این فوقتخصص خون و سرطان شیوع اضافه وزن، کمتحرکی و دورشدن از شیو زندگی سالم، مصرف دخانیات(قلیان و سیگار) را ازعلل افزایش سرطان برشمرده میشود که همۀ آنها مرتبط با مقوله سبک زندگی است.
وی با اشاره به اینکه تعداد نخ سیگاری که یک فرد در روز دود می کند و تعداد سال هایی که این کار ادامه دارد، خطرایجاد سرطان را بیشتر می کند، تاکید کرد: دود سیگار شامل انواع مختلفی از مواد شیمیایی و سرطانزایی است که به عمق بدن نفوذ میکند و بسیاری از اندامهای ما را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
وی بیان کرد: اگر بیماری سرطان در مراحل اولیه و قبل از رسیدن به مرحله پیشرفته متوسطه تشخیص داده شود بر اساس طب درمانی این بیماری قابل علاج بوده مگر آنکه در زمان تشخیص سرطان این عارضه در مرحله پیشرفته خود قرار گرفته باشد که در این صورت درمان این بیماری خیلی سخت است.
هاشمی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما اکثر سرطانها در مرحله پیشرفته هستند، ادامه داد: بی اطلاعی مردم از علائم بروز سرطان و کمکاری های فرهنگی باعث شده تا افراد و به خصوص اقشار تحصیل کرده نسبت به سرطان شناختی نداشته باشند و به علت ترس از این بیماری به موقع به پزشک متخصص مراجعه نکنند.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین در خصوص انجام آزمایشهای دورهای، گفت: در دنیا با انجام غربالگری میتوان به تشخیص زودرس رسید که این چکاب در خصوص ۴ نوع سرطان روده بزرگ، پستان، پروستات، دهانه رحم و اخیراً سرطان ریه در شرایط خاص قابلیت تشخیصی دارد که متأسفانه سرطان پروستات از لحاظ قدرت در رتبه چهارم قرار دارد.
چه افرادی باید از چه سنی ورد غربالگری سرطان روده بزرگ و پستان قرار بگیرند؟
وی تصریح کرد: سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ) شایع است و اغلب موارد سرطان روده بزرگ در افراد مسن ایجاد می شوند و در صورتی که این سرطان در مراحل اولیه شناسایی شود، پیش آگهی و شانس درمان بسیار خوبی دارد.غربالگری سرطان روده بزرگ از سن ۵۰ سالگی آغاز می شود و افراد ۵۰ سال به بالا باید سالیانه یک بار آزمایش خون مخفی در مدفوع انجام دهند.
هاشمی در خصوصو اینکه زنان ۵۰ سال به بالا بایستی مورد غربالگری سرطان پستان قرار بگیرند، افزود: به دلیل آنکه سن شیوع سرطان پستان در ایران ۱۰ سال کاهش یافته است از این رو خانم ها باید از ۴۰ سالگی برای غربالگری حتما به پزشک مراجعه کنند.
غفاری با بیان اینکه خوشبختانه سرطان رحم در ایران از شیوع بالایی برخوردار نبوده، گفت: خانم ها و دختران جوان بعد از ۲۵ سالگی و یا۳ روز بعد از اولین رابطه جنسی برای انجام غربالگری به پزشک مراجعه کنند.
وی اذعان داشت: زمان خاصی برای غربالگری سرطان وجود ندارد اما تشخیص زودرس این بیماری و اطلاعرسانی و فرهنگسسازی در پیشگیری از ابتلا به سرطان مسئله ای مهم و تأثیرگذار است.
هاشمی با بیان اینکه اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، به راحتی میتوان از پیشرفت آن جلوگیری و آن را درمان کرد، افزود: مردم امروزه با وجود امکانات درمانی پیشرفته هرگز نباید از واژه سرطان بترسند بلکه باید با مشاهده هرگونه تغییرات غیر عادی در بدنشان سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنند.
ادعای درمان سرطان با گیاهان کذب است
وی با بیان اینکه باید نسبت به یک حرکت خطرناک در جامعه که مدعی است بعضی سرطان ها را با گیاهان درمان می کند هشدار داد، گفت: این پدیده خطرناکی است که در جامعه شایع شده و می تواند عواقب خطرناکی داشته باشد و همواره باید بدانیم سرطان به هیچ وجه با طب سنتی، گیاه درمانی و طب اسلامی درمان نمیشود بلکه این روشها به عنوان مکمل میتواند در کنار پزشکی وجاهت علمی داشته باشند و به عنوان درمان تسکینی در کنار طب پزشکی مورد استفاده قرار بگیرند.
هاشمی یادآور شد: امروزه ثابت شده است که اگر سرطانها بتوانند به موقع کشف شوند میتوانند امید به زندگی را افزایش دهند.