ناجیان غریق، فرشتگان نجات دریای خزر را فراموش نکنید/ حقوق های ماهیانه ای که هنوز پرداخت نشده اند

چاپ

به گزارش نیمه پر، نجات جان انسان ها یکی از با ارزش ترین رفتارها و خدماتی است که همیشه در یک جامعه و بویژه جامعه اسلامی ما دارای درجه ای پر اهمیت و ارزشی بی نهایت است.

شغل ها و فعالیت های متعددی در کشورمان هستند که انسان های پاک و شریفی با بهره گیری از تخصص های لازم در راه خدمات دهی به منظور نجات جان انسان ها که از طریق بلاها و گرفتاری ها به خطر افتاده  در آن مشغول به فعالیت هستند.

گروه های امداد و نجات، پرستاران، پزشکان، آتش نشانان، ماموران انتظامی و امنیتی از گروه ها و نهادهایی هستند که به طور تخصصی و ویژه به حل مشکلات مردم می پردازند و در بسیاری از اوقات با به خطر انداختن جان خود برای نجات جان هم نوعان خود تلاش می کنند.

البته مردم عادی هم در پاره از اوقات در لحظه های حساس و سرنوشت سازی قرار می گیرند که اقدامات آنان نیز برای نجان جان یک انسان از مرگ قابل ارزش است و باید گفت که چنین رفتاری در جامعه ما که فرهنگ دینی و اسلامی رواج دارد بیشتر مورد اهمیت است.

با همه این موارد شغل ها و فعالیت های دیگری نیز هستند که به منظور نیاز در جامعه از طریق نهادهای مربوطه تصمیم به ایجاد آنها گرفته می شود و به همین طریق انتظاراتی در بین مردم از این نوع شغل ها به وجود می آید.

همه ساله شاهد آن هستیم که مردم سراسر کشور برای سفر و گذران تعطیلات خود به سواحل دریای خزر و سرزمین های شمالی عزیمت می کنند و گاهاً از خطرات و مخاطرات طبیعی و اقلیمی این مناطق بی خیر هستند.

آنهایی که از راه دور به شهرهای شمالی کشور سفر می کنند تا تن به خنکای آب های دریای خزر بسپارند و لحظاتی را با خانواده خود شاد باشند، باور ندارند که پهنه مهربان دریای خزر همیشه اینگونه نیست و روی خشمگینی نیز دارد.

در این بین انسان ها و جوانانی از خطه سرسبز شمال هستند که در امتداد ساحل دریای خزر در آفتاب سوزان فصل های گرم می نشینند و با گره زدن چشمهایشان به امواج متلاطم دریا مسئولیت خطیر نجات انسان هایی را دارند که طعمه امواج و چاله های دریا می شوند.

ناجیان غریقی که با به خطر انداختن جان خود به امواج دریا می زنند و تمام سعای خود را به کار می برند تا جان انسان گرفتار در آب را نجات دهند مشکلات تجهیزاتی و مادی فراوانی دارند.

گذشته از ارزش بالای کار این انسان ها که در جای خود مورد اهمیت والایی است گلایه هایی است که همیشه این افراد به نهادهای ذیربط و مسئولین امر دارند که چرا برخی مشکلات وجود داشته در این شغل خطیر و مهم حل نمی شود و یا برنامه ریزی مدون تری به خود نمی بیند.

یکی از مشکلات همیشگی این کار که در چند سال اخیر مورد گلایه و انتقاد ناجیان غریق بوده بحث پرداخت حقوق ماهیانه آنها بر سر موعد مقرر هر ماه است که متاسفانه گاهی اوقات با دیرکرد پرداخت می شود و باید گفت در برخی موارد هم حقوق یک یا چند ماهی پرداخت نمی شود تا سال بعد که مجددا هنگام شروع فعالیت ایام فصول گرم به حساب ناجیان واریر می شود.

