پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ , Thursday 21 November 2024
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 2317
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۲۲ دی, ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۴
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار
  •   

    یک رسوایی بزرگ برای BBC

    ماجرای سعید پورحیدر که اخیراً بی‌بی‌سی وی را روزنامه‌نگار منتقد جمهوری اسلامی خوانده و مدعی بازداشت وی شده است، حقایقی عجیبی را درباره ضدانقلاب، بی‌بی‌سی و ... آشکار می‌کند.

    به گزارش نیمه پر ، به نقل از جهان نیوز، ۱۵ دی ۹۳ سایت خبری بی‌بی‌سی فارسی خبری را با این تیتر منتشر کرد: “سعید پورحیدر، روزنامه‌نگار ایرانی بازداشت شد”.

    بی‌بی‌سی در ادامه خبر خود بار دیگر با تاکید بر “روزنامه‌نگار” بودن سعید پورحیدر، این گونه می‌نویسد که:‌ “سعید پورحیدر، روزنامه‌نگار ایرانی که مدتی پیش از آمریکا به ایران بازگشته بود، از روز گذشته (یکشنبه ۱۴ دی‌ماه) بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.”

    سعید پورحیدر کیست؟

    اما ماجرای بی‌بی‌سی و خبر بازداشت سعید پورحیدر که روزنامه‌نگار و به نوعی فعال سیاسی لقبش داده‌اند، و بسیاری از سایت‌های غربی نیز این خبر را پیرو اطلاع‌رسانی اولیه بی‌بی‌سی باز نشر کرده‌اند، حکایت جالبی است.

    پیرو خبر اولیه بی‌بی‌سی و پیگیری‌های خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم ابعاد جالبی از زندگی، اقدامات و مراودات سعید پورحیدر در داخل و خارج از ایران به دست آمد. کامنت‌هایی که در برخی از سایت‌های خبری ضدانقلاب، در ذیل خبر مربوط به بازداشت پورحیدر، نوشته شده بود، سرنخ خوبی برای پیگیری بیشتر این ماجرا بود.

    آنجا که یکی از بانوان خبرنگار اصلاح‌طلب می‌نویسد: “من با اطمینان میتونم بهتون بگم که سعید پورحیدر بازداشت نشده و اطلاع موثق دارم که الان یک جایی داره به همه شما که این اخبار رو کار میکنید میخنده! این کلاش کلاهبردار رو من خیلی خوب میشناسمش و میدونم چه دخترهایی رو که بدبخت نکرده و چه پولهایی که اخاذی نکرده… فقط خود من بابت ده هزار دلار پولی که از من اخاذی کرده بود سی میلیون تومان سفته گرفتم که ١۶دی ماه موعد پرداخت سفته‌ها بود. روز پانزدهم خبر بازداشتش رو منتشر کرد که من از دریافت پولم صرف نظر کنم اما من سفته‌ها رو اجرا گذاشتم و همین روزها حکم جلبش رو می‌گیرم و به زودی واقعاً به جرم کلاهبرداری که شغل اصلیش بود دستگیر میشه. اونوقت می‌تونین با خیال راحت براش کمپین راه بندازین. اگر خیلی دلتون برای رفیقتون میسوزه بیارین ١٠هزار دلار بدهیش رو بدین تا دوستتون از سوراخی که قایم شده بیاد بیرون. اگر در مورد این کلاهبردار اطلاعات خواستین به من ایمیل بزنین.”

    اما این پایان ماجرا نیست، خبرنگار خبرگزاری تسنیم بر اساس چنین سرنخ‌های خبری، با یکی دیگر از خبرنگاران زن اصلاح‌طلب که وی نیز قریب به ۶ ماه با سعید پورحیدر ارتباط داشت تماس گرفت.

    این خبرنگار زن اصلاح‌طلب که خواست نامش در این مصاحبه درج نشود، در گفتگوی خود با خبرنگار تسنیم با اشاره به جریان آشنایی‌اش با سعید پورحیدر گفت: از ۶ ماه پیش از طریق فیس‌بوک و وایبر با این فرد آشنا شدم. وی در چت‌ها و پی‌ام‌های اولیه گفت که در ستاد موسوی فعال بوده است.

    این خبرنگار زن اصلاح‌طلب ادامه داد: پورحیدر در چت‌های اولیه با گفته‌هایی نظیر اینکه من فقط یک اصلاح‌طلبم و نه بیشتر، اعتماد من را جلب کرد و حتی کار تا بدانجا پیش رفت که سعید با خانواده من هم صحبت و رضایت آنها را برای ازدواج با من جلب کرد.

