وی افزود: بالن مقید با قابلیت حمل محموله مخابراتی ۵۰ کیلویی در ارتفاع ۵۰۰ متری به پرواز درآمده و توانمندی انتقال و توزیع اینترنت وای فای در فواصل حدود ۴ کیلومتر را داراست.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار داشت: پروژه بالن مقید از حدود یک سال پیش در این پژوهشگاه به اجرا درآمده و در پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی با موفقیت انجام شده است.
وی تصریح کرد: نصب و استقرار کل سیستم با همکاری اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام در مرز مهران انجام شده و بستر ارائه خدمات اینترنتی به زائران اربعین حسینی تا ۴ کیلومتری فراهم شده است.
به گفته دکتر حدادپور در این پروژه، فرستنده رادیویی درشهر مهران مستقر و بالن در منطقه مرزی به پرواز درآمده است و از آن به عنوان یک دکل اینترنتی استفاده میشود. پهنای باند دریافتی از زیرساخت توسط فرستنده به بالن ارسال و در دایرهای در منطقه پایین دست بالن، اینترنت وای فای رایگان و بدون پسوند ارائه میشود.
وی افزود: در این پروژه، بالن در ارتفاع حداقل ۳۰۰ متری ازسطح زمین قرار میگیرد و اینترنت را در شعاع ۲۰ کیلومتری دریافت و برای کاربران پخش میکند.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه فناوری بالنی اینترنتی مقید برای ارائه ارتباطات در مناطق عمومی که دارای جمعیت متمرکز است در ارتفاع پایین و در فاصله ۳۰۰ تا ۷۰۰ متری از سطح زمین قرار میگیرد، افزود: این بالن مخابراتی برای ارتباطرسانی در مواقع بحران با توجه به ازدحام جمعیت، کاربردی است به همین دلیل، این سیستم برای اطلاعرسانی به سیستمهای خدماترسان مانند امداد و هلال احمر برای دستگاههای اجرایی ذیربط کاربرد دارد.
حدادپور اظهار کرد: بالن فضایی مقید به صورت مقطعی به فضا پرتاب میشود و پس از اتمام کار به زمین هدایت میشود. در ضمن، اکنون این پروژه به صورت پایلوت به اجرا درآمده، اما در ادامه میتواند به جهت محدوده پوشش و نرخ سرویس دهی قابلیت افزایش را داشته باشد.