پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ , Monday 12 May 2025
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 24866
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۴
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار > ویژه ها
  •   

    میزگرد بلاغ با موضوع نقش رسانه‌ها در «ترویج فرهنگ رضوی» برگزار شد؛

    دیار علویان در آغوش پرچم امام رضا (ع)

    در ایام دهه کرامت، حضور کاروان «زیر سایه خورشید» در استان مازندران فرصتی بود تا عشق و ارادت مردم این دیار به امام رضا (ع) بار دیگر به نمایش گذاشته شود. این سفر معنوی، پیام امام مهربانی‌ها را به دل‌های مردم مازندران رساند.

    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» در میزگرد خبری، همراه با مبلغان و خادمان حضرت رضا (ع) به تحلیل معنویات این سفر و چشم‌اندازهایی که می‌تواند برای آینده گسترش فرهنگ رضوی در کشور داشته باشد، خواهیم پرداخت؛ از آنچه که در طول این سفر مشاهده شد، تا تاثیری که این سفر معنوی بر مردم و فرهنگ محلی گذاشت.

    کاروان «زیر سایه خورشید» به‌منظور ترویج سنت و سیره امام رضا(ع)

    مهدی درجاتیان مسئول کاروان «زیر سایه خورشید» در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» ضمن تبریک دهه کرامت به‌مناسبت میلاد حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) و حضرت معصومه (س)، اهداف و برنامه‌های این کاروان را در استان مازندران تشریح کرد.

    وی با بیان اینکه کاروان «زیر سایه خورشید» به‌منظور ترویج سنت و سیره امام رضا (ع) و بهره‌مندی از معارف ایشان، به مناطق مختلف کشور سفر می‌کند، گفت: هدف ما از برگزاری این مراسم‌ها، تقویت ارتباط دائمی و مستمر مردم با امام معصوم، ترویج وحدت بین اقوام و سلایق مختلف و همچنین ایجاد نشاط دینی در جامعه است.

    مسئول کاروان «زیر سایه خورشید» افزود: ما در این ۱۰ روز به زیارت و خدمت‌رسانی به مردم شهیدپرور و ولایت‌مدار استان مازندران پرداخته‌ایم. مردم این دیار واقعاً در مهمان‌نوازی مثال‌زدنی هستند و از میزبانی‌ از این کاروان بی‌نهایت خوشحال هستیم.

    درجاتیان به برنامه‌های این کاروان در شهرهای مختلف مازندران اشاره کرد و گفت: از روز ۱۷ ماه جاری، برنامه‌های ما در نقاط مختلف استان از جمله سیمرغ، ساری، چهاردانگه، قائم‌شهر و چندین شهر دیگر برگزار شد. هدف ما این است که در این روزهای مبارک، مردم مازندران از حضور در این برنامه‌های معنوی بهره‌مند شوند.

    وی افزود: از استقبال بی‌نظیر مردم مازندران و همچنین حضور گسترده در مراسم‌های مختلف کمال تشکر را داریم. این کاروان همچنان به فعالیت‌های خود ادامه خواهد داد و در سایر نقاط کشور نیز به‌منظور ترویج معارف اهل بیت و ایجاد شور و نشاط دینی حضور خواهد داشت.

    یک «لحظه‌ اتصال» با حضرت رضا (ع)

    حجت‌الاسلام مهدی یادگاری مبلغ و خادم حرم مطهر امام رضا (ع)، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع)، از حال و هوای معنوی کاروان «زیر سایه خورشید» در استان مازندران گفت.

    وی با اشاره به حضور این کاروان معنوی در دیار علوی‌تبار و ولایت‌مدار مازندران اظهار داشت: ما مفتخریم که زیر سایه‌ پرچم متبرک حرم امام رضا (ع) به خدمت مردم این استان رسیده‌ایم. اعتقاد داریم این پرچم، پیراهن یوسفی است که خداوند برای شفا، امید و اتصال به دل‌های مؤمنین می‌فرستد.

