به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» حجتالاسلام صمد بهرامی در همایش یاد مطهر به تبیین ابعاد مختلف شخصیت و جایگاه شهید مطهری در منظومه فکری انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: استاد شهید مرتضی مطهری این خصایص معنوی زیربنای اندیشهورزی او بود و روح اجتهاد و مسئولیتپذیری در سخن و قلم او جاری بود.
وی با اشاره به خاطرهای از همسر شهید مطهری گفت: استاد در مسیر تعلیم و تربیت با سختیهای بسیاری روبهرو شد. شاید همین تلاشهای بیوقفه او بود که موجب شد روز معلم را به نام ایشان ثبت کنند چراکه این نام، در شأن تلاشهای علمی، اخلاقی و انقلابی اوست.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کربلا
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کربلا با تاکید بر چند بعدی بودن شخصیت این شهید بزرگوار اظهار داشت: برخی از شخصیتها در یک حوزه شناخته شدهاند، اما علامه مطهری در حوزههای گوناگونی چون فلسفه، اخلاق، تعلیم و تربیت، اقتصاد، سیاست و تاریخ صاحبنظر بود و آثار ارزشمند او در هر یک از این زمینهها، سندی روشن بر عمق اندیشه و جامعنگری اوست.
بهرامی ادامه داد: هرچه انقلاب اسلامی جلوتر میرود، نیاز به شخصیتهایی چون علامه شهید استاد مرتضی مطهری بیشتر احساس میشود. نه اینکه چهرههای علمی و دینی برجسته ای در این سال ها نداشته باشیم، بلکه ویژگیهای برجستهی استاد مطهری چون حقطلبی، اصولگرایی، صداقت و صراحت، در ایشان کمنظیر است. از دیگر صفات بارز این استاد شهید این بود که او هرگز حق را فدای مصلحت نکرد و از سخن گفتن درباره حقایق نهراسید.
وی با اشاره به حضور همزمان شهید مطهری در عرصه دین و سیاست گفت: برخی چهرههای مذهبی، در مقاطع حساس تاریخی از عرصه سیاست کنار کشیدند و میدان را برای سیاسیون خالی گذاشتند. در مقابل، بعضی فعالان سیاسی هم دین و دینمداری را رها کردند. اما استاد مطهری در میدان دین و در صحنه سیاست به صورت همزمان حضوری جدی داشت و در هر دو جبهه جنگید.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کربلا مطهری را شخصیتی زمانشناس و وظیفهشناس دانست و افزود: شهید مطهری معتقد بود زمانه هم پیشرفت دارد و هم انحراف، و انسان مؤمن باید با پیشرفت همراه شود و در برابر انحراف بایستد. او برای دل خود سخن نمیگفت و قلم نمیزد، بلکه دغدغهمندانه نیازهای جامعه را رصد میکرد و برای آنها پاسخ فکری فراهم میساخت.
بهرامی افزود: از یک سو با آثاری چون اصول فلسفه و روش رئالیسم مبانی فلسفی غرب را نقد کرد و از سوی دیگر با نوشتن داستان راستان به زبان ساده با نسل نوجوان و جوان ارتباط گرفت. برخی تعجب میکردند که چطور عالمی با آن سطح علمی برای کودکان مینویسد، اما او میدانست که پاسخ به نیاز جامعه، اولویت دارد.
وی به رابطه علامه شهید استاد مرتضی مطهری با نسل جوان پرداخت و گفت: شهید مطهری جوانان را عمیقاً دوست میداشت. زبانشان را میفهمید، با آنان سخن میگفت و برای شخصیت جوان ارزش قائل بود. همین ویژگی باعث شد آثار او برای نسلهای متوالی، قابل فهم و موثر باشد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کربلا به ارادت عمیق شهید مطهری به امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: مطهری عاشق امام بود و امام نیز پس از شهادت ایشان فرمودند «او حاصل عمر من بود» این جمله نشاندهنده جایگاه ویژه و بیبدیل او در نگاه رهبر کبیر انقلاب است.
بهرامی همچنین به نقل قولی از استاد مطهری در توصیف امام خمینی اشاره کرد و گفت: استاد مطهری امام را آن عزیز میدانست که دلها را با خود همراه کرده است؛ شخصیتی پرخروش، مقاوم و شجاع که نور چشم ملت ایران بود.
وی با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند خط مطهری، خط سیاست در داخل و خط اندیشههای اصیل در نهضتهای صد ساله اخیر است. یعنی هرگاه نهضتی اوج گرفت، مطهری با آن همراه بود و با انحرافات احتمالی مقابله کرد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کربلا با تاکید بر مسئولیتپذیری شهید مطهری خاطرنشان کرد: حرف استاد مطهری این بود که اگر پیامبر امروز در میان ما بود، به چه مسائلی میپرداخت؟ پاسخ او روشن بود: فلسطین. این مسئولیتپذیری دینی و تاریخی هم در آثار شهید مطهری یکی از برجستهترین ویژگیهای این آثار است.
بهرامی در پایان افزود: به عنوان یک طلبه عرض میکنم، اگر مطهری زنده بود، بیتردید به تحقیق و تحلیل مسئله فلسطین میپرداخت. نگاه او به دین، جهانی، دقیق و متعهد بود. احیای سیاسی هفته عقیدتی نیز یعنی ترویج همین اندیشه مطهر علامه ی شهید در جامعه امروز.
انتهای خبر/