    وی افزود: رابطه ما ادامه داشت و هر روز به یکدیگر نزدیک‌تر می‌شدیم و حتی وی مدام به هر بهانه‌ای از قبیل اینکه “اجاره‌خانه‌ام عقب افتاده”، “چند وقتی است بیکارم و پول ندارم” و … از من پول قرض می‌کرد تا جایی که من هزاران دلار به وی پول دادم.

    این خبرنگار خاطرنشان کرد: بعد از آمدن سعید به ایران(دوماه پیش) بخاطر آنکه حتی قبل از ورود وی به ایران نیز از برخی علائم متوجه ارتباطات وی با تعداد زیادی از دختران و بخصوص خبرنگاران زن شده بودم، و همچنین به خاطر امروز و فردا کردن بازپرداخت بدهی‌اش، به او گفتم که من به تو اطمینانی ندارم و باید برای پولی که از من قرض گرفته‌ای سفته بدهی؛ و او نیز در حضور یکی از رفقایم که او نیز از خانم‌های خبرنگار اصلاح‌طلب است به من سفته داد.

    وی با بیان اینکه این “فرد مکار” از هر دختری به یک عنوانی پول گرفته است، تصریح کرد: حتی بخش مهمی از افرادی که وی از آنها اخاذی کرده در خارج از ایران به سر می‌برند.

    بر اساس این گزارش، یکی دیگر از خبرنگاران زن اصلاح‌طلب در گفت‌وگوی خود با خبرنگار تسنیم به خبرنگاران دیگری که با سعید پورحیدر ارتباط داشتند و این فرد به نوعی از آنان اخاذی کرده است، اشاره کرد.

    مستندات مصاحبه‌های خبرنگار تسنیم با تعدادی از خبرنگاران خانم اصلاح‌طلب در خبرگزاری موجود است. نام این خبرنگاران به جهت عدم رضایت آنها از اعلام نامشان در متن خبر اعلام نمی‌شود.

    بر اساس شواهد ذکر شده در فوق و شواهد بسیار دیگر که از درج آنها در این گزارش فعلاً خودداری شده، جالب است که بی‌بی‌سی از چنین فردی به عنوان یک روزنامه‌نگار نام برده و به مخاطب اینگونه القا می‌کند که این فرد به دلایل سیاسی بازداشت شده است.

    هرچند بنا بر اظهارات این خبرنگاران اصلاح‌طلب، بازداشت شدن وی نیز بسیار بعید به نظر می‌رسد، اما “سیاسی” جلوه‌دادن چنین افرادی از سوی بی‌بی‌سی و حمایت از آنان تحت عنوان مخالفان نظام جمهوری اسلامی از اقدامات جالب و در عین حال همیشگی سایت وابسته به وزارت خارجه نظام سلطنتی انگلیس(بی‌بی‌سی) است.

    این اولین بار نیست که رسانه‌های مخالف جمهوری اسلامی، از چنین افرادی تحت عنوان مخالفان جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کنند.

    از سوی دیگر یکی از نکات مهم در این بین چگونگی ارتباطات طیف نه چندان محدودی از خبرنگاران اصلاح‌طلب با چنین افراد مسئله‌داری در خارج از کشور است. آسیبی که همواره در برهه‌های مختلف مورد تاکید اصولگرایان بوده؛ اصولگرایانی که بخشی از رسانه‌های دوم خردادی را مرتبط با بیگانگان و اپوزیسیون خارج نشین معرفی کرده و آنان را به مرزبندی و فعالیت در درون ساختارهای کشور ترغیب می‌کردند.

    با این حال همواره این اتهام از سوی رسانه‌های دوم خردادی و شخصیت‌های آنان به عنوان “اتهامی کذب” و صرفاً “راهکاری برای بیرون راندن رقیب از دالان رقابت” توصیف می‌شد؛ اما هم‌اینک بخشی از این ارتباط در همین مورد سعید پورحیدر جلوه‌گر شده است؛ خبرنگاران خانم اصلاح‌طلبی که هرچند تاکید می‌کنند با وی نه به عنوان یک اپوزیسیون خارج‌نشین، بلکه یک “اصلاح‌طلب فراری” ارتباط گرفته‌اند، اما تساهل و تسامح شدید در برقراری چنین ارتباطات نزدیکی، منجر به بروز چنین آسیب‌هایی در منظر اجتماعی و شدیدتر از آن در مسائل سیاسی است.

    راه دانا/