    این مبلغ امام رضایی با بیان اینکه برنامه‌های کاروان تنها برای ایجاد یک «لحظه‌ اتصال» با حضرت رضا (ع) است، افزود: استان مازندران ولایت‌مدار است؛ بی‌بهانه به اهل‌بیت (ع) عشق می‌ورزد اما ما آمده‌ایم که یک بهانه هم به دست این مردم بدهیم برای نزدیکی بیشتر به امام رضا (ع) چراکه حضرت فقط رفیق روز خوش نیست؛ ایشان انیس نفوس‌اند؛ یعنی همدم دل‌ها حتی در سخت‌ترین شرایط. چه کسی غیر از ایشان می‌تواند دل یتیم، دل بیمار، دل پدر شهید، یا حتی دل گناه‌کار پشیمان را در آغوش بگیرد.

    یادگاری به خاطراتی از دیدار با مردم اشاره کرد و گفت: از شالیزارهای سرسبز تا بیمارستان‌ها، از حوزه‌های علمیه تا روستاهای دورافتاده، همه‌جا شاهد معجزه‌ پرچم امام رضا (ع) بودیم. در یکی از روستاها، دختری سال‌هاست به پدری قطع‌نخاع خدمت می‌کند؛ همان‌جا، در روز میلاد، پرچم امام رضا (ع) را بردیم و فضایی لبریز از معنویت ایجاد شد.

    وی همچنین به اتفاقاتی تأثیرگذار در طول مسیر اشاره کرد: در جاده مازندران، مردم با دیدن پرچم از خودرو پیاده می‌شدند، اشک می‌ریختند و آن را در آغوش می‌گرفتند. حتی کسانی که در ابتدا برنامه‌ای برای حضور نداشتند، در عالم رؤیا دیده بودند که پرچم امام رضا به سویشان می‌آید و وقتی کاروان به درِ خانه‌شان رسید، به گریه افتادند. این‌ها در هیچ برنامه‌ی مکتوبی نبود؛ این‌ها برنامه‌ی امام رضا (ع) بود.

    این مبلغ رضوی گفت: ما به دنبال پرچم آمده‌ایم، اما در حقیقت، این پرچم واسطه‌ اتصال دل‌های پاک و دل‌های شکسته با امام رضا (ع) است. کسی اگر یعقوب باشد، پرچم یوسف برایش شفا می‌شود، اما حتی اگر یعقوب هم نباشد، امام رضا رهایش نمی‌کند. امام رضا در استان مازندران، در دل مردم، در اشک‌ها، در رویاها و در لبخندهای بیماران حضور دارد. کافی‌ست چشم دل باز کنیم.

    یادگاری با بیان اینکه قلب نوجوانان پاک و زلال است و آمادگی بالایی برای دریافت نور ولایت دارند، اظهار داشت: امیرالمؤمنین علی (ع) می‌فرمایند «علیکم بالأحداث» یعنی با نوجوانان سخن بگویید چراکه زمین دل آن‌ها آماده‌ پذیرش بذر حقیقت است. ما در این سفر فقط واسطه‌ای بودیم تا جلوه‌ای از امام رضا (ع) را در آغوش این بچه‌ها بگذاریم.

    وی افزود: در مدارس ما بچه‌هایی را دیدیم که وقتی پرچم حرم امام رضا (ع) را در آغوش می‌کشیدند، گویی خود امام را می‌بینند. یکی از آن لحظات برای من این‌گونه بود که انگار حضرت رضا (ع) دست بر شانه‌ام گذاشت و گفت «موفق باشید»

    این مبلغ رضوی با اشاره به اهمیت پرهیز از روش‌های سلیقه‌ای و ناهماهنگ با سیره اهل‌بیت در جذب نوجوانان، تصریح کرد: نباید به اسم جذب، از چارچوب آل‌الله عقب‌نشینی کنیم. این نور ۱۴۰۰ سال است که در حال هدایتگری است و اگر دل آماده باشد، همان نور کافی‌ست.

    یادگاری در ادامه به خاطره‌ای از آیت‌الله مستجابی اشاره کرد و گفت: ایشان می‌فرمودند یکی از بستگان ما که از اساس دین را قبول نداشت و حتی از فعالان مکتب کمونیسم بود، مهمان ما شد. من هیچ بحثی آغاز نکردم. فقط او را به زیارت امام رضا (ع) بردم. وقتی مقابل پنجره فولاد نشست، بی‌آن‌که کسی سخنی بگوید، متحول شد، شیعه شد و گفت: من به نور امام رضا (ع) متولد شدم.

