به گزارش رامسرنوین به نقل ازبلاغ ، سیدجسن قاضیزداه هاشمی در جمع خبرنگاران استان مازندران در پاسخ به سوالی در ارتباط با ادامه روند خدمات طرح تحول سلامت در کشور، اظهار کرد: مشکلی که وجود داشت و دارد، عدم اجرای قانون بود، در مورد حوزه سلامت و تجمیع بیمهها، شما میدانید حدود ۶ سال قرار بود بیمه تجمیع شود، این اتفاق در برنامه ششم هم اجرا نمیشود.
وی افزود: برای رسیدن به اهداف طرح تحول سلامت باید منابع بیمهها تجمیع شود، امروز اگر بخواهیم این طرح بدون نقص ادامه پیدا کند که یک ضرورت است، لازم است منابع ما تجمیع و مصارف با منابع ما همتراز شود و در عین حال یکی از اولویتهای دولت باشد.
وزیر بهداشت یادآور شد: یکی از اولویتهای دولت توجه به حوزه سلامت است، این مقدمه کار است و اگر بخواهیم این کار به نحو مناسب دنبال شود و حاصل آن نظام کارآمد سلامت برای کشور باشد باید از نظر ساختاری تجدید شود و از نظر منابع مالی اعتبارات این بخش به منابع پایدار مانند مالیات وصل کنیم.
هاشمی اضافه کرد: اگر قرار باشد منابع طرح تحول سلامت به منابع ناپایدار و منابع نفتی واگذار کنیم، همیشه با این مشکل مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: بنده اطمینان دارم که بحث مشکل پرداختی برای طرح تحول سلامت تا هفته آینده حل میشود.
وزیر بهداشت با اعلام اینکه بنده مصمم هستم حق ۹ بیستوهفتم تامین اجتماعی که مربوط به درمان است، احیا شود، گفت: در این مورد همه مشکلات را به جان خریدیم و رئیس جمهور هم دستور داد این اتفاق باید بیافتد و اگر این اتفاق از روز اول ایجاد میشد، در حال حاضر شرایط خدمات بهداشتی درمانی برای کارگران متفاوت از امروز بود.
هاشمی بیان کرد: آنچه که از جامعه کارگری انتظار داریم، هیچ چیز غیر از احقاق حقوق آنها نیست و امروز کارگران شهادت دادند که طرح تحول سلامت زمینه را برای رفع مشکل درمانی آنها فراهم میکند.
وی ادامه داد: آنچه را که بیمه شدههای تامین اجتماعی برای درمان هزینه میکنند باید در حوزه درمان هزینه شود، بنده در جریان مشکلات سازمان تامین اجتماعی هستم، میدانم که از دولت طلبکار است و دولت موظف هست که طلب تامین اجتماعی را پرداخت کند.
هاشمی در ارتباط با اجرای طرح پزشک خانواده گفت: هنوز تا داشتن یک نظام ارجاع کامل فاصله داریم، مازندران از استانهای پیشرو است، از نارضایتی مردم نسبت به طرح پزشک خانواده مطلع هستم اما میزان نارضایتی مردم مازندران قابل مقایسه با استان فارس نیست، وضعیت پزشک خانواده نسبت به سه سال گذشت بهتر شد.
وی یادآور شد: اگر بتوانیم زیر ساختهای درمانی کشور را کامل کنیم، زمینه ما برای موفقیت در طرح پزشک خانواده فراهم میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر مازندران نیاز به ۲ هزار تخت بیمارستانی دارد، اگر بتوانیم این موارد را اصلاح کنیم، این طرح میتواند نقش اساسی خویش را ایفا کند.
وی بیان کرد: مردم مازندران در مسیر کامل شدن زنجیره طرح پزشک خانواده هستند، بنابراین قضاوت امروز تا کامل نشدن این پروژه و اتمام این پروسه شاید کامل نباشد، بنده نمیخواهم اعلام کنم که از پزشک خانواده راضی هستم، طرحی که امروز داریم مورد رضایت ما نیست اما اگر با سه سال گذشته مقایسه شود، بسیار شرایط مناسبتر است.
وزیر بهداشت در پاسخ به دیگر سووال خبرنگاران در ارتباط با ساخت بیمارستانهای کشور و نیز آخرین وضعیت پرداختی بیمهها به وزارت بهداشت، گفت: در مورد بیماستان با تعداد تخت بالا ما وظیفه خودمان را انجام دادیم، دولت پول برای ساخت بیمارستانها ندارد، باید سرمایهگذاری در این بخش انجام شود، سرمایهگذاران منتظر هستند که دولت نسبت به ضمانت این سرمایهها اقدام کند، هنوز مشغول چانهزنی هستیم که نتوانستیم دوستان خودمان را در دولت قانع کنیم، بنده معتقد هستم بازگشت سرمایههای پروژههای تعریف شده وزارت بهداشت تضمین شده است، انتظار است به این پروژهها مانند پروژههای ریلی، ساخت جاده و غیره نگاه کنند، اگر چه در حوزه سلامت انتظار بیشتری دارند، ریل و جاده و خرید هواپیما را بخش خصوصی انجام میدهد، برنامه داریم که همکاران خودمان را برای سرمایهگذاری در بخش سلامت متقاعد کنیم.
هاشمی درباره پرداخت بیمهها گفت: امید داریم که هفته آینده بخشی از مطالبات را دریافت کنیم.
وی در ارتباط با مسافرخیز بودن استان مازندران و اینکه اعتبار مناسب باید به این بخش اختصاص پیدا کند، بیان کرد: سطح دریافت سرانه سلامت در کشور عادلانه نیست، بارها این موضوع را به سازمان مدیریت و مجلس اعلام کردیم، به نظر من هر فردی که توان بیشتری داشت، سهم بیشتری برد و این از عدالت به دور است، کمترین سهم از اعتبار سلامت در اختیار مشهد قرار دارد و مازندران هم سهم مناسبی ندارد، باید اصلاحی در این ارتباط انجام شود.