
بنابر گزارشات اعلام شده این پیادهروی نه تنها در میان این دو کشور، که از جانب سایر شیعیان کشورهای دنیا نیز مورد استقبال قرار گرفته و موجب شده تا روح تازهای به کالبد این شیعیان خاموش در کشورهایی به مانند ترکیه، پاکستان، افغانستان، لبنان و غیره دمیده شود.
سابقه پیادهروی اربعین به زمان شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برمیگردد که در آن خواجه عبدالله انصاری به همراه عطیه عوفی نخستین زائران پیاده حضرت پس از رخداد واقعه دردناک کربلا بودهاند و این سنت حسنه توسط مردم عراق پیگیری شده است.
هرچند بنا به دلایل سیاسی و جبر و فشار حکومتها در جهت تعطیل شدن این حرکت در طول تاریخ عراق وجود داشته اما عشق و علاقه و وفاداری مثال زدنی شیعیان هیچگاه موجب تعطیلی و فراموشی این سنت نشده است.
پیاده روی اربعین نمایش وحدت و یکپارچگی جهان شیعه
شاید در میان ادیان الهی و آموزههای بشری نتوان چنین مثال و شاهدی را پیدا شد که در حدود ۲۵ میلیون انسان بنا به عقیده مشترک یک حرکت عظیم انسانی و زیارتی را در سطح جهان انجام داده باشند و پیاده روی اربعین یک رکورد برای جامعهی شیعیان است و باید در کتابهای رکورد نیز ثبت و ضبط شد.
جذبه و علاقه مردم به اباعبداللهالحسین بنابر فرموده پیامبر اسلام همانند آتشی در دل مومنان است که هیچگاه خاموش نمیشود و هر چه زمان میگذرد گستره آن نیز بیشتر شده و سیل مشتاقان بیشتری را به سوی خود جلب میکند.
شیعیان با حضور در این پیادهروی علاوه بر نشان دادن عشق و محبت خود به سرور و سالار شهیدان این پیام را به دنیا مخابره میکنند که برای احترام به شعائر و ارزشهای خود حاضرند از بذل جان و مال و همه هستی خود بگذرند.
الگوی این شیعیان خود حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است تا آنجایی که برای بسط کلمه طیبه ( لا اله الا الله) تمام هستی و دارایی خویش را فدای دین خدا کرد و از هیچ کدام از داشتههایش برای گسترش و حفظ اسلام دریغ نکرد.
اربعین مانور عظیم شیعه
پیادهروی اربعین مانور عظیم شیعه برای نمایش وحدت و یکپارچگی فرقههای مختلف در میان شیعیان است که میتواند برای تمامی بدخواهان در سراسر عالم این پیام را برساند که پیروان این مذهب با یکدلی میتوانند مشکلات خود و حتی جهان اسلام را نیز حل کنند.
نتیجه عینی و عملی این وحدت و همدلی در سال گذشته آنجایی خود را نشان داد که مرجعیت عظمای عراق حضرت آیتالله سیستانی فرمان به تشکیل ارتش مردمی عراق (حشد الشعبی) از دل همین زوار پیادهروی اربعین داد و بسیج مردمی عراق نیز توانست بعد از آموزش و ممارست و تمرینهای فراوان نظامی کشور عراق را از دست تروریستهای تکفیری نجات دهد که امروز خوشبختانه آخرین مراحل آزاد سازی شهر موصل به عنوان مهمترین پایگاه جریان داعش در حال انجام است.
با درایت و تیزهوشی مرجعیت شیعیان عراق این حرکت عظیم دینی مدیریت شده و با حمایت دولت عراق به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار گرفت که نتایج خدمات این نیروهای مردمی امروز برای مردم عراق و حتی دنیا قابل لمس و استفاده است.
جریانهای تروریستی و تکفیری که مهمترین وجه خود را مبارزه با شیعیان و نابودی مرقد امام حسین(ع) قرار داده بودند امروز با این پیادهروی عظیم زوار حسین(ع) دودمان خود را بر باد دیده و نفسهای آخر خود را میکشند تا جایی که حتی نتوانستند یک حرکت تروریستی در میان زوار انجام دهند و امیدواریم که امسال نیز موفق نشوند.