    وی افزود: اگر چنین اتفاقی برای یک فرد کاملاً دور از دین رخ می‌دهد، نوجوان ما که تازه جوانه‌های ایمان در دلش شکوفه زده‌اند، چقدر بیشتر می‌تواند از نور حضرت بهره‌مند شود. مدرسه، بهترین مزرعه‌ این بذر الهی است.

    این مبلغ رضوی در پایان تأکید کرد: عطر رضوی فقط محدود به دهه کرامت نیست؛ این ارتباط باید تداوم یابد. مسئولان فرهنگی، مربیان و مدیران مدارس اگر هر روز با خواندن دعای عهد، دل بچه‌ها را به امام زمان (عج) پیوند بزنند، آینده‌ای رضوی، مؤمنانه و روشن در انتظار این نسل خواهد بود.

    مازندران سرزمین عشق به اهل بیت است

    علی حیدری از خادمان آستان قدس رضوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» با اشاره به حضور کاروان «زیر سایه خورشید» در استان مازندران، این استان را سرزمین عشق و ارادت به اهل بیت (ع) توصیف کرد و گفت: از طرف خادمان و نوجوانان امام رضا (ع) سلام و ارادت قلبی‌ام را به مردم ولایت‌مدار مازندران تقدیم می‌کنم.

    وی افزود: از لحظه‌ ورود به فرودگاه تا لحظه‌ دیدار با مردم در شهرهای مختلف، آنچه ما دیدیم، عشق خالص و بی‌ریای مردم این دیار به امام رضا (ع) بود. ما فقط حامل پرچم بودیم، اما دل‌ها از قبل آماده بودند. اشتیاقی که در شهرهای مختلف مازندران دیدیم برای خود من بسیار تعجب‌آور بود. این مردم، ریشه در ولایت دارند و ارادت‌شان به اهل بیت، ستودنی است.

    حیدری با بیان خاطره‌ای از حضور در شهرستان بابل گفت: حدود سه شب و سه روز مهمان خانواده‌ای بسیار ولایی و بااخلاص بودیم. خانه‌ای کوچک اما دلی بزرگ. چنان میزبانی کردند که ما خادمان، خود درس گرفتیم. منش اسلامی، کرامت، ادب و محبت‌شان مثال‌زدنی بود. بارها با خود فکر کردم که آیا می‌توانم بخشی از این رفتار را به زائران حرم امام رضا (ع) منتقل کنم.

    این خادم امام رضا (ع) گفت: این خانه فقط ۶۰ متر بود اما قلب‌هایی داشت به وسعت آسمان. هفته‌ای یک‌بار مراسم اهل بیت برگزار می‌کنند، آن هم با اخلاص. ما فقط غبطه خوردیم و افتخار میزبانی‌شان را داشتیم.

    حیدری به اتفاقات خاصی که طی این سفر رخ داده نیز اشاره کرد و گفت: در سیمرغ، یکی از خانواده‌های شهدا، رؤیایی دیده بود که پرچم امام رضا (ع) به خانه‌شان خواهد آمد. فردای آن رؤیا، ما آنجا بودیم. یا در چهاردانگه و دودانگه، پدری که از ناحیه‌ی کمر فلج شده بود و دختری که با عشق به او خدمت می‌کرد، به دیدار ما آمدند. پدر هرگز به زیارت امام رضا (ع) نرفته بود. اما در همان دیدار، انگار بارگاه رضوی در دل خانه‌شان آمده بود.

    وی در پایان از همراهی مردم، مسئولان و برگزارکنندگان برنامه‌ی «زیر سایه خورشید» در مازندران تقدیر کرد و گفت: من خادم امام رضا هستم، اما در این ده روز از مردم مازندران، خدمت و خادمی را یاد گرفتم. امیدوارم همه‌ی ما در محضر حضرت رضا (ع)، روسفید باشیم و این نور، همیشه در دل و جان‌مان باقی بماند.

    مازندران پر از دل‌های شکسته و عاشق امام رضا (ع) است

    سیدحسین مدنی مداح کاروان «زیر سایه خورشید»، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» با اشاره به شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر مردم استان مازندران نسبت به امام رضا (ع)، گفت: مردم این دیار با تمام وجود عاشق امام هشتم هستند. این عشق در کوچه‌پس‌کوچه‌ها، در نگاه‌ها، در اشک‌هایی که پای پرچم ریخته می‌شد، کاملاً دیده می‌شد.

