پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , Saturday 23 November 2024
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 20850
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۹ بهمن, ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۱
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار
  •   

    رئیس قوه قضائیه:

    ائمه جمعه کمک حال دستگاه قضا در اجرای سند تحول قضایی باشند/اگر مردم به علماء اقبال داشتند به این خاطر بود خودشان عامل بودند

    رئیس قوه قضاییه گفت: خداوند متعال همانگونه که از علما برای علم‌آموزی و معرفت ‌افزایی پیمان گرفته، از برای مبارزه با ظلم و ستم نیز پیمان گرفته است.

    به گزارش رامسرنوین به نقل از خبرگزاری دانشجو ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز چهارشنبه (۸ بهمن) در دوازدهمین گردهمایی مجازی نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور، ضمن تسلیت سالروز رحلت حضرت ام البنین(س) و گرامیداشت روز مادران شهداء با اشاره به فرا رسیدن چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب گفت: خداوند متعال را بابت نعمت بزرگ انقلاب اسلامی، رهبری و همچنین مردم دلداده نظام و انقلاب شاکر هستیم.

    رئیس قوه قضاییه، ائمه جمعه را پناهگاه و ملجاء مردم در همه امور دانست و با بیان اینکه مساجد در همه سختی‌ها از جمله دوران دفاع مقدس و همچنین دوران شیوع کرونا به عنوان پناهگاه مردم نقش‌آفرینی فعالی داشتند، عنوان کرد: کمک‌های مومنانه به اقشار نیازمند در دوران شیوع کرونا که با محوریت ائمه جمعه و مساجد انجام شد، گواهی بر نقش پناهگاه بودن مساجد برای مردم است.
    آیت‌الله رئیسی با اشاره به تعریف منافع ملی در فلسفه سیاسی اسلام گفت: برخلاف فلسفه سیاسی رایج که منافع ملی را تنها در چهاچوب جغرافیا و سرزمین می بیند، در فلسفه سیاسی اسلام «منافع ملی» فقط به سرزمین و جغرافیا محدود نمی شود بلکه مصالح انسان نیز نقش برجسته ای در آن دارد.
    رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در فلسفه سیاسی اسلام، رابطه بین امام و امت دارای اهمیت بسیار زیادی است، افزود: رابطه بین امام و امت که مبتنی بر دین و شریعت است بر اساس «تعالی و رشد انسان» بنا شده است.
    آیت الله رئیسی با اشاره به نقش حضرت امام (ره) در برقرار کردن پیوند میان منافع ملی و مصالح انسان، عنوان کرد: منافع ملی و مصالح انسان نه تنها تقابلی با هم ندارند بلکه در هم آمیخته هستند و هنر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی این بود که ملیت و اسلامیت را با هم ترکیب کرد.
    رئیس قوه قضاییه با اشاره به تلاش هایی که برای فاصله انداختن میان ملیت و اسلامیت انجام می شد، به توانایی امام خمینی(ره) در پیوند برقرار کردن میان این دو عنصر مهم اشاره کرد و گفت: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ثابت کردند که ترکیب ملیت و اسلامیت می تواند برای جامعه گره‌گشا باشد.
    آیت الله رئیسی با اشاره به نقش ترکیب اسلامیت و ملیت در ساختارسازی نظریه ولایت فقیه و حکومت اسلامی، بیان داشت: حرکت رو به جلو، پویایی، پیشرفت و مشخص کردن یک مقصد برای امت، از ویژگی های بارز نظریه ولایت فقیه و حکومت اسلامی هستند.
    رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش علما و فرهیختگان در تحکیم رابطه میان امام و امت، عنوان کرد: در سال‌های ۴۱ و ۴۲ این علما و فرهیختگان بودند که توانستند رابطه میان امام و امت را برقرار کرده و آن را تحکیم ببخشند.
    آیت الله رئیسی با بیان اینکه محوری ترین نکته در برقراری عدالت اقتصادی، قضایی، انفسی و آفاقی، آن است که مردم اقامه قسط کنند، تاکید کرد: وقتی که هدایت در جامعه به درستی صورت بگیرد، این خود جامعه است که اقامه قسط می‌کند.
    رئیس قوه قضاییه در ادامه عدالت را گسترده ترین مفهوم بعد از مفهوم توحید دانست و با بیان اینکه باید به گونه‌ای عمل کرد که همه مردم طعم شیرین عدالت را بچشند، گفت: مردم باید در جامعه احساس عدالت داشته باشند و در این میان علما که میثاق به هدایتگری جامعه و اجرای عدالت دارند، نقش قابل توجهی در ایجاد این حس دارند.

    آیت الله رئیسی با بیان اینکه خداوند متعال همانگونه که از علما برای علم‌آموزی و معرفت ‌افزایی پیمان گرفته، از برای مبارزه با ظلم و ستم نیز پیمان گرفته است، گفت: آمار بسیار بالای شهدایی که علماء در طول تاریخ تقدیم کرده اند، گواهی بر همین موضوع است.
    رئیس قوه قضاییه بالاترین عدد شهداء در میان اقشار و اصناف مختلف را از آن علما ذکر کرد و گفت: مشی و روش علما که آنها را تاثیرگذار کرده است، خودساخته بودن و وجود مشی و روش «بیایید» در نهاد آنهاست. علما خود میدان دار و اهل عمل هستند و به همین سبب است که می توانند نقش اصلاح گران اجتماعی را به خوبی ایفا کنند.
    آیت الله رئیسی در ادامه مدینه فاضله را آن منطقه ای دانست که زیربنای آن توجه به خدا و روابطش بر اساس عقلانیت، عدالت و معنویت است و با اشاره به دشمنی های دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز گفت: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از روز اول انقلاب برای آنکه جامعه ای مبتنی بر حاکمیت دینی شکل نگیرد با تمام وجود علیه نظام اسلامی ما صف آرایی کردند.
    رئیس قوه قضاییه راه اندازی جنگ تحمیلی در دهه اول انقلاب، تلاش برای ناکارآمد نشان دادن نظام در دهه دوم انقلاب و همچنین جلوگیری از توسعه یافتگی کشور و مقابله با امتداد عاشورایی و بیدارگری انقلاب اسلامی در سایر جوامع در دهه های سوم و چهارم انقلاب را از جمله راهبردهای دشمنان برای مقابله با حاکمیت دینی جمهوری اسلامی ایران ذکر کرد و گفت: با وجود همه تلاش های دشمنان، امروز شاهد هستیم که روند بیداری ملت های مسلمان همچنان رو به افزایش است و این ملت ها حاضر به پذیرش سلطه بیگانگان نیستند.
    آیت الله رئیسی در ادامه ایجاد حس مسئولیت پذیری در راستای اجرای عدالت و قانون را از جمله مسئولیت های مهم ائمه جمعه دانست و با تشبیه جامعه ای که آمر به معروف و ناهی از منکر در آن نباشد به یک جامعه مُرده، تصریح کرد: «حس مسئولیت پذیری» پشتوانه عظیم اجرای عدالت و قانون است که در خطبه های روشنگرانه ائمه جمعه باید بر آن تاکید شود.
    رئیس قوه قضاییه همچنین نقش ائمه جمعه را در رصد، هشدار دادن به موقع و زدودن آسیب های اجتماعی و فرهنگی، نقشی مثال زدنی دانست و تاکید کرد که اگر آسیب های اجتماعی به موقع پیگیری، گوشزد و مرتفع شوند، دیگر تبدیل به جرم نخواهند شد.
    آیت الله رئیسی با بیان اینکه «روشنگر» کسی است که آسیب ها و آفات جامعه و مسئولان را بشناسد و هشدارهای لازم را در برای برطرف کردن این آسیب ها و آفات ارائه دهد، گفت: اگر در حوزه آسیب شناسی و آسیب زدایی به نحو شایسته ای عمل شود، میزان جرم و جنایت در جامعه به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
    رئیس قوه قضاییه با تاکید بر این نکته که خطیب جمعه باید در عرصه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی، یک آسیب شناس و هشداردهنده باشد، به تلاش های دشمنان برای ایجاد حس یاس و ناامیدی در مردم و القای فرهنگ «ما نمی توانیم» در جامعه اشاره کرد و گفت: با وجود تلاش های دشمنان برای ایجاد این روحیه و فرهنگ در جامعه، بزرگان ما در عرصه های مختلف فرهنگ «ما می توانیم» را به اثبات رساندند.
    آیت الله رئیسی نشر فرهنگ و روحیه «ما می توانیم» در عرصه های مختلف را یکی از وظایف ائمه جمعه در سراسر کشور ذکر کرد و گفت: دارا بودن فرهنگ ایرانی اسلامی، بهره مندی از مردان و زنان با اراده و مومن و همچنین وجود الگوهایی نظیر شهیدان سلیمانی و فخری زاده، ادله محکمی برای پیاده سازی فرهنگ «ما می توانیم» در کشور هستند.
    رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه امروز تبری از فساد باید در هر حوزه ای متناسب با ماموریت های همان حوزه انجام شود، عنوان کرد: حوزه رسانه از طریق آگاه سازی مردم، حوزه قضایی از طریق برخورد عبرت آموز با مفسدین و حوزه اقتصادی از طریق ایجاد نظام پولی ضدفساد، در زمینه تبری از فساد مسئول هستند.
    آیت الله رئیسی فساد را نقطه مقابل عدالت دانست و گفت: هرچه ما به عدالت و قانون‌گرایی در جامعه نزدیک شویم از فساد فاصله می گیریم و در این رهگذر باید توجه داشته باشیم که رمز فاصله گرفتن از فساد، اجرای عدالت در جامعه است.
    رئیس قوه قضاییه ضمن تاکید بر لزوم اصلاح ساختارهای فسادزا در جامعه گفت: کاهش آسیب های اجتماعی، فساد و جرم و جنایت در جامعه در گرو گسترش اخلاق، معنویت، قانونمنداری و اجرای عدالت است.
    آیت الله رئیسی غیرمستند سخن گفتن و حکم کردن را خط قرمز دستگاه قضا در رسیدگی به پرونده‌ها ذکر کرد و با بیان اینکه اصلاح بسترها و ساختارهای فسادزا بر عهده دولت است، تاکید کرد که قوه قضاییه پیگیری اصلاح ساختارهای فسادزا را همچنان ادامه خواهد داد و در این زمینه نا امید نمی شود.

    رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه تصویب قوانین و مقراررتی که منافذ را بر مفسدان و سوءاستفاده کنندگان ببندد بر عهده مجلس شورای اسلامی است، گفت: زیبنده جامعه ما نیست که با این تعداد شهید و جانباز و ایثارگر، شاهد فساد باشد.
    آیت الله رئیسی در بخش دیگری از صحبت های خود، با اشاره به تلاش های دشمنان برای رو به افول نشان دادن جمهوری اسلامی ایران، گفت: با وجود این تلاش ها می بینیم که روز به روز بر اقتدار کشورمان افزوده می شود و در سوی مقابل نشانه های افول در آمریکا بیش از پیش نمایان می شوند.
    رئیس قوه قضاییه برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری در آمریکا که در حالت زرهی و جنگی برگزار شد را پدیده ای جدید در دنیا توصیف و آن را در کنار نشانه های اقتصادی و فرهنگی، به عنوان نشانه ای دیگر از افول آمریکا در دنیا ذکر کرد.
    آیت الله رئیسی با اشاره به تهدیدات و تحریم های دشمن، برگزاری چندین رزمایش از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران طی روزهای گذشته را از نشانه های اقتدار و افتخار ایران اسلامی ذکر کرد و با بیان اینکه روزنه های امید بسیار زیادی در کشور وجود دارد، گفت: آنچه که امروز برای ما عزت می آورد «تولید قدرت» است و همه اقدامات باید به نحوی انجام شود که برای کشور منجر به تولید قدرت شود و دشمن را مایوس کند.
    رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود، مسئله شناسی، پیدا کردن راه حل های مسئله و همچنین اولویت شناسی را سه ماموریت قوه قضاییه در گام دوم انقلاب اسلامی ذکر کرد و گفت: ما باید به گونه ای اقدام کنیم که هم نیروهای دستگاه قضا و هم مردم، تحول قضایی در کشور را احساس کنند.
    آیت الله رئیسی در همین زمینه تصریح کرد: ائمه جمعه در پیشگیری از جرم، آسیب شناسی ها، جلب مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد، احیای امر به معروف و نهی از منکر و همچنین نظارت بر اقدامات نیروهای قضایی، می توانند کمک حال دستگاه قضا در اجرای سند تحول قضایی باشند.
    رئیس قوه قضاییه توجه به نقطه نظرات ائمه جمعه توسط نیروهای قضایی را در گره گشایی از مشکلات مردم بسیار موثر دانست و گفت: برای اجرای هر چه بهتر سند تحول قضایی، نقش ائمه جمعه در هدایت، نظارت و حمایت از مجموعه قضایی بسیار حائز اهمیت است.
    آیت الله رئیسی همچنین بر تقویت ارتباط ائمه جمعه با معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ها در سراسر کشور و همچنین سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد.
    رئیس قوه قضاییه ضمن تقدیر از برقراری میز خدمت قضایی در محل های برگزاری نماز جمعه، گفت: نباید شرایط به نحوی باشد تا آن دسته از مردمی که پولی برای وکیل گرفتن و زبانی برای گرفتن حقوق خود ندارند، حقشان ضایع شود و در همین راستا برقرار کردن میز خدمت در پایگاههای نماز جمعه می تواند در حل این موضوع، نقش آفرینی بسیار موثری داشته باشد.
