جوانه گندم، به صورت خام نیز موجود است و آن را در بعضی محصولات نیز به کار میبرند. جوانه گندم روی ماست، بستنی، پای میوه و غلات سرد و گرم استفاده میشود. همچنین در درست کردن توپهای گوشتی و در کل پخت گوشت، جایگزین مناسبی برای پودر سوخاری به حساب میآید.
جوانه گندم چه کاری میتواند برایم بکند؟
جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذا، مواد مغذی با ارزشی دارد. همچنین منبعی عالی از پروتئین گیاهی در کنار فیبر و چربیهای سالم، منیزیم، زینک، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است.
جوانه گندم سرشار از ویتامین E. – یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی- است. متخصصان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها، مقدار رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش میدهند و تحقیقات نشان داده منابع طبیعی آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماریها بهتر هستند.
برخی متخصصان بر این عقیده اند که جوانه گندم، به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و باعث سالم ماندن قلب و سیستم قلبی عروقی میشود. محققان ادعا میکنند جوانه گندم میتواند موجب کاهش خطر بیماریهای قلبی شود و به تثبیت وزن سالم کمک کند.
همچنین روغن جوانه گندم میتواند به کنترل سطح کلسترول کمک کند. اما هنوز شواهد کافی برای اثبات دیگر ادعاها از جمله محافظت از پوست در برابر پیری زودرس، کمک به فشار خون، کمک به عملکردهای مغزی یا کمک به هضم غذا وجود ندارد.
جوانه گندم و بذر کتان هر دو، به حفظ سلامت قلب در خانمهای یائسه کمک میکنند. برخی تحقیقات نشان داده جوانه گندم میتواند به از بین رفتن علائم یائسگی نیز کمک کند، اما برای اثباتش همچنان به تحقیقات جامع تری نیاز است.
آیا عوارض جانبی هم دارد؟
افرادی که به مشکل عدم تحمل گلوتن مبتلا هستند و یا به گلوتن آلرژی دارند بهتر است از خوردن جوانه گندم بپرهیزند، چون حاوی گلوتن است.
افرادی هم که برنامه غذایی شان کم کربوهیدرات است، باید در مقدار استفاده خود از جوانه گندم دقت کنند. چون یک فنجان جوانه گندم حاوی حدود ۶۰ گرم کربوهیدرات است.
روغن جوانه گندم سرشار از تری گلیسیرید است. افرادی که به بیماری قلبی مبتلا هستند و آنهایی که در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند، باید مواظب مقدار استفاده خود از این روغن باشند، چون مقدار بالای آن میتواند روی سلامتشان تاثیر بگذارد. اگر از بیماری خاصی رنج میبرید بهتر است قبل از استفاده، با پزشک خود صحبت کنید.