پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ , Thursday 21 November 2024
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 15735
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۷ آبان, ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۴
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار
  •   

    اربعین، فرصتی که ثروت و خسران تولید می‌کند/ سود برای مردم‌ دلداده و زیان برای محاسبه‌گران‌ واداده

    واقعاً مشارکت در اربعین توفیق و سعادت می‌خواهد و هرکه در این ارتباط خود را از این فیض بزرگ محروم کند، حقیقتاً ضرر کرده، حال می‌خواهد هر دولتی باشد.

    اربعین، فرصتی که ثروت و خسران تولید می‌کند/ سود برای مردم‌ دلداده و زیان برای محاسبه‌گران‌ واداده

     به گزارش  رامسرنوین به نقل از بلاغ، پنجشنبه ۱۲ آذرماه ۹۴، رئیس شورای استان کربلاء اعلام کرده بود که ۲۷میلیون نفر برای اربعین وارد این شهر شده تا مراتب دلدادگی و عشق خود به سالار شهیدان را اعلام کنند. در آن سال، زائران ایرانی با زحمات فراوان خود را به عظیم‌ترین راهپیمایی تاریخ با محوریت امام حسین علیه‌السلام رساندند و انتظارشان از مسئولان کشورشان، تسهیل سفر برای سال بعد بود.

    انتظار به‌حق مردم شیفته اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام، ورود دولت در رفع موانع سفر و سازماندهی امکانات و ظرفیت‌های کشور برای حضور هرچه گسترده‌تر همه شیفتگان سالار شهیدان در راهپیمایی حماسی اربعین بوده و هست.

    سال‌بعد، یعنی سال ۹۵ نیز مشکلات با تشکیل ستاد اربعین تاحدی کاهش یافت، هرچند بهیچوجه در سطح و تراز خیل عظیم جمعیت شرکت‌کننده نبود، اما مردم می‌دیدند مسئولان مربوطه سعی خود را دارند، حتی اگر توفیق چندانی در جلب رضایت مردم نداشتند.

    امسال علی‌رغم وجود فرصت کافی که در اختیار مسئولان دولتی و ستاد اربعین بود، از نتائج کار بر می‌آید که تلاش‌های این ستاد چندان در جهت رفع موانع و تسهیل سفر، که موجب تشویق دیگران به این سفر فوق‌العاده تاثیرگذار شود، چندان موفق نبوده و با وجود فعالیت و تجربه‌هایی چندساله، مشکلات مردم با افزایش هزینه سفر بیشتر نیز شده است.

    اربعین، فرصتی استثنایی برای تحول فرهنگی

    جریان اربعین در پیوند با واقعه عاشورا، ظرف کوتاه زمان‌ممکن توانست به‌صورت پدیده شگفت‌انگیز، بزرگ‌ترین راهپیمایی مردمی در تاریخ را بوجود آورد، که مردم با پذیرش تمام سختی‌ها و هزینه‌ها به‌رغم شرائط دشوار اقتصادی کشور، خود را در تقاطع سفری معنوی و تحول‌بخش قرار می‌دهند که در صورت سرمایه‌گذاری دولت بر این رخداد، می‌توان تحول مثبت فرهنگی را در جامعه شاهد بود که هنجارگرائی دینی و ولایی با مدل الگویی سیدالشهداء و کاروان اسراء، به‌خصوص حضرت زینب سلام‌الله علیها از دستاوردهای آن خواهد بود.

    در هیچ دین و در میان هیچ ملتی نمی‌توان مناسبت‌هایی بمانند عاشورا و اربعین و حج و…، را یافت که دولت‌ها با اتکاء بر آنها بتوانند موج اراده ملی و عمومی را به سوی معنویت و کانون‌های نورانی هدایت و حمایت کنند.

    صدور انقلاب در بستر اربعین

    اگر در حج، که تحت تسخیر عوامل شیطان بزرگ به‌صورت کاملاً امنیتی و پلیسی اداره می‌شود و مانع از ارتباط مسئولانه امت اسلامی در قبال مصائب یکدیگر می‌شود، اما در اربعین دریای خروشان محبان اهلبیت و سیدالشهداء بدون کمترین مانع می‌توانند با هم در زمینه مصائب جهان اسلام به گفتگو و یافتن راه حل بپردازند؛ ضمن آنکه یک فرصت استثنایی برای آحاد ملت از جوان و نوجوان گرفته تا اقشار و اصناف مختلف، تا بتوانند با حضور باشکوه خود در این راهپیمایی سرنوشت‌ساز، تحولی مثبت را در خود بوجود آورند، که این فرصت با هیچ فعالیت فرهنگی دولتیان قابل مقایسه نیست.

