به گزارش رامسرنوین به نقل از فارس، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جدیدترین اظهاراتش از ایجاد خالص اشتغال نزدیک به ۴۰۰ هزار نفری در نیمه اول امسال خبر داده است، در حالی که آقای جهانگیری میزان اشتغال ایجاد شده در شش ماهه ابتدایی امسال را چیزی نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر اعلام کرده بود.
براساس این گزارش، مرکز آمار ایران نیز در آستانه اعلام میزان اشتغال ایجاد شده تا پایان تابستان امسال است و باید دید چه میزان آمارهای ارائه شده دارای وجاهت آماری است.
به گزارش فارس، ایجاد ۴۰۰ هزار شغل توسط وزیر کار به استناد دفترچههای صادرشده تأمین اجتماعی اعلام شده است، چرا که براساس آمار تأمین اجتماعی بیش از ۴۴۰ هزار دفترچه تأمین اجتماعی در ۵٫۵ ماهه ابتدای امسال برای اولین بار صادر شده است. این آمارها در حالی اعلام میشوند که بسیاری از کارفرمایان و صاحبان بنگاههای تولیدی در حال تعدیل نیرو هستند و بسیاری از آنان به دلیل کاهش ظرفیت تولیدی، با معوقات حقوق و دستمزد کارکنان خود دست و پنجه نرم میکنند.
در این باره آهنیها، عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور به خبرنگار فارس گفت: بسیاری از بنگاههای نساجی و تولید پوشاک در حال تعطیلی هستند که این موضوع به واردات بیرویه از کشور ترکیه بازمیگردد.
وی ادامه داد: بسیاری از بنگاهها یا خاموشند و یا با پایینترین حد ظرفیت تولیدی کار میکنند، بنابراین نمیتوان ایجاد اشتغال در کشور را واقعی دانست، از طرفی، رکود همچنان اقتصاد کشور را فراگرفته است.
به گزارش فارس، آمارهای اعلام شده برای ایجاد اشتغال در کشور با واقعیتهای اقتصادی همخوانی ندارد و با بررسی میزان مطالبات معوق نظام بانکی میتوان به این واقعیت پی برد.
طبق آخرین آمارها بیش از ۹۳ هزار میلیارد تومان مانده مطالبات معوق بانکی است که سال به سال در حال امهال است و بنگاههای تولید توان بازپرداخت آن را ندارند، بنابراین با چه منطقی میتوان باور کرد که بیش از ۴۰۰ هزار شغل در کشور در شش ماهه ابتدایی سال ایجاد شده است؟
وزارت کار به عنوان دستگاه متولی اشتغال و کارآفرینی و سیاستگذاریها در این باره پاسخ دهد که این میزان اشتغال ایجاد شده دقیقا در چه صنایع و بخشهایی است و اعلام کنند تا سایر کارفرمایان در بنگاههای سودآور سرمایهگذاری کنند.
انتهای پیام/آ