پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ , Friday 22 November 2024
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 15855
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۹ آبان, ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار
  •   

    جهانگیری: پژوهش کشور دچار گرفتاری جدی است

    معاون اول رئیس‌جمهور گفت: آموزش و پژوهش کشور متاسفانه دچار گرفتاری جدی است و آن هم مشکل پراکندگی است.

    به گزارش رامسرنوین به نقل از  بلاغ، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم معارفه وزیر علوم گفت: کم توفیقی ما این است که کمتر در جلسات اصلی و کاری وزارت علوم هستیم و نمی‌توانیم از نقطه نظرات مسوولان استفاده کنیم که امیدواریم در دوره غلامی بیشتر بتوانیم از نظرات روسای دانشگاه استفاده کنیم.

    وی افزود: وزارت علوم جای مهمی است و مهم‌ترین دلیلی که ما در این دولت یافتیم این است که رئیس جمهور پای حکم بسیاری مدیران را برای این وزارت امضا کرد، میلی منفرد، توفیقی و دانش اشتیانی، نیلی احمدابادی، نجفی فرجی دانا، هاشمی و غلامی برای این وزارتخانه یا معرفی شدند و رای اعتماد نگرفتند یا مسوولیت گرفتند.معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: سیدضیا هاشمی در مقطع دشواری سرپرستی را قبول کرد، شروع سال تحصیلی بود و همیشه در شروع سال تحصیلی دانشگاه‌ها با مسائل خاصی رو به رو هستند که هاشمی بسیار خوب مدیریت کرد، خداوند به فرهادی هم توفیق داده که در دولت‌های مختلف می‌تواند گره‌ها را باز کند در دوره جنگ و دوره اصلاحات و دولت اعتدال فرهادی مسوولیت داشته و به توفیقات خوبی هم رسیده است که من از طرف رئیس جمهور هم تشکر می‌کنم، کار‌های فرهادی در تاریخ ثبت می‌شود. آمار دوره مدیریت فرهادی نشان می‌دهد مدیریت خوبی بر وزارت علوم حاکم بوده است.

    وی افزود: غلامی هم چهره علمی و اخلاقی و اجرایی است و امیدواریم خداوند کمک کند و همکاران وزارت علوم و دانشگاه‌ها هم همراهی کنند تا دولت دوازدهم هم از مدیریت با ثبات و پایداری در وزارت علوم برخوردار باشد و کشور به پیشرفت امور برسد.

    جهانگیری ادامه داد: زمانی از وزارت علوم اداره دانشگاه‌ها و نیروی انسانی را توقع داشتیم، ولی الان از وزارت علوم یافتن راهکار برای حل مسائل را می‌خواهیم، این انتظار بزرگی است، ولی بر اساس شناختی که از توانمندی کشور دارم دور از انتظار نیست.

    به گفته وی، توسعه کشور جز از طریق توسعه علمی امکان پذیر نیست، ضرورت اصلی توسعه علمی است و کانون اصلی برای این توسعه دانشگاه است، انصافا رهبری بر روی توسعه علمی بسیار مایه گذاشتند و این مساله را به یک گفتمان و مساله جدی تبدیل کردند، امام و رهبری بسیار بر توسعه علمی تاکید داشته اند.

    معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: آموزش و پژوهش کشور متاسفانه دچار گرفتاری جدی است و آن هم مشکل پراکندگی است نه به این منظور که دانشگاهی زیر نظر نهاد دیگری است، زیرا این مساله با هماهنگی برطرف می‌شود، ولی مدیریت دانشگاه نباید چند پارچه شود قدرت و استقلال دانشگاه نباید گرفته شود، ما گفتیم بحث هیات امنایی دانشگاه فقط در بودجه نباشد، دولت یازدهم سعی کرد بخشی از مشکلات را حل کند و این مساله باید ادامه یابد. غلامی فرد اخلاقی و علمی و اجرایی است که می‌تواند این امور را به مقصد برساند.

