به گزارش رامسرنوین به نقل از بلاغ، دلاور حیدرپور طی گفتوگویی درباره پرداخت کمک بلاعوض دولت به باغداران خسارتدیده از برف اخیر اظهار کرد: تاکنون بهای ۴۵ هزار تن محصول خسارت دیده به ۱۵ هزار و ۵۰۰ باغدار پرداخت شد.
وی ادامه داد: از ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوضی که دولت در اختیار خسارتدیدگان مازندران قرار دارد تاکنون ۱۰ میلیارد تومان آن به باغداران پرداخت شد و پرداختیها تا زمانی ادامه دارد که ۳۰ میلیارد تومان به پایان برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: اسناد از بهرهبرداران جمعآوری شد و تمام مدارک باغداران خسارتدیده در سامانه به ثبت میرسد و به محض آماده شدن از طریق سامانه سازمان برنامه و بودجه و بانک کشاورزی پرداخت میشود.
حیدرپور خاطرنشان کرد: تاکنون پرداخت تسهیلات بلاعوض به باغداران خسارتدیده شهرستانهای بهشهر، نکا، ساری، میاندورود، جویبار، سیمرغ، بابلسر، آمل، محمودآباد، نور، رامسر، گلوگاه، سوادکوه شمالی، فریدونکنار، عباسآباد و چالوس پرداخت شد.
وی با بیان اینکه برای هر کیلوگرم در مرحله اول ۲۲۰ تومان پرداخت میشود، تصریح کرد: ۵۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض دیگر مصوب شد که به محض دریافت در مرحله بعدی به باغداران پرداخت میشود و بهدلیل تکمیل بودن پروندهها زمان زیادی برای پرداخت نیاز نیست و در اسرع وقت پرداخت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: پرداخت بهای کیویهای خسارتدیده هر کیلوگرم ۶۰۰ تومان در شهرستانهای نوشهر، عباسآباد و چالوس انجام شد و شهرستانهای رامسر و تنکابن از امروز آغاز شد و تا آخر هفته بهصورت کامل تسویه حساب میشود.
حیدرپور با بیان اینکه خرید تضمینی ۳۸ هزار تن پرتقال شب عید انجام شد و در مرحله نخست پرداخت ۲۰ درصد آن آغاز شد و تا دو هفته آینده بخشی از پول خرید تضمینی را بدهند پرداخت خواهیم کرد، تأکید کرد: بیشتر پرداختیها تا پایان اسفندماه کامل میشود.
وی بیان کرد: پرداخت کمک بلاعوض برای ۱۳۰ هزار تن پرتقالهایی است که از چرخه مصرف خارج شد و تاکنون ۴۵ هزار تن آن پرداخت شد و آمادگی داریم یک مرحله دیگر پرتقالهایی که از چرخه مصرف خارج شده است و اقبال بازار را ندارد به باغداران کمک کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: یکی از مصوبات دولت پرداخت وام ۱۰ درصدی بود که پیگیر هستیم این امر عملیاتی شود و با عملیاتی شدن آن بخش عمدهای از باغدارانی که خسارتشان بیشتر بود و یا کمک بلاعوض کمتر از خسارت آنها بود و یا باغدارانی که در لیست قرار نداشتند بتوانیم در آن مرحله کمک کنیم که با مصوبه شب گذشته جلسه مشترک با دکتر نوبخت، مقرر شد تا پایان سال این موضوع عملیاتی شود.
حیدرپور ادامه داد: ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات میتواند به ۵۰ هزار باغدار کمک کند و با پرداخت کمکهای بلاعوض ۱۰۰ هزار باغدار تحتپوشش قرار گرفتند و به بخشی از خسارتهای آنان کمک شد.
وی در پایان گفت: تلاش ما بر این است کمکی به خسارتدیدگان کنیم هرچند خسارتهای آنان قابل جبران نیست اما سعی ما بر این است کمترین اشتباه را در کمک به باغداران داشته باشیم.