    وی با بیان اینکه مداحی در جمع مردم مازندران برایش بسیار متفاوت و عاطفی بوده، افزود: بغض مردم، اشتیاق نگاه‌ها و صداقت دل‌های‌شان باعث شد نتوانم صدایم را در برخی جلسات بالا ببرم. با این حال، یکی از خاطره‌انگیزترین سفرهای عمرم همین حضور در کاروان زیر سایه خورشید در این استان بود. جلساتی که در بیمارستان‌ها، زندان‌ها، خانه‌های شهدا و بیماران برگزار شد، برای من درس بزرگی بود از عشق و امید.

    این مداح اهل‌بیت (ع) همچنین با اشاره به خاطراتی از سفرهای زیارتی پیشین خود گفت: توفیق داشتم که در مشهد، ضریح مطهر امیرالمؤمنین (ع) را با گلاب بشویم یا در مکه و مدینه مداحی کنم، اما تجربه‌ی سفرهای مردمی زیر سایه خورشید برای من جنس دیگری داشت؛ این برنامه‌ها، معجزه‌اند. مردمی که دل‌های‌شان لبریز از محبت امام رضا (ع) است، بی‌نیاز از مقدمه و سخنرانی، خودشان با پرچم حرف می‌زنند.

    مدنی افزود: یکی از دل‌نشین‌ترین لحظات، دیدار با بیماران در خانه‌های‌شان بود؛ جایی که با دیدن پرچم، اشک می‌ریختند و امید تازه می‌گرفتند. انگار حرم امام رضا آمده بود به خانه‌های‌شان. آن لحظه‌ها، یادآور صبح‌های حرم بود که بیماران را با ویلچر به گوهرشاد می‌بردیم.

    وی در پایان تأکید کرد: فرهنگ رضوی باید بیش از پیش در رسانه‌ها، صدا و سیما و فضای مجازی تقویت شود. این عشق مردمی سرمایه‌ای است که باید حفظ و گسترش یابد. ما آمادگی کامل داریم که در هر نقطه از کشور، با صدای دل‌سوخته‌مان، صدای رضا را بلند کنیم.

    دلدادگی مردم مازندران به امام رضا (ع) بی‌نظیر است

    حسین شادمان مداح و خادم بارگاه منور امام رضا (ع) در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» در خصوص حضور کاروان «زیر سایه خورشید» در استان مازندران در ایام دهه کرامت، اظهار داشت: برای من حضور در این سفر با کاروان رضوی بسیار اثرگذار بود. دیدن دلدادگی مردم به امام رضا (ع) در نقاط مختلف استان مازندران، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی بود.

    وی با اشاره به اشتیاق وصف‌ناپذیر مردم نسبت به پرچم امام رضا (ع) گفت: در مسیرهای مختلف، چه در مکان‌های مشخصی که برای برنامه‌ریزی قبلی آماده شده بود و چه در مکان‌هایی که مردم به طور تصادفی با پرچم مواجه می‌شدند، دلدادگی‌ها و اشک‌هایی که از دل مردم می‌ریخت، برای من بسیار عمیق و اثرگذار بود. بسیاری از این عزیزان می‌گفتند که پیش از حضور در محضر پرچم، خواب امام رضا (ع) را دیده‌اند یا به نوعی ارتباط روحی با آقا برقرار کرده‌اند.

    این مداح رضوی افزود: این احساس و دلدادگی مردم به امام رضا (ع)، کاملاً بی‌واسطه و بدون هیچ‌گونه اطلاع قبلی از حضور کاروان بود. این نشان می‌دهد که امام رضا (ع) با دل‌های مردم ارتباطی عمیق و معنوی دارد، ارتباطی که شاید در ظاهر ساده باشد، ولی در عمق آن، مردم خود را در آغوش محبت حضرت می‌بینند.

    شادمان گفت: آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) با این مهربانی خاص خود، قلب‌های مردم را به سوی خود جذب می‌کند و به گونه‌ای به آنها پالس‌های معنوی ارسال می‌کند که این حس دلدادگی در دل آنها شکل می‌گیرد. این تجربه برای من که مدت‌ها در مسیر خدمت به امام رضا (ع) بوده‌ام، بسیار متفاوت و خاص بود.