به گزارش بلاغ، نکتهای که در این میان وجود دارد و شاید بسیاری از مردم را نیز درگیر خود کرده است مشکلات فراوانی است که در راه سفر وجود دارد، مشکلاتی از قبیل مسائل مالی که دولت میتواند به آسانی آن را برطرف کند اما دچار سهلانگاری شده و از رفع آن تا حدود فراوانی عاجز مانده است.
اربعین نشاندهنده عجز دشمن در مقابل جمهوری اسلامی ایران
سیداحمد حسینی دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی در گفتوگو با بلاغ با اشاره به اینکه پیادهروی اربعین حسینی در حالی با خیالی آسوده از سوی مسلمانان صورت میپذیرد که کشورهای اروپایی در وحشت حملات گروهک تروریستی هستند، اظهار کرد: سربازان ولایت با حضوری شجاعانه و با عشق به اباعبدالله به سوی کربلا در حرکت هستند و این نشاندهنده ناتوانی و عجز دشمن در مقابل جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره به اینکه این پیادهروی در حالی انجام میشود که گروهکهای تروریستی در خاک عراق حضور دارند، گفت: داعش و گروههای تروریستی به خوبی میدانند که با کوچکترین اشتباه باید منتظر نابودی کامل خود باشند.
دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی با بیان اینکه مردم کشور در پیادهروی اربعین سختیهای زیادی را به جان میخرند تا این حرکت بزرگ سیاسی دینی رونق داشته باشد، تصریح کرد: مسئولان دولتی نباید با تحمیل هزینههای نادرست زمینهساز عدم تحقق این موضوع مهم باشند.
حسینی با اشاره به اینکه سابقه دینی مردم ایران از پیش از انقلاب بوده است و این تحرک نباید متوقف شود، گفت: دنیا در موضوع پیادهروی اربعین جمهوری اسلامی ایران را زیر نظر دارد و مسئولان انتظار ویژه میرود که خرجتراشی کمتری نسبت به حضور مردم در این مراسم عظیم مذهبی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه تمامی مدیران و مسئولان در این زمینه باید پای کار باشند، خاطرنشان کرد: مسئولان نباید اربعین را فرصتی برای کسب درآمد بدانند و فقط به خدمتگذاری به امام حسین بیاندیشند.
دولت با زائران حسینی همراهی کند
محمد نبیزاده کارشناس ارشد علوم سیاسی نیز در گفتوگو با بلاغ، با اشاره به اینکه دولت باید با زائران حسینی همراهی کند و نسبت به مسائل پیشرو تصمیم درست بگیرد، تصریح کرد: نوسانات ارز بر روی قیمت ویزا تاثیرگذار است و بهتر است ارز دولتی در اختیار زائران قرار دهد.
وی با بیان اینکه دولت باید با کشور میزبان رایزنی کند تا مشکلات ارزی برای زائران ایران در کشور عراق به وجود نیاید، اظهار کرد: بسیاری از شرکتکنندگان در پیادهروی اربعین از گروههای متوسط یا پایین جامعه هستند که نباید با افزایش هزینهها، آنها را از شرکت در این همایش بزرگ معنوی محروم کرد.
این کارشناس ارشد علوم سیاسی با اشاره به اینکه مسئولان امنیتی و مجلس نیز باید در مراسم اربعین امسال تلاش فراوانی داشته باشد، خاطرنشان کرد: دولت باید در سرفصلهای فرهنگی خود در این مورد برنامهریزی کند.
به گزارش بلاغ، پیادهروی اربعین جلوهگاه عزت شیعیان و دوستداران اهل بیت(ع) است و به همین خاطر مسئولان باید با برنامهریزی بیشترین تسهیلات را برای شرکت زائران فراهم کنند و اجازه دهند که مردم، این سفر را سادهتر از هر سفر دیگری همراه با نور و معرفت به انجام رسانند.