پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ , Thursday 8 May 2025
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 24851
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۴ - ۰۲:۵۴
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار > اخبار شهرستان رامسر > خبر برگزیده > ویژه ها
  •   

    پیگیری بلاغ از برداشت برگ سبز چای ادامه دارد؛

    به خاطر یک استکان چای!

    رئیس اداره چای شهرستان رامسر در خصوص پیگیری خبرنگار بلاغ در خصوص دغدغه‌های چایکاران غرب مازندران، از چالش‌ها، موانع و تلاش‌ها برای احیای صنعت چای در مازندران و شهرستان رامسر خبر داد.

    مهرداد امیری‌نژاد ضمن تبریک آغاز فصل برداشت برگ سبز چای به چایکاران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» به تشریح آخرین وضعیت برداشت، قیمت‌گذاری، حمایت‌های دولتی، پرداخت تسهیلات و مهم‌ترین چالش‌های این صنعت در شهرستان رامسر پرداخت و با اشاره به آغاز برداشت رسمی برگ سبز چای از تاریخ ۶ اردیبهشت اظهار کرد: در سال جاری، عملیات برداشت برگ سبز چای از باغات چای شهرستان رامسر در سطحی بالغ بر ۳۰۰ هکتار آغاز شده و تاکنون بالغ بر ۱۲۰ تن برگ سبز چای توسط سه کارخانه چای‌سازی فردوس، کتالم و سادات شهر به ارزش ۳۰ میلیارد ریال خریداری شده است که ۲۸ تن چای خشک از این مقدار احصا خواهد شد.

    وی افزود: قیمت برگ سبز چای درجه یک امسال با ۳۶ درصد افزایش به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان و برگ سبز چای درجه دو نیز با افزایش ۲۰ درصدی، به ۱۸ هزار تومان رسیده است. سهم دولت از خرید برگ سبز ۲۵ درصد و سهم کارخانه‌ها ۷۵ درصد است. از دیگر اقدامات موثر در حمایت از صنعت چای اعطای اولویت واردات چای به کارخانجات چای‌سازی است.

    محمدعلی جوربنیان

    پرداخت تسهیلات و حمایت از احیای باغات

    رئیس اداره چای رامسر در پاسخ به سوال خبرنگار بلاغ در مورد پرداخت تسهیلات در قالب وام‌های کم‌بهره برای احیای باغات چای، گفت: در سال گذشته، تسهیلاتی به ارزش ۱۲۰ میلیون تومان از طریق بانک مهر ایران برای خرید ادوات و هرس و احیای باغات پرداخت شد. به ازای هر هکتار باغ احیاشده، ۶۵ میلیون تومان و جهت اصلاح شیب هم به ازای هر هکتار ۵۵ میلیون تومان وام کم بهره ۴ درصد قابل پرداخت است و ۱۰ میلیون تومان نیز به‌عنوان کمک تشویقی به چای‌کاران فعال تعلق گرفت.

    امیری‌نژاد با بیان اینکه بسیاری از باغات چای از دهه ۸۰ و به خاطر به صرفه نبودن برداشت برگ سبز چای از چرخه تولید خارج شده‌اند، تأکید کرد: از چای‌کاران دعوت می‌کنیم تا با حضور کارشناسان این سازمان، باغات رها شده خود را ارزیابی کرده و در فرآیند احیای آن‌ها مشارکت کنند. سازمان چای هم تمام تلاش خود را در مسیر احیای باغات چای و رونق دوباره ی این صنعت در شمال کشور به کار خواهد گرفت.

    برگزاری کلاس‌های آموزشی و توزیع کود شیمیایی

    وی به برگزاری هفت دوره کلاس آموزشی در کارخانجات و مساجد اشاره کرد و گفت: این کلاس‌ها با هدف ارتقاء دانش فنی چای‌کاران و بهبود کیفیت تولید و همچنین آشنایی باغ داران با خدمات اداره ی چای برگزار شده‌اند.