    وی در پایان با اشاره به عشق و ارادت مردم مازندران به امام رضا (ع)، افزود: این مردم ولایی و دلداده، از دیار پر از تاریخ و فرهنگ هستند. دیدن اشک و لبخند مردم در کنار پرچم امام رضا (ع) و احساس این که امام رئوف به دل‌های‌شان وارد شده است، برای هر خادمی یک نعمت بزرگ است.

    در کنار زائران مازندرانی، شاهد کرامات بی‌نظیر امام رضا (ع) بودیم

    حجت‌الاسلام عبدالکریم توالایی‌فرد مبلغ و خادم بارگاه منور امام رضا (ع)، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» به تجربه‌های معنوی و کرامات خاصی که در ایام دهه کرامت در استان مازندران مشاهده کرده، اشاره کرد و گفت: این دهه نوکری و خادمی در کنار زائرین مازندرانی برای من تجربه‌ای بسیار شیرین و خاص بود. در این ده روز، ما نه تنها به عنوان خادم امام رضا (ع) بلکه به عنوان زائرانی که خود را در خدمت حضرت می‌دیدیم، در این سفر حضور داشتیم.

    وی افزود: در این سفر، من و دوستانم شاهد کراماتی بودیم که از نظر بسیاری از افراد، شاید عادی به نظر برسد، اما وقتی با دقت نگاه می‌کنیم، درمی‌یابیم که این‌ها نه تنها عادی نیستند، بلکه این‌ها همگی نشان از دلدادگی حضرت رضا (ع) به بندگانش دارند. حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) در انتخاب زائرانش، حتی کسانی که چشم‌شان به پرچم حضرت می‌افتاد، تاثیرگذار بودند. بسیاری از این افراد به نوعی دعوت به حضرت می‌شدند، گویی آقا خودشان در دل‌ها راه می‌یافتند.

    این مبلغ رضوی در ادامه خاطره‌ای از سفر خود در استان مازندران به یاد آورد و گفت: در یکی از شهرستان‌های استان، در جاده‌ای که زیر آفتاب گرم ساعت ۳ بعدازظهر بود، دیدیم که یک پسر بچه حدوداً ۱۰ یا ۱۱ ساله تنها ایستاده بود و یک میز کوچک با یک کلمن شربت و سینی شیرینی داشت. با اینکه برنامه بعدی ما در حال تأخیر بود، اما بلافاصله به راننده گفتیم که برگشتیم. وقتی برگشتیم، دیدیم که این پسر به عشق امام رضا (ع) موکب خود را برپا کرده و به محض دیدن پرچم امام رضا (ع) دوید تا خانواده‌اش را خبر کند. در آن لحظه، انگار گوشه‌ای از ضیافت حضرت رضا (ع) در آنجا برپا شده بود.

    توالایی‌فرد ادامه داد: این صحنه برای ما یادآوری بود که امام رضا (ع) همیشه در کنار مردم است، حتی در دورترین نقاط. کسانی که شاید از مشهد دور هستند و آرزو دارند روزی به حرم امام رضا (ع) بروند، با همین پرچم متبرک حضرت احساس نزدیک بودن به ایشان را تجربه می‌کنند.

    وی اظهار داشت: در یکی از برنامه‌ها، خانمی به من گفت که سال‌ها آرزو داشت به مشهد برود، اما به دلیل شرایط زندگی نتوانسته بود. او شب ولادت حضرت رضا (ع) در حال تماشای تلویزیون و دیدن گنبد امام رضا (ع) بود که با خود گفت: «آقا جان، من قابل نیستم، اما دل من با شماست» صبح روز بعد، وقتی صدای مداحی و پرچم متبرک حضرت رضا (ع) را از خانه‌اش شنید، به شوق آمد و بیرون آمد تا این پرچم را ببیند.

    این خادم امام رضا (ع) در پایان گفت: این‌ها تنها گوشه‌ای از کراماتی است که در این سفر شاهد بودیم. این تجربیات و معجزات برای ما یادآوری است که امام رضا (ع) همیشه در کنار ماست و نیاز به هیچ فاصله‌ای برای رسیدن به او نداریم. تنها کافی است که دل‌مان آماده باشد و در این سفر معنوی، از کرامات و برکات حضرت بهره‌مند شویم.

