وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ سال پرخیر و برکتی را در حوزه نشر و ترویج ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت در استان مازندران پشت سر گذاشتیم، افزود: بازدید رئیس جمهور شهید از موزه دفاع مقدس و مقاومت استان مازندران در اردیبهشت سال گذشته یکی از برنامههای پر اثر در حوزه دفاع مقدس بوده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت مازندران ادامه داد: همچنین برگزاری بیش از هفت هزار محفل روایتگری خاطرهگویی دفاع مقدس با محوریت مدارس دانشگاهها و مساجد از دیگر برنامهها در سال گذشته بود.
سلامی اضافه کرد: دومین کنگره ملی شهدای استان مازندران که چندین ماه فضای استان را معطر به شهیدان کرد یکی دیگر از برنامههای حوزه دفاع مقدس در سال گذشته به شمار میآید.
وی برگزاری اردوها راهیان نور را از دیگر برنامههای پر اثر در حوزه دفاع مقدس برشمرد و ادامه داد: این اردوها با محوریت جوانان دانش آموزان دانشجویان و اقشار مختلف مردم به همت سپاه کربلا برگزار شد که شاهد حضور ۲۱ هزار مازندرانی در مناطق عملیاتی دفاع مقدس بودیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت مازندران به تشکیل کارگروههای ۲۲ گانه ستاد بزرگداشت دفاع مقدس و مقاومت در استان مازندران و همچنین ستادهای شهرستانی اشاره کرد و گفت: ۷۰ درصد فعالیتهای دفاع مقدس در سطح شهرستانها انجام گرفت و ۳۰ درصد برنامهها استانی بود.
سلامی با بیان اینکه دفاع مقدس و جنگ هشت ساله تحمیلی بر ملت ایران، جهاد مقدس ملت ایران بود، اذعان داشت: آحاد مردم با روحیه مجاهدانه در صحنههای دفاع مقدس حضور پیدا کردند و با توکل الهی و امید به یاری خداوند با دشمن متجاوز میجنگیدند.
وی با تاکید بر اینکه سوم خرداد و فتح خرمشهر در تاریخ انقلاب اسلامی صرفاً بزرگداشت یک مناسبت و یک پیروزی بزرگ نیست، بیان کرد: حماسه فتح خرمشهر از ایام الله بزرگداشت انقلاب و ارزشهای انقلابی است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت مازندران عملیات بیت المقدس و حماسه فتح خرمشهر را نقطه عطف تاریخ دفاع مقدس برشمرد و تاکید کرد: دشمن بعثی که تمام دنیا پشت سر او قرار داشتند قبل از فتح خرمشهر حالت تهاجمی داشت و احساس میکرد هر زمانی اراده کند میتواند بخشی از خاک جمهوری اسلامی را به تصرف خود درآورد و پس از عملیات بیت المقدس و آن حماسه بینظیر تاریخی دشمن حالت تدافعی به خود گرفت و پیروزیهای رزمندگان اسلام یکی پس از دیگری به دست آمد.
سلامی خاطرنشان کرد: همه دنیا به صدام اطمینان داده بودند که خرمشهر قابل بازپسگیری نیست، چون به یک دژ مستحکم و نفوذ ناپذیر تبدیل شده بود. صدام آنقدر مغرور شده بود که اعلام کرد هر کسی بتواند خرمشهر را از ما بگیرد من کلید بصره را به او خواهم داد و عراقیها بر دیوارهای خرمشهر نوشته بودند که آمدهایم تا بمانیم. وقتی اراده الهی بر آن قرار گرفت که ملت بزرگ ایران در این صحنه مجاهدت پیروز شود وقتی قدرت ایمان اخلاص معنویت و شجاعت رزمندگان اسلام در کنار هم قرار گرفتند کارهای نشدنی ممکن شد و خرمشهر قهرمان آزاد شد.
وی در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: ستاد بزرگداشت مناسبتهای دفاع مقدس و مقاومت در شهرستانها به ریاست فرمانداران و کارگروههای ۲۲ گانه استانی با مسئولیت مدیران باید هر دو ماه یکبار جلسات مربوطه را برنامهریزی کنند و جلسات دارای برنامه و خروجی باشد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت مازندران بر ثبت برنامهها و فعالیتهای دفاع مقدس و مقاومت شهرستانها، دستگاههای استانی و کارگروهها در سامانه جامع دفاع مقدس تأکید کرد و گفت: استان مازندران در ثبت برنامههای دفاع مقدس و مقاومت در سامانه جامع دفاع مقدس کشور در سال گذشته رتبه دوم را کسب کرد که از مجموعه ۳۵ دستگاه ثبت کننده استان، ۱۰ دستگاه و پنج شهرستان؛ ساری، نوشهر، آمل، نور و بابلسر در این زمینه پیشتاز بودند.