    در این روزها، که مردم شاهد افزایش هزینه حضورشان در این راهپیمایی حماسی هستند و کمتر تلاش دولتمردان را در جهت حل مشکلات این سفر شاهدند، این ذهنیت در حال فراگیری است که مگر دولت مخالف تقویت همایش حماسی اربعین است که در قبال افزایش صددرصدی هزینه سفر امسال نسبت به سال قبل واکنشی از خود نشان نمی‌دهد؟!

    مازندرانی‌ها بی‌تاب حضور حماسی در اربعین

    امسال مازندرانی‌ها با ایجاد ۲۰موکب،صدها تن برنج و انواع مواد غذایی را به ارزش بالغ بر ۶میلیارد تومان، که همه این ارقام از محل کمک‌های مردمی است، برای هرچه باشکوه‌تر برگزار کردن اربعین سنگ تمام گذاردند، روزانه قرار است ۷۰هزار نفر توسط موکب‌های مازندرانی‌ها تغذیه شوند. بیش از ۶۰کامیون تاکنون کمک‌های مردمی این استان را به عراق و موکب‌های مازندرانی‌ها منتقل کرده‌اند.

    دهها هزار مازندرانی در قالب کاروان و گروه‌های منسجم و یا انفرادی و خانوادگی، با گرفتن روادید قصد حضور در عتبات و دریای خروشان اربعین را دارند، اما در این میان جای حضور مناسب دولت در همراهی و همگامی با مردم خالی است.

    سوداگری عده‌ای در مقابل دلدادگی مردم

    علاوه بر افزایش ۱۰۰درصدی کرایه اتوبوس‌ها، بلیط هواپیما نیز افزایش داشته و برای اخذ روادید و هزینه‌های جانبی آن، هر مازندرانی باید ۲۰۰هزار تومان بپردازد تا بتواند ویزا را دریافت کند. بسیاری از مردم در گفتگو با خبرنگاران بلاغ اظهار داشتند که دولت علاوه بر عدم استفاده از ظرفیت فرهنگی اربعین و راهی‌شدن مردم به سرزمین مقدس عتبات، با بی‌تفاوتی در قبال افزایش هزینه‌ها و عدم تلاش برای تسهیل سفر زائران، نوعی سنگ‌اندازی در این مسیر می‌کند!

    یکی از موکب‌داران اظهار کرد: بجای افزایش سطح همکاری دولت نسبت به سال قبل، امسال ما هیچ کمکی از دولتی‌ها را ندیدیم، هرچند توقعی هم نداریم و نمی‌خواهیم این حرکت کاملاً مردمی و خودجوش با زلف افشان دولت گره بخورد، اما صرفنظر از همه چیز، آیا دولت در قبال این حرکت مقدس ملی مسئول نیست و نباید مشارکت کند؟

    فصلی برای عشق‌ورزی حسینی

    موکب‌دار دیگر، که در نجف و هم در کربلا دارای موکب است، می‌گوید: واقعاً مشارکت در اربعین توفیق و سعادت می‌خواهد و هرکه در این ارتباط خود را از این فیض بزرگ محروم کند، حقیقتاً ضرر کرده، حال می‌خواهد هر دولتی باشد، اما نباید ناگفته بگذاریم که جای تعجب است دولت آقای روحانی چرا در جهت تقویت حرکت عمومی مردم برای اربعین حمایت نمی‌کند و کاملاً خنثی است؟ هرچند از دل دستگاه‌های اجرایی، افراد متدین و باوفا نسبت به اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام مثل مردم کمک می‌کنند که داوطلبانه و شخصی است و نه از موضع دولت.

    او می‌افزاید: خواهش می‌کنم این بیان را سیاسی تعبیر نکنید. اربعین و سیدالشهداء جناحی نیست، متعلق به همه آزادگان جهان است و دولت اسلامی ما باید واقعاً پای کار اربعین حضور فوق‌العاده فعال داشته باشد.

    دولت تا دیرنشده برای اربعین بشتابد

    یکی از زائرانی که با خانواده و خاندان خود در قالب یک اتوبوس قصد حضور در اربعین را دارد، می‌گوید: عظمت دشمن‌شکن اربعین آنچنان تاثیربخش است که اگر دولت همه هزینه‌های خروجی را دریافت نکند و بانک‌ها برای این سفر تسهیلات بدون کارمزد دهند، ارزش این سرمایه‌گزاری را دارد؛ چرا که همچون اربعین را نمی‌توان در هیچ کشور و بین هیچ ملتی یافت و باید دولت اسلامی از این ظرفیت بی‌نظیر حداکثر استفاده را در سطح داخلی و بین‌المللی بکند.