به گزارش نیمه پر رامسر به نقل از راه دانا، همزمان با ملاقات وزیر خارجه کشورمان با جان کری، دیوان عالی آمریکا پرداخت حدود ۲ میلیارد دلار به خانوادههای قربانیان بمبگذاری سال ۱۹۸۳ از محل داراییهای مصادره شده ایران را تایید کرد.
این طرح در حالی مطرح شده که پیش از این یکبار بانک مرکزی با استناد به قراردادی بین ایران و آمریکا در سال ۱۹۵۵ که به موجب آن واشنگتن از برداشت از این حساب منع شده، درخواست تجدید نظر در حکم صادر شده را کرده بود.
هرچند کشور ما بارها هرگونه دخالت در ماجرای انفجار مقر نظامیان آمریکا در بیروت را رد کرده و خواستار استیفای حقوق ایران و جبران هرگونه خسارت وارده به کشورمان شده اما آمریکاییها همچنان با مسئول دانستن کشور ما خانوادههای سربازان آمریکایی کشته شده در انفجار ۱۹۸۳ بیروت را صاحب ۲ میلیارد دلار پول متعلق به بانک مرکزی ایران که در سیتی بانک آمریکا نگهداری میشود میدانند.
این حکم در شرایطی صادر شده که محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان برای مذاکره با جان کری این روزها را در ایالات متحده آمریکا سپری میکند و صدور چنین حکمی میتواند فضای بدبینی را در اتاق مذاکرات به وجود آورد.
بدبینی که پیش از این بسیاری از کارشناسان مسائل سیاسی و اقتصادی نسبت به آمریکاییها داشتند که این بدبینی با خوشبینی دولتیها مواجه شد. هرچند نمیتوان از لحاظ مسائل حقوقی این حکم را به برجام نسبت داد، اما باید دید این حکم عالیترین مرجع قضایی آمریکا چه تاثیری بر روی عبارت “روح برجام” که بعد از اجرای توافق هستهای به کرات مورد استفاده مسئولان کشورمان قرار گرفته خواهد داشت.
تیر دولت یازدهم برای برقراری ارتباط دوستانه با آمریکا، این روزها با بدعهدیهای آمریکاییها به سنگ خورده و مردم بعد از اجرای توافق هستهای همواره شاهد کارشکنی و عهدشکنی آمریکاییها بودهاند، حال باید ببینیم که دولتمردان ما چگونه مقابل تاراج اموال ملی توسط غربیها را خواهند گرفت و از همه مهمتر سوالی است که دولتمردان باید درخصوص آن پاسخگو باشند و آن این است که چه رفتاری موجب شده تا آمریکاییها در این روزها به این حد از گستاخی نسبت به ملت ایران برسند و به خودشان اجازه هرگونه تعرض و دستدرازی به اموال عمومی ملت ایران بدهند.