    حمل پرچم امام رضا (ع) در مازندران، تجربه‌ای فراتر از خدمت

    مسعود فعال‌پارسا خادم امام رضا (ع) و حامل پرچم در کاروان زیر سایه خورشید در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ»، از تجربیات معنوی و تأثیرگذار خود در استان مازندران در دهه کرامت صحبت کرد و گفت: حمل پرچم امام رضا (ع) واقعاً حس متفاوتی دارد. وقتی پرچم امام رضا (ع) را حمل می‌کنیم، دیگر خدمت به عنوان یک خادم صرف نیست، بلکه در ذهن مردم، تصویری از درگاه و بارگاه امام علی بن موسی الرضا (ع) شکل می‌گیرد. این حس، یک احساس غریبی است که همراه با احترام و عشق به حضرت، در دل‌ها و ذهن‌ها ثبت می‌شود.

    وی افزود: در سفر به استان‌های شمالی کشور، از جمله مازندران، بسیاری از اوقات ما در مراکز تفریحی و فروشگاه‌ها با توریست‌هایی مواجه می‌شویم که اغلب تصویری متفاوت از مردم این استان‌ها در ذهن دارند اما وقتی وارد روستاها، شهرها و میدان‌های استان مازندران می‌شویم و پرچم حضرت رضا (ع) را در دست داریم، تمام آن تصورات تغییر می‌کند. مردم مازندران با دلدادگی و عشق بی‌پایان به حضرت رضا (ع) ما را پذیرفته‌اند و احترام و محبت آنان واقعاً دلگرم‌کننده است.

    این خادم امام رضا (ع) در ادامه گفت: یکی از نکات جالبی که در این سفر مشاهده کردیم، آن بود که وقتی پرچم وارد هر مجموعه‌ای می‌شد، جایگاه‌های اجتماعی افراد به هیچ‌وجه اهمیتی نداشت. در این سفر، افرادی که در مشاغل خود جایگاه‌های رفیع و مهمی داشتند، حتی بزرگان و مسئولان، به محض اینکه در محضر پرچم امام رضا (ع) قرار می‌گرفتند، منیت‌ها و مقام‌هایشان کنار می‌رفت و همه با تواضع و افتادگی در خدمت حضرت بودند. شاهد بودیم که حتی برخی بزرگان، کفش‌های خود را در می‌آوردند و لباس خادم را تمیز می‌کردند تا زائرین به راحتی از آن استفاده کنند.

    فعال‌پارسا در ادامه به یک خاطره ویژه اشاره کرد و گفت: در یکی از روستاها، یکی از اهالی از ما خواست که اجازه بدهیم از گل‌های خانه‌اش برای تقدیم به پرچم امام رضا (ع) استفاده کنیم. این خانم در دل خود آرزو داشت که در شب تولد حضرت، گل‌هایی برای امام رضا (ع) هدیه کند و صبح روز بعد، مسئول بسیج محله، با همان گل‌ها به سراغ ما آمد تا آن‌ها را به پرچم تقدیم کند. این صحنه، یادآور محبت و دلدادگی اهل این دیار به امام رضا (ع) بود.

    وی همچنین به یک لحظه عاطفی دیگر اشاره کرد و افزود: در مسیر رفت و آمد، در بلواری به خانمی برخوردیم که اشک از چشمانش سرازیر بود. وقتی از او علت را جویا شدیم، گفت که دختر ۱۸ ساله نابینایش آرزو داشت که از متبرکات حضرت رضا (ع) برای شفا گرفتن استفاده کند. این صحنه و این دلدادگی مردم، واقعاً لحظات تأثیرگذاری بود که به یادگار می‌ماند.

    وی در پایان گفت: تمام این تجربه‌ها نشان می‌دهد که مردم ما از هر طبقه و گروه اجتماعی، عشق و محبت به حضرت امام رضا (ع) دارند. به قول مقام معظم رهبری، ایران ما، ایران امام رضا (ع) است. ما باید این محبت و دلدادگی را در فضای گسترده‌تری منتشر کنیم تا همه مردم از برکات حضرت بهره‌مند شوند.

