وی افزود: افزایش ۲۵ سال امید به زندگی در طی چهار دهه پیشرفت بسیار چشمگیر و شاخص خیره کنندهای است که ناشی از بهبود زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی و نیز اقدامات حوزه سلامت در چند دهه گذشته بوده است.
حریرچی ادامه داد: از طرفی شاخص امید به زندگی سالم ایرانیان یعنی امید به زندگی با سلامت خوب، حدود ۶۵ سال است و این موضوع به این معنی است که ما انسان سالم و با سلامت خوب که محور توسعه و پیشرفت کشور است، در بازه زمانی طولانیتری به صورت مولد و کارآ در دسترس داریم. البته این سن امید به زندگی سالم در تصمیمات کشوری بر سن بازنشستگی و فراغت از کار هم تاثیر قابل ملاحظهای دارد.
بیشتر بخوانید:
عادات غلطی که باعث کوتاهی عمر میشود
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه رتبه ایران در شاخص امید به زندگی در طی سالها و دهههای گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ در مقایسه با دیگر کشورهای جهان بوده است، گفت: این درحالیست که اکنون به رتبه ۶۳ صعود کرده است.
حریرچی با بیان اینکه یک هدف بسیار مهم دیگر حوزه سلامت کاهش مرگ و میر زودرس است، افزود: تا همین اواخر مرگ قبل از ۵۰ سالگی، مرگ زودرس تعریف میشد. تا دهه هفتاد شمسی و قبل از آن بیش از ۸۰ درصد موارد مرگ ایرانیان در زیر ۷۰ سالگی رخ میداد و حدود ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد ایرانیان تا بالای ۷۰ سال عمر میکردند. حال با پیشرفتهای اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی درمانی اخیر در کشور، اکنون نزدیک به ۵۰ درصد ایرانیان؛ به عبارتی ۵۱ درصد زنان و ۴۳ درصد مردان ایرانی بیش از ۷۰ سال عمر میکنند.
وی ادامه داد: البته این شاخص از طرف دیگر هم قابل بررسی است، در سال ۱۳۹۵ از ۳۶۰ هزار مرگومیر اتفاق افتاده در کشور، ۲۱۹ هزار مورد در مردان و ۱۴۱ هزار مورد در زنان ایرانی رخ داده است که ۱۹۳ هزار یا ۵۳ درصد کل مرگها قبل از ۷۰ سالگی رخ داده است و ۱۲۴ هزار مرگ مربوط به مردان و ۶۹ هزار مرگ مربوط به زنان در سن زیر ۷۰ سالگی بوده است و این بدین معنی است که همه باید تلاش کنیم تا موارد مرگ و میر زودرس قبل از ۷۰ سالگی را کاهش دهیم.