    وی گفت: فرجی دانا روی موضوع قطع ارتباط ما با مجلات علمی بین المللی بسیار تاکید داشت، می‌گفتند پول نداشتیم که من این را قبول ندارم، زیرا ما کشور پولداری هستیم، ولی ممکن است خوب مدیریت نکنیم. در بحث‌های آزمایشگاهی گفتم برخی کشور‌ها وام‌های بلندمدت با نرخ‌های سود پایین به ایران می‌دهند که آنقدر معطل شد وزارت نیرو از ژاپن برای نیروگاه‌ها پول گرفت، چنین پولی به درد آموزش عالی میخورد. ما از غلامی حمایت می‌کنیم تا تیمی قرار دهد و مساله دریافت چنین وام‌هایی را پیگیری کند.

    به گفته جهانگیری، ما به پارک‌های علم و فناوری هم بسیار امید بستیم، کشور باید برای اشتغال فکری کند که این اشتغال هم باید متناسب تحصیلات دانشجویان و نیاز کشور باشد که پارک‌های علم و فناوری بسیار مهم است.

    وی گفت: اتفاق مهمی در دانشگاه می‌افتد که منعکس نشده و تصور مردم هنوز این است که دانشگاه فقط نیرو‌ها را آموزش می‌دهد، ولی کار‌های مهمی در دانشگاه‌های کشور انجام شده است، رابطه معاونت علمی و وزارت علوم هم رابطه خوبی است و روحیه ستاری و فرجی دانا و فرهادی و حالا غلامی روحیه همکاری است.

    معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه بحث ارتباط صنعت و دانشگاه بسیار مهم است و رهبری هم بسیار تاکید دارند، گفت: اقتصاد ما شدیدا وابسته به نفت بوده که اخیرا این وابستگی کمتر شده و جهت اقتصاد کشور جهت خوبی است، ولی اینکه چه چیزی را جایگزین نفت کنیم مهم است.

    وی افزود: تنها چیزی که اقتصاد ایران می‌تواند به آن متکی باشد فکر جوانان است که رهبری هم در برنامه اقتصاد مقاومتی همین را تاکید کردند، در برنامه چهارم هم ما اقتصاد دانش محور را مطرح کردیم. کاری که دانشگاه‌ها انجام دادند شروع مهمی بود اگر دانشگاهی قراردادی انجام داد و خوب جواب داد مثلا کار‌های یک میدان نفتی را از نظر فناوری انجام داد می‌توان این کار را در زمینه‌های دیگر هم انجام داد.

    معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در مورد تحقق اقتصاد مقاومتی هم انتظار داریم دانشگاه بیشتر کمک کند، ما کشوری هستیم که یک عده آدم بیکار برایمان خط و نشان می‌کشند و می‌گویند اگر فلان کار را کنید تحریم می‌کنیم، ما هم گوش نمی‌کنیم و کار خودمان را می‌کنیم بنابراین باید اقتصادمان به گونه‌ای باشد که از تکان‌های بیرونی اسیب زیادی نبینیم.

    وی افزود: اقتصاد مقاومتی فقط مربوط به دوره تحریم نیست و از آن مهم‌تر امید مردم به آینده و اعتماد به مسوولان است اگر اینگونه نباشد بهترین اقتصاد هم یک شبه خراب می‌شود.

    جهانگیری خاطرنشان کرد: وقتی ترامپ تهدید کرد مردم به وی اعتماد نکردند و به هم نریختند و کسی زمین و چیز‌های دیگر نخرید بنابراین شوک وارد نشد، ولی اگر اینگونه نباشد شوک اقتصادی وارد می‌شود، نفت از ۱۲۰ دلار به ۳۰ دلار رسید، ولی مردم دیدند تیمی هست که می‌تواند چارچوب را خوب حفظ کند بنابراین باز هم جامعه به همین صورت دچار مشکل نشد.