    حضور پرچم امام رضا (ع) در مازندران، موجی از امید و شفا

    احمد احمدپور یکی از خادمان امام رضا (ع) و حامل پرچم در کاروان زیر سایه خورشید در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» از تأثیرات معنوی حضور پرچم امام رضا (ع) در استان مازندران و تجربه‌های بی‌نظیر خود در این ایام سخن گفت.

    وی با اشاره به اهمیت حمل پرچم امام رضا (ع) در این سفر گفت: برای من این تجربه، فرصتی بسیار معنوی بود که از نزدیک با دلدادگی مردم مازندران به حضرت رضا (ع) آشنا شوم. واقعاً این حس و احترام مردم، چیزی فراتر از بیان است. در هر کجا که می‌رفتیم، مردم با شوق و اشتیاق فراوان به استقبال پرچم می‌آمدند و این نشان از عشق بی‌پایان آنان به امام رضا (ع) داشت.

    این خادم امام رضا (ع) در ادامه خاطره‌ای را از یکی از دیدارهای خود نقل کرد و افزود: یکی از بچه‌ها را آوردند که به شدت دچار بیماری و فلج بود. مادر این کودک تعریف کرد که از دو سالگی مشکلاتش شروع شده بود و به مرور دچار فلجی شد. این کودک با دو لوله به سختی حرکت می‌کرد و وضعیت بسیار دشواری داشت. اما مادرش در خواب دیده بود که حضرت امام رضا (ع) به او نشان داده است که پرچم را بیاورند و به آن کودک زیارت بدهند. این یکی از کراماتی بود که در این سفر مشاهده کردیم، و امیدی بود که به خانواده این کودک و دیگران بازگشت.

    احمدپور تأکید کرد: فلسفه اصلی این حرکت، ایجاد امید در دل مردم است، حضور پرچم امام رضا (ع) در این مناطق نه تنها برای ایجاد امید در دل کسانی است که با مشکلات روبه‌رو هستند، بلکه به این دلیل است که مردم بدانند صاحب‌دل و سرپرستی دارند که همواره به آنها نگاه می‌کند. این امید باعث می‌شود که بسیاری از کسانی که در شرایط سخت زندگی قرار دارند، دوباره به زندگی و آینده امیدوار شوند. حتی کسانی که در زندان‌ها هستند یا در شرایط بحرانی قرار دارند، پس از برخورد با این پرچم و زیارت آن، امید به زندگی و تغییر شرایطشان پیدا می‌کنند.

    وی ادامه داد: ما در این سفر، شاهد بودیم که چگونه حتی در دل کسانی که در شرایط سخت زندگی قرار دارند، نور امید روشن می‌شود. این امید به مردم کمک می‌کند که از مشکلات‌شان عبور کنند و با قوت و اراده بیشتری زندگی کنند.

    این خادم امام رضا (ع) همچنین به تأثیرات معنوی حضور این پرچم در دل خادمان و خودِ اعضای کاروان اشاره کرد و گفت: بعد از زیارت حضرت امام رضا (ع)، حال دل ما تغییر کرده است. قبل از این سفر شاید احساسات‌مان متفاوت بود، اما حالا به وضوح می‌بینیم که چگونه این تجربه، به ما قدرت داده و ایمان‌مان را تقویت کرده است.

    احمدپور در پایان افزود: امید است با این سفرها و دیدارها، همگان بتوانند از برکات حضرت امام رضا (ع) بهره‌مند شوند و این امید را در دل‌های‌شان حفظ کنند. همچنین امیدواریم که با گسترش این حرکت، افرادی که به هر دلیلی نمی‌توانند به حرم امام رضا (ع) سفر کنند، بتوانند از این برکات در دل‌شان بهره‌مند شوند.

    به گزارش بلاغ؛ حضور کاروان «زیر سایه خورشید» در مازندران نه تنها دل‌های مردم این دیار را با عشق امام رضا (ع) روشن کرد، بلکه پیامی از امید، وحدت و محبت را در سراسر استان پراکنده ساخت. این سفر معنوی یادآوری بود از پیوند عمیق مردم ایران با اهل بیت (ع) و حضرت علی بن موسی الرضا (ع).

    تهیه و تنظیم: بهناز مقدس

    انتهای خبر/