به گزارش رامسرنوین، مرتضی گل محمدی، رئیس پژوهشکده مرکبات در گفت وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: با توجه به نیاز استان مازندران و سایر استانهای مرکبات خیز کشور برنامههای اصلاحی پژوهشکده، معرفی ارقام و پایههای جدید مرکبات بوده و به این منظور برنامه اصلاح مرکبات از چندین سال پیش شروع شده به تدریج ارقامی را به باغداران مرکبات معرفی کرده است.
وی درباره معرفی ارقام جدید گفت: از سال ۱۳۹۴ به بعد دو رقم نارنگی زودرس و با کیفیت به نامهای خرم و جهانگیر پس از سالها تلاش محققان و کارهای تحقیقاتی معرفی شده است.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری ارقام جدید پرتقال و نارنگی را شامل پرتقال زودرس نیوهال ناول، نارنگی زودرس خرم، نارنگی زودرس جهانگیر و نارنگی زودرس اکیتسو نام برد.
وی تصریح کرد: علاوه بر برنامه های اصلاحی در پژوهشکده، واردات ارقام جدید و با کیفیت از کشورهای مهم تولیدکننده مرکبات دنیا در دستور کار این پژوهشکده قرار دارد که پس از مطالعات سازگاری و تشخیص مناسب بودن اقلیم شمال کشور جهت کاشت معرفی می شوند .
گل محمدی یادآور شد: همگی این ارقام از نوع بی تیغ، زودرس، کم بذر و یا بیبذر و از عملکرد بالایی برخوردار هستند و با سلیقه و ذائقه مردم ایران سازگاری زیادی دارند. کیفیت درونی میوهها قابل توجه و بسیار مطبوع است و به دلیل زودرسی میوهها میتواند از ارزش اقتصادی زیادی به ویژه در استان مازندران برخوردار باشند و در مجموع میتوان این ارقام را به عنوان ارقامی زودرس و تجاری روانه بازار کرده و بر تنوع ارقام موجود در کشور افزود. این ارقام برای شمال ایران مناسب است و میتواند جایگزین درختان قدیمی شود.
وی گفت: با توجه به سرما و یخبندان های دوره ای در شمال ایران، معرفی ارقام زودرس یکی از برنامه های مهم پژوهشکده جهت تولید اقتصادی محصول و کاهش خسارت مربوط به سرما و یخبندان می باشد.
خبر: جلال کمالی