    آیت الله رئیسی با اشاره به سیاست های قوه قضاییه در موضوع قاچاق کالا گفت: مبارزه با قاچاق کالای سازمان یافته به صورت جدی در دستور کار قوه قضاییه است؛ نباید شرایط به نحوی باشد که فرد اجیر شده ای در منطقه مرزی دستگیر شود و در سوی دیگر آن فردی که در یک ساختمان مجلل در تهران قرار داد و سرمنشا این قاچاق است، به راحتی اقدامات متخلفانه خودشان را انجام دهند. دستگاه های امنیتی باید دست های پشت پرده قاچاق کالا را شناسایی کنند. ساماندهی بازارچه های مرزی در مناطق مرزی نیز می تواند تا حدود زیادی از روند قاچاق کالای گسترده جلوگیری کند.
    رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش صلح و سازش در پروسه قضازدایی در کشور تاکید کرد که راه حل رفع مشکلات خانواده رای دادگاه نیست بلکه رای دادگاه آخرین راه حل این مشکلات است. مسائلی نظیر نفقه، حضانت، طلاق و مهریه، تا حد ممکن نباید به دادگاه کشانده شوند چرا که بعد از به دادگاه کشیده شدن اینگونه مسائل، اصلاح مجدد پیوندهای خانوادگی بسیار دشوار خواهد شد.
    آیت الله رئیسی با اشاره به نقش پررنگ شوراهای حل اختلاف در صلح و سازش و کاهش آمارهای مربوط به قصاص در کشور، بر نفوذ کلام ائمه جمعه در حل و فصل بسیاری از دعاوی و برقراری صلح و سازش تاکید کرد.
    رئیس قوه قضاییه همچنین ضمن تقدیر از همراهی کامل ائمه جمعه در سفرهای استانی دستگاه قضا، عنوان کرد: نتیجه سفرهای استانی باید اجرای مصوبات مربوط به آن سفرها باشد و به همین منظور ما کارگروه هایی را برای پیگیری حصول نتیجه سفرهای استانی راه اندازی کرده ایم.
    آمادگی ائمه جمعه برای اجرای هرچه بهتر سند تحول قضایی
    پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین «محمدجواد حاج علی اکبری» رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، طی سخنانی ضمن قدردانی از رویکردهای تحولی قوه قضاییه اظهار کرد: رویکردهای تحولی دستگاه قضا مبتنی بر واقعیت های میدان، علم و دانایی و آینده نگری است.

    وی با اشاره به رویکرد مردم محوری در سند تحول قضایی از آمادگی ائمه جمعه برای اجرای هرچه بهتر این سند خبر داد و گفت: ائمه جمعه می توانند در بخش های قضازدایی و حل اختلافات قبل از رسیدن به محکمه، به میدان آوردن خیّرین و حبس زدایی، نظارت بر اقدامات دستگاه قضایی و سازمان های تابعه آن و همچنین کمک به قوه قضاییه برای ترویج روحیه فسادستیزی به دستگاه قضا کمک کنند.
    رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور ضمن قدردانی از انجام سفرهای استانی رئیس قوه قضاییه خصوصا در دوران شیوع کرونا در کشور گفت: سفرهای استانی رئیس قوه قضاییه موجب دلگرمی و امید مردم شده است.

    برچسب ها :