یکی از ناجیان غریق در شهرستان رامسر با گلایه از عدم پرداخت حقوق شهریور ماه که به مدت ۵ ماه تأخیر دارد اظهار کرد: همه ناجیان غریق با عشق و زحمت مشغول کار خود هستند و در گرمای سوران تابستان در کنار ساحل متوجه به خطر نیافتادن جان انسان ها و هموطنان می ایستند.

وی افزود: این طور نباشد که فقط برخی مسئولین برای بازدید بیایند و فقط چند عکس بگیرند و ما را فراموش کنند.

این ناجی غریق تاکید کرد: چرا مسئولین مربوطه دیگر از ما یاد نمی کنند؟؛ آیا وقتی کارمان در فصل های گرم تمام شد مهره های سوخته می شویم و باید تا سال بعد دوباره دنبالمان بیایند.

وی در ادامه بیان کرد: من و تمام بچه هایی که در آفتاب داغ تابستان کنار دریا بودیم و جان صدها نفر را از مرگ حتمی نجات دادیم در حالی که خود مسئولین هم میدانند میخواهیم بدانیم واقعا آیا ما فقط به درد عکس و گزارش عملکرد می خوریم؟

در همین زمینه که انتقادات و گلایه های آن در شبکه های اجتماعی نیز کشیده شد و برخی کاربران نیز اظهار نظر کردند کاربری گفت: من شاهد جان فشانی های همه شما بودم که چطور جان خودتان را به خطر انداختید.

این کاربر اضافه کرد: مزد ایثار شما رضایت پروردگاره  اما متاسفانه هر سال ناجیان غریق همین مشکل را دارند و فقط عشق خدمت به خلق هست که شما و دیگر ناجیان را نگه داشته است.

مخاطبی دیگر که در گروه خبری شهرستان حضور داشت گفت: امیدواریم ریاست ادره ورزش وجوانان شهرستان و همکاران با رایزنی از طریق شورای اسلامی شهر مطالبات این عزیزان را پیگیری کنند تا در سال آتی با انگیزه بیشتری به خدمات رسانی به گردشگران و میهمانان بپردازند.

قابل ذکر است که در سال جدید وزارت کشور و سازمان مدیریت تمامی هزینه ها و حقوق ماهیانه ناجیان غریق را بر عهده شهرستان ها گذاشته است.

در همین ارتباط گفتگویی کوتاهی را با فرماندار رامسر داشتیم.

حسین سروری در این گفتگو گفت: در شهرستان رامسر همیشه و در تمامی جلسات پیگیر مشکلات ناجیان غریق بودیم اما این اعتبارات باید تامین شوند تا ما بتوانیم برای ناجیان غریق پرداخت کنیم.

وی افزود: در هفته های گذشته جلسات ستاد ساماندهی طرح های دریا برگزار شد که مجدداً نیز این مشکلات مورد بررسی قرار گرفت.

وی اظهار داشت: در این جلسه نیز مصوباتی را داشتیم که بر طبق اینکه شهرستان ها در سال جدید باید هزینه های ناجیان را پرداخت کنند از طرف شهرداری ها این اقدامات انجام شود.

فرماندار رامسر در پایان گفت: در شهرستان رامسر همیشه پیگیر حل این مشکلات بودیم و سعی مان این است که این مشکلات هر چه سریعتر رفع شوند.

 با توجه به ارتباط اداره ورزش و جوانان با این موضوع نیز با رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان رامسر تماس تلفنی داشتیم که علارغم ارسال پیامک پاسخی نداند.

البته سایت نیمه پر آمادگی خود را برای شنیدن صبحت های رئیس اداره ورزش اعلام می کند.

گفتنی است طبق بررسی های به عمل آمده استان مازندران نسبت به دیگر استان های شمالی وضعیت پرداخت حقوق های ماهیانه و ارائه دیگر خدمات برای ناجیان غریق عملکرد بهتری داشته است که جای تقدیر دارد، اما حال با همه این گلایه ها و مشکلات موجود انتظار می رود مسئولان استانