به اعتقاد وی، سپاه پاسداران در چهار دههی گذشته موفق شده از مرزهای جغرافیایی تا مرزهای اعتقادی و فرهنگی جامعه را در برابر هجمههای سخت و نرم حفظ کند.
فرمانده سپاه کربلا با تأکید بر اینکه «سپاه فقط یک نیروی نظامی نیست، بلکه یک مدل حکمرانی مردمی و انقلابی است»، ورود سپاه به میدان سازندگی پس از دفاع مقدس را امتداد طبیعی مأموریت آن توصیف کرد.
مسلمی افزود: پروژههای سازندگی سپاه کربلا در پنج سال گذشته شامل بیش از ۱۱ هزار و ۹۰۰ پروژه با ارزشی بالغ بر ۴ هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان نه صرفاً عدد، بلکه شاخص تحقق «عدالت اجتماعی» و «مشارکت فعال مردم» در ادارهی جامعه بودهاند.
وی بر «ترکیب کار جهادی با الگوی مشارکتمحور» تاکید کرد و با اشاره به ۲ هزار و ۶۰۰ قرارگاه محله مهدوی که در استان فعال هستند، این مدل را الگویی عملیاتی برای مردمیسازی حکمرانی دانست که میتواند جایگزین مناسبی برای ساختارهای بوروکراتیک ناکارآمد باشد.
فرمانده سپاه کربلا در حوزه اقتصاد مقاومتی، بهجای تأکید بر آمار، بر مفهوم «توانمندسازی درونزا» تمرکز کرد.
مسلمی راهاندازی ۷۱۹ مورد زیرساخت کارگاههای تولیدی و ایجاد دهکدههای اقتصاد مقاومتی، ۴۰۰۰ تسهیلات اشتغالزایی، فراتر از حمایت اقتصادی، نوعی مهندسی اجتماعی برای تغییر فرهنگ وابستگی به خوداتکایی است. تحلیل وی بر نقش سپاه در ایجاد حلقههای تولید محلی با اتکا به منابع بومی و نیروی انسانی محلی، گویای آن است که سپاه بهدنبال تقویت تابآوری اقتصادی از پایین به بالا بوده است.
وی در بحث جنگ ترکیبی و شناختی از تهدیدات جدید دشمن بر پایهی شناخت عمیق از تاکتیکهای رسانهای و روانی استوار بود.
فرمانده سپاه کربلا تأکید کرد: دشمن امروز، روایتگر حرفهای بحران است؛ و اگر ما روایت نکنیم، روایت دشمن جای حقیقت مینشیند بههمین دلیل، از نظر او، فعالیتهای رسانهای، جشنوارههای هنری، ساخت فیلمهای فاخر مانند «شمال از جنوب غربی» و راهاندازی قرارگاههای رسانهای، صرفاً اقدامات فرهنگی نیستند، بلکه بخشهای فعال جبههی شناختی محسوب میشوند.
مسلمی از تلاش دشمن برای جدا کردن سپاه از بدنهی مردم یاد کرد و گفت: دشمن نه از سپاهِ مسلح، بلکه از سپاهِ مردمی و متصل به ولایت میهراسد.
وی در حوزه امنیت و سلامت به آمارهای عملیاتی اشاره کرد: از اجرای ۲۸۰ هزار گشت رضویون تا ارائه خدمات درمانی به بیش از ۲/۳ میلیون نفر و ویزیت رایگان برای ۴۵ هزار نفر اما تحلیل کلیدی او در این زمینه آن بود که «امنیت پایدار، بدون عدالت اجتماعی، کامل نمیشود» بههمین دلیل، حضور سپاه در عرصه سلامت، مقابله با اعتیاد، صیانت از خانواده، خدمات جهادی، نه فعالیتهای رفاهی بلکه بخشهای تکمیلکننده از یک منظومه امنیتمحور است.
فرمانده سپاه کربلا ادامه داد: در مجموع ارزش ریالی اقدامات اطلاعاتی عملیاتی سپاه کربلا در سال گذشته، برای تأمین سلامت جامعه، در حوزه کشفیات قاچاق، بیش از ۱۰ میلیارد تومان است.
مسلمی در ادامه، به جایگاه علمی و پژوهشی بسیج نیز پرداخت و آن را یکی از ظرفیتهای کمتر دیدهشده اما راهبردی سپاه دانست.
وی راهاندازی ۲ مرکز رشد در سال گذشته و در مجموع ۸ مرکز رشد، ۱۰ پایگاه علمی جدید در سال جاری و تعامل با ۸۵ شرکت دانشبنیان نهتنها سپاه کربلا را به رتبه اول کشوری در این حوزه رسانده، بلکه اثبات کرده است که «نوآوری، یک قدرت نرم است که میتواند تحریم را خنثی و ظرفیت را بالفعل کند»، حمایت بلاعوض از ۴۰ طرح دانشبنیان، آموزش ۱۲۰ هزار نفر و رونمایی از محصولات فناورانه نظیر «سنسور هوشمند اسکن شعله» بخشی از این مسیر است.
فرمانده سپاه کربلا در بخش علم و فناوری، پیوند سپاه با شرکتهای دانشبنیان را مصداق «جهاد علمی» توصیف کرد و گفت: ما فناوری را فقط در تجهیزات نظامی نمیبینیم، بلکه آن را به زیستبوم خدمت و پیشرفت آوردهایم.
انتهای خبر/