وی افزود: بر این اساس، برای کسانی که دچار قِلَت دَم یا کمخونی هستند، آگاهی از خواص و عملکرد مزهها امری ضروری است، زیرا بسیاری از افراد مبتلا به کمخونی به خاطر عدم آگاهی از تأثیر مزهها، تنها به میل نفس خود توجه میکنند و با مصرف مزههای نامناسب با بیماری، موجب تشدید یا استمرار بیماری خود میشوند.
این استاد طب سنتی تصریح کرد: مبتلایان به چاقی ناشی از کمخونی باید از مصرف حموضات یعنی مواد غذایی ترش خودداری کنند چرا که غذاها و میوههای ترش باعث پیری زودرس میشوند.
عبادیانی خاطرنشان کرد: شاید این سؤال مطرح شود که چرا ترشیها باعث بروز پیری زودهنگام میشود، در پاسخ باید گفت: اسباب پیری را میتوان دو امر ضعف حرارت غریزی و خشک شدن رطوبت غریزی بیان کرد.
وی اضافه کرد: باید دانست که افراط در مصرف خوراکیهای ترشمزه، از یک سو موجب ضعف میشود و اعضای بدن را خشک میسازد و از دیگر سو، مضعف حرارت غریزی و کاهنده قوای بدن میشود و مزه ترش هر دو سبب بروز پیری را داراست.
این استاد طب سنتی یادآور شد: مبتلایان به کمخونی باید در مصرف خوراکیهای ترشمزه جانب احتیاط را مراعات کنند تا عوارض ناشی از آن، موجب بدتر شدن مشکلشان نشود؛ مبتلایان به کمخونی، باید در مصرف خوراکیها و نوشیدنیهای ترش محتاط باشند چرا که مداومت بر خوردن آنها باعث پیری زودرس میشود.