    رئیس اداره چای شهرستان رامسر از توزیع ۶۵ تن کود شیمیایی اعم از اوره، فسفات و پتاس  از طریق شرکت‌های تعاونی زیرمجموعه اداره چای خبر داد و افزود: توزیع کود با رضایت کشاورزان همراه بوده و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شده است. ما از آبان ماه سال گذشته و پس از پایان برداشت چای سبز اطلاع‌رسانی ‌های لازم را جهت نام‌نویسی برای دریافت کود انجام دادیم اما بعضی از چای‌کاران به خاطر تاخیر در پرداخت مبلغ کود نتوانسته بودند کودهای خود را به موقع دریافت کردند که این مشکل هم تا امروز مرتفع شده و همه چای‌کاران کودهای لازم را دریافت کردند.

    پرداخت وام‌های حمایتی و بیمه باغات و کشاورزان

    امیری‌نژاد با اشاره به پرداخت وام به ۴۲ چایکار از محل صندوق حمایت از توسعه صنعت چای گفت: مبلغ ۱۶۴ میلیون تومان به‌صورت وام های زنجیره ای سه‌نفره پرداخت شد. همچنین در حوزه بیمه، بالغ بر ۲۰ میلیون تومان برای بیمه عمر چای‌کاران و ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای بیمه باغات هزینه شد.

    وی هدف از این اقدامات را ایجاد انگیزه، افزایش تولید و کاهش ریسک‌های اقتصادی و طبیعی برای کشاورزان دانست و افزود: باغداران از این فرصت برای بیمه کردن خود و زمین‌های کشاورزی استفاده کنند.

    برنامه‌ریزی برای تجهیز باغات به ماشین‌آلات کشاورزی

    رئیس اداره چای شهرستان رامسر از برنامه‌های جدی برای مکانیزه‌کردن باغات چای خبر داد و گفت: تسهیلاتی برای خرید ماشین‌آلاتی نظیر موتور هرس، دستگاه برچین، و سایر ادوات به چای‌کاران ارائه می‌شود تا وابستگی به نیروی کار کاهش یابد و نهایتاً برداشت برگ سبز چای برای کشاورزان به‌صرفه باشد. این موضوع به‌ویژه در شرایط تورم بالا و افزایش دستمزدها، اهمیت دوچندان دارد.

    امیری‌نژاد به برخی چالش‌های صنعت چای نیز اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی ما، بالا بودن سن کشاورزان و نبود برنامه‌ریزی برای انتقال این حرفه به نسل جوان است. همچنین برندسازی محصولات چای شمال کشور به‌درستی انجام نشد.

    وی با بیان اینکه در برخی کارخانه‌ها مانند فردوس دالخانی برند محلی برای فروشگاه‌ها در نظر گرفته شده، گفت: اما هنوز برند رسمی و ثبت‌شده‌ای که در سطح ملی و بین‌المللی مطرح باشد، نداریم و این یک خلأ جدی است.

    واردات چای خارجی و تأثیر آن بر بازار

    رئیس اداره چای شهرستان رامسر با انتقاد از واردات بی‌رویه چای خارجی در سال‌های گذشته افزود: در حالی‌که چای ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است و قیمت چای خشک خارجی در بازار بالاست اما ذائقه مردم  به سمت مصرف آن سوق داده شده بود. این موضوع موجب کاهش تقاضا برای چای داخلی شده و باید برای آن فکری کرد هرچند در سال های اخیر مصرف چای ایرانی در شمال کشور بیشتر شده و ذائقه مردم با این چای سازگار شده است.

    امیری‌نژاد اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۵۲۰ نفر چای‌کار در شهرستان رامسر ثبت شده‌اند. کارخانه‌های چای‌سازی دارای ناظر خرید مستقر هستند که روزانه آمار برداشت و خرید را گزارش می‌کنند.

    وی افزود: سال گذشته، در مجموع ۷۷۴ تن برگ سبز خریداری شد که از آن، حدود ۱۸۴ تن چای خشک تولید شده است.

    چشم‌انداز آینده؛ افزایش تولید و حفظ باغات

    رئیس اداره چای رامسر با اشاره به حمایت‌های سازمان چای کشور، صندوق توسعه چای و سایر نهادها گفت: امیدواریم با همکاری همه‌جانبه کشاورزان، دولت و نهادهای مربوطه، بتوانیم باغات چای را حفظ کنیم و تولید این محصول استراتژیک را افزایش دهیم.

    امیری‌نژاد در پایان افزود: صنعت چای در ایران تنها یک صنعت کشاورزی نیست، بلکه ریشه در فرهنگ و هویت مردم شمال دارد و باید برای شکوفایی آن تلاش جدی کرد.

    انتهای خبر/