وی بیان کرد: اگر امروز تصمیمگیری راهبردی و مداخله جدی در حوزه جمعیت نداشته باشیم، فردا با بحرانهایی مواجه خواهیم شد که دیگر امکان مهار و جبران آنها وجود ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: موضوع جمعیت دیگر صرفاً یک مسئله اجتماعی یا فرهنگی نیست، بلکه به یک چالش ملی و میهنی با پیامدهای اقتصادی، درمانی، بهداشتی و امنیتی بدل شده است.
حسینی افزود: این موضوع سالهاست که از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته و در فرمایشات ایشان، کاهش جمعیت یک خطر جدی برای آینده کشور عنوان شده است.
وی با اشاره به همراستایی سیاستهای ملی در دولت با دغدغههای رهبری در این حوزه، افزود: هماکنون نیز موضوع جمعیت و مقابله با کاهش نرخ باروری در دستور کار ریاست جمهوری، وزارت بهداشت قرار دارد و جزء محورهای اصلی برنامهریزی و مداخلات بهداشتی ما در استان محسوب میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به آمارهای رسمی جمعیت استان، تصریح کرد: جمعیت استان مازندران در حال حاضر حدود ۳ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۲۴۵ نفر است که از این تعداد، ۵۳۸ هزار و ۹۹۳ نفر را افراد سالمند تشکیل میدهند؛ این به معنی آن است که ۱۵.۹ درصد جمعیت استان، سالمند هستند.
حسینی ادامه داد: اگر روند کنونی کاهش زاد و ولد ادامه یابد، در سالهای پیشرو ما با ساختار جمعیتی واژگون مواجه خواهیم شد؛ ساختاری که در آن جمعیت سالمند از جمعیت جوان پیشی میگیرد و کشور از نظر اقتصادی، درمانی و بهداشتی دچار بحران خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات گسترده حوزه بهداشت در راستای تشویق به فرزندآوری و حمایت از زوجهای جوان گفت: تمامی خدمات آموزشی و مراقبتی مربوط به سلامت باروری، ازدواج، و مادران باردار در استان مازندران بهصورت کاملاً رایگان ارائه میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: از سطح اولیه در خانههای بهداشت روستایی گرفته تا مراکز جامع سلامت شهری، آموزشهای اولیه برای اقدام به بارداری و فرزندآوری توسط بهورزان و مراقبین سلامت ارائه میشود.
حسینی با اشاره به پوشش بیمهای خدمات درمان ناباروری در مراکز دولتی و دانشگاهی استان، گفت: برای زوجهایی که با مشکلات ناباروری مواجه هستند، تسهیلات مناسبی در نظر گرفته شده و بیمهها تا ۹۰ درصد هزینههای درمان ناباروری را پوشش میدهند.
وی ادامه داد: این خدمات با هدف کاهش هزینهها و افزایش دسترسی زوجهای نابارور به درمان، هماکنون در حال اجرا است و در حال توسعه به سایر شهرستانها نیز هست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه مراقبتهای دوران بارداری در سطح یک و دو نظام سلامت، به صورت کاملاً رایگان انجام میشود، گفت: تمامی مادران باردار میتوانند از خدمات مراقبتهای پیش از بارداری، حین بارداری و پس از زایمان به صورت منظم بهرهمند شوند.
حسینی از ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به مادران باردار در مراکز مشخصشده خبر داد و گفت: سلامت دهان و دندان نیز یکی از شاخصهای مهم سلامت مادر و جنین است و ما در این زمینه خدمات تخصصی را نیز در اختیار مادران قرار دادهایم.
انتهای خبر/