود.

    بریمانی اذعان کرد: در طول هفته ملی جمعیت و هفته ازدواج، برنامه‌های متعددی در سطح استان برگزار می‌شود.

    راه‌اندازی خوابگاه‌های متاهلین دانشجویی

    مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران نیز در نشست خبری گفتگو محور هفته ملی جمعیت و آغاز هفته ازدواج اظهار کرد: امام علی علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها دو الگوی واقعی برای زوجین هستند که باید به‌خوبی معرفی شوند.

    ام‌البنین محمدی افزود: رسالت رسانه‌ها در حوزه ازدواج یک رسالت متفاوت و اثرگذار است، چرا که برای مردم، باورپذیرتر است.

    مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران خاطرنشان کرد:  سال گذشته کنگره ۳۷ شهیده زن برگزار شد که در دل آن، یک‌هزار زوج جشن زندگی خود را برگزار کردند.

    محمدی ادامه داد: در حال پیگیری راه‌اندازی خوابگاه‌های متاهلین دانشجویی در دانشگاه‌های استان هستیم.

    وی بیان کرد: باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که جوانان ما گفته‌های مدیران را باور کنند.

    مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران خاطرنشان کرد: سن ازدواج چه در مردان و چه زنان کشور ما بالا رفته است و این جای نگرانی و محل تدبیر و چاره‌اندیشی است.

    محمدی اذعان کرد: فرهنگ‌سازی و عوامل تحصیلی و دانشگاهی از جمله مواردی است که باید جدی گرفته شود.

    وی تاکید کرد: کودک همسری را نمی‌پذیریم و باید نسبت به فرزندآوری زوجین نیز اقدامات آموزشی و فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

    مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران گفت: ازدواج‌های ناموفق نیز در عقب‌نشینی جوانان ما در حوزه ازدواج اثرگذار بوده است.

    محمدی اشاره کرد: مدیریت مالی نیز از جمله مواردی است که باید در حوزه آموزش بدان پرداخته شود.

    *رسانه‌ها در کنار مردم

    به گزارش بلاغ، در این نشست فعالان رسانه‌ای بار دیگر نسبت به تبعات بحران جمعیتی هشدار دادند و خواستار ورود جدی‌تر دستگاه‌های مسئول برای فرهنگ‌سازی، حمایت و تسهیل فرزندآوری شدند.

    بررسی‌ها و تحلیل‌های آماری منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران و وزارت بهداشت نشان می‌دهد که نرخ رشد جمعیت در بیشتر استان‌های کشور از جمله مازندران، با شیبی نگران‌کننده در حال کاهش است و این موضوع به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان رسانه‌ای، اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است.

    اهالی رسانه در این نشست تأکید کردند که مقوله جمعیت، صرفاً یک مسئله آماری یا سیاسی نیست، بلکه موضوعی فرابخشی و فرهنگی است که در صورت غفلت از آن، بنیان‌های اجتماعی، اقتصادی را دچار تزلزل خواهد کرد.

    فعالان رسانه‌ای معتقدند که نباید به طرح شعارهای کلی بسنده کنند، بلکه باید با روایت‌های میدانی، تحلیل‌های عمیق و گفتگو با کارشناسان، مسئله جمعیت را به یک گفتمان مطالبه‌گر و مردمی تبدیل کنند.

    رسانه‌ها در مقام نماینده واقعی دغدغه‌های مردم، مطالبه‌گر تصمیمات کارشناسی و حمایت‌های عملی هستند.

    انتهای خبر/