سلامی در ادامه به موزه دفاع مقدس و مقاومت استان مازندران اشاره کرد و افزود: ظرفیتهای مختلف استانی و ملی و توافقات و تعهداتی که در این زمینه وجود دارد با اولویت پیگیری و انجام شود. موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران باید پروژه اولویتدار و مورد اهتمام جدی و ویژه مسئولین استان مازندران باشد.
وی با اشاره به ۵۲ مناسبت دفاع مقدس و مقاومت ادامه داد: همه دستگاهها باید در ایام الله خاص دفاع مقدس مانند سوم خرداد، آزادسازی سوسنگرد و هفته دفاع مقدس به صورت ویژه، با انگیزه، فعال و کارآمد در صحنه حضور داشته باشند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت مازندران با اشاره به فعالیت دستگاههای استانی گفت: برخی از دستگاهها زیر مجموعههای گستردهای داشتند و بیشترین نقش را در فراگیری برنامههای دفاع مقدس ایفا کردند که انتظار میرود در سال جاری با قوت بیشتری ادامه دهند.
سلامی ادامه داد: بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو، ۵۴ هزار دانش آموز، هزار و ۱۹۰ طلبه حوزه علمیه و بیش از ۱۶ هزار سرباز استان مازندران تاکنون معارف دفاع مقدس و مقاومت را آموزش دیدند.
وی با بیان اینکه قریب به ۹۰ هزار دانش آموز نیز درس آمادگی دفاعی را در مدارس فرا گرفتند، از اضافه شدن آموزش معارف دفاع مقدس و مقاومت در بخش اصناف در سال جاری خبر داد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با اشاره به تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس خاطرنشان کرد: تدوین نقش دستگاهها و شهرستانها باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
استاندار مازندران نیز با بیان اینکه سوم خرداد سالروز حماسه فتح خرمشهر بیانگر ایثار و از خود گذشتگی جوانان و رزمندگان ایران اسلامی است، خواستار هرچه باشکوهتر برگزار کردن برنامههای این مناسبت در استان و شهرستانها شد.
مهدی یونسی رستمی تاکید کرد: در این راستا مسئولین اجرایی در استان و شهرستانها وظیفه دارند نسبت به این مسئله اهتمام ویژه به عمل آورند.
استاندار مازندران با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بویژه شهدای عملیات بیت المقدس، خاطرنشان کرد: سوم خرداد سالروز حماسه فتح خرمشهر نقطه عطف تاریخ دفاع مقدس به شمار میآید.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران نیز با بیان اینکه انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس بینظیر داریم، اظهار داشت: واژههایی مثل ایثار، شهادت، دفاع مقدس، جانبازی و مدافعان حرم واژههای تاریخ ساز هستند.
سید امیر حسینیجو با بیان اینکه ما امروز برای حال و آینده این کشور مسئول هستیم، افزود: برای حال که درست تبیین کنیم و برای آینده که این آثار را درست معرفی کنیم و امروز هم این مسئولیت سنگین را باید با عشق و تمام وجود در دستور کار خود قرار دهیم تا این آثار باقی بماند و دفاع مقدس را به نسل امروز و آینده درست معرفی منتقل کنیم.
وی اضافه کرد: انتظار داریم در شهرستانها به این موضوع عنایت و توجه ویژه شود و دستگاههای اجرایی وظیفه دارند نسبت به این موضوع این همکاری و همراهی را داشته باشند تا زمینهای فراهم شود که به وظایفمان درست عمل کنیم.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران در خصوص دفاع مقدس و مقاومت مازندران یادآور شد: موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران از مواردی است که در دستور کار ویژه استاندار قرار دارد و همه دستگاههایی که در این زمینه مشارکت دارند این همکاری و همراهی را داشته باشند تا این فضا را در مازندران به ثمر برسانیم که در پیشبرد اهداف این جلسه خیلی موثر است.
حسینیجو بیان کرد: یکی از هدفهای اصلی برگزاری این جلسه بحث موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران و دستگاههای متولی پیگیری کنند تا بتوانیم شرایط مناسبی را فراهم کنیم.
وی با تأکید بر نهادیه سازی مناسبت سوم خرداد و سایر مناسبتها در فرهنگ اداری استان مازندران و دستگاههای اجرایی، گفت: در حوزه کاری برنامهریزیها و مناسبتها افتتاحها و مواردی که مرتبط با دستگاههای اجرایی است به این روزها و مناسبتها توجه ویژه شود تا خاطره شیرین سوم خرداد با اقدامات موثر امروز و آینده در کنار هم قرار بگیرد و حال عمومی مردم را نسبت به موضوعات خوش کند. بنابراین انتظار داریم به موضوعات مورد بحث جلسه و مصوبات آن توجه ویژه داشته باشند.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران بیان کرد: استانداری مازندران و دستگاههای اجرایی نسبت به موضوع حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از همه توان خود بهره میگیرد تا بتوانیم نسبت به وظیفه که داریم ادای دین کنیم.
انتهای خبر/