محققان آمریکایی در این مطالعه متوجه شدهاند که نوشیدن یک فنجان چای گرم بهطور منظم میتواند احتمال مبتلا شدن افراد به گلوکوم را کاهش بدهد. عوامل خطر ابتلا به گلوکوم عبارتاند از سن، سابقه پزشکی ابتلا به بیماری دیابت، چاقی و مبتلا بودن به بیماری فشار خون بالا.
در این مطالعه، نتایج آزمایش چشم حدود ۱۷۰۰ نفر از افراد بالای ۴۰ سال مورد بررسی قرار گرفته و همچنین میزان استفاده آنان از چای، قهوه و نوشیدنیها دیگر نیز در تحلیل نهایی در نظر گرفته شده است.
در نهایت مشخص شد که ۸۴ نفر از این افراد به گلوکوم مبتلا شدهاند، اما هیچ رابطهای بین مصرف قهوه، چای بدون کافئین و نوشیدنیهای دیگر با این بیماری یافت نشد. این در حالی بود که محققان متوجه شدند مصرف بیش از ۶ فنجان چای داغ کافئیندار در هفته، احتمال ابتلا به گلوکوم را حدود ۷۴ درصد کاهش میدهد.
دکتر آنه کولمن (از اعضای دانشگاه کالیفرنیا و از مسئولان این مطالعه) میگوید: «مصرفکنندگان چای باید این نکته را بدانند که نتایج مطالعه ما در مرحله اولیه هستند و نوشیدن چای هم مستقیما نمیتواند از ابتلا به گلوکوم جلوگیری کند».
پروفسور کریس هاموند (از اعضای King’s College London) با نظر به ارزیابی این یافتهها میگوید: «این یافتهها واقعا جالب هستند و نقش موثر و مثبت آنتیاکسیدانهای درون چای برای سلامتی ما را برجسته میکنند. گلوکوم نیز از علتهای اصلی نابینایی در بسیاری از کشورها مانند انگلستان است. با این حال، این مطالعه هنوز به مراحل تکمیلی نیاز دارد و هنوز نمیتوان با قطعیت گفت که مصرف چای مستقیما به پیشگیری از ابتلا به گلوکوم منجر میشود».