پایگاه خبری تحلیلی رامسرنوین
  • گزیده اخبار :
  • پنج شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ , Thursday 2 January 2025
    Ramsarnovin.ir
    آرشیو سایت





  • کد مطلب : 13900
  • تعداد نظرات : ۰ نظر
  • تاریخ انتشار خبر : ۳ اسفند, ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳
  • شما اینجا هستید :آخرین اخبار
  •   

    رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه خبرداد :تشویق و تنبیه دستگاه‌ها در اجرای اقتصاد مقاومتی

    رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه گفت: در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مکانیزم تشویق و تنبیه در نظارت پیش‌بینی شده است.

    به گزارش رامسرنوین ، مجتبی خالصی رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه امروز در نشست اقتصاد مقاومتی نظام آماری و حسابداری ملی با اشاره به اینکه درآمدهای ارزی در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی به طور متوسط متفاوت بوده، اما رشد اقتصادی همخوان وجود ندارد، اظهار داشت: در برنامه سوم رشد اقتصادی ۵٫۸ در برنامه چهارم ۴٫۴ درصد در چهار سال اول برنامه پنجم منفی نیم بوده است.

    وی با اشاره به اینکه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کوتاه مدت نیست، گرچه جنبه کوتاه مدت دارد، تصریح کرد: طبق اقتصاد مقاومتی دستیابی به سند چشم‌انداز در آخر برنامه هفتم باید محقق شود و البته هیچ یک از برنامه‌های کشور بدون پیش‌بینی رشد اقتصادی نبوده است.

    خالصی به بهبود شاخص‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: رشد اقتصادی از اهداف بوده که به نتیجه نرسیده است و نکته سیاسی این است که اقتصاد مقاومتی رشد پویا و پایدار را محقق کند که از طریق بهبود شاخص‌های مقاومت اقتصادی محقق می‌شود.

    رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ضربه پذیری ناشی از شوک‌های نفتی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی دنبال جبران این موضوع است و مردمی بودن اقتصاد محدودیت‌ها و تحرک‌بخشی به رشد پویا را فراهم می‌کند.

    این مقام مسئول به تاثیر مخاطرات بیرونی بر اقتصاد اشاره کرده و معتقد است، مولفه‌هایی مبنی بر پابرجایی در رابطه با این موضوعات مطرح می‌شود و اینکه چگونه اقتصاد خود را مطابقت داده و در نهایت چگونه به آن پاسخ دهد.

    خالصی به وضعیت موجود اقتصاد پرداخت و یادآور شد: تولید ملی کم عمق، رشد اقتصادی ناپایدار، رشد اقتصادی برون‌زا، تولید ملی عمدتا غیر رقابتی ، بهره‌وری ملی پایین، بازار مالی محدود و صادرات غیرنفتی اندک از جمله این موارد است.

    وی با طرح ا ین سوال که اقتصاد مقاومتی چه می‌خواهد عنوان کرد: یکی از مباحث استفاده از ظرفیت‌های موجود بوده که می‌تواند در رابطه با وضعیت موجود نقش ایجاد کند.

    وی یکی از اقدامات را ثبات نرخ ارز دانست و افزود: در بحث اقتصاد بدون نفت باید بیشتر تلاش کنیم.

    رئیس امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در رابطه با اقتصاد مقاومتی علاوه بر برنامه‌های سالانه و کوتاه مدت به برنامه ۱۰ ساله نیاز داریم، عنوان کرد: در کنار اجرا نظارت و پایش عملکرد در دستور کار است و پاداش و تنبیه در نظر گرفته شده در این راستا تعیین سطح عملکردی و راستی‌آزمایی در پروژه‌ها انجام خواهد شد.

    وی افزود: در حال حاضر نیاز به تولید ۱۳ شاخص داریم که با همکاری مرکز آمار در شاخص‌‌های ترکیبی انجام خواهد شد.

    *خرید تضمینی گندم به ۱۱٫۵ میلیون تن رسید

    وی به اقدامات دستگاه‌های دولتی پرداخت و افزود: ذخیره‌سازی گندم از ۷۰۰ هزار تن در سال ۹۲ به ۵ میلیون و ۹۶۰ هزار تن در سال جاری رسیده و ۲۵۲۹ پروژه عمرانی واگذار شده است، همچنین ۱۱ هزار و ۴۴۷ بنگاه کوچک با ۸۴ هزار میلیارد ریال کمک صورت گرفته و خرید تضمینی گندم به ۱۱٫۵ میلیون تن رسید.

    وی یکی از مشکلات را به هنگام نبودن آمار دانست و گفت: مرکز آمار باید روی گلوگا‌هی آمارهای ثبتی تمرکز کند.

     

    فارس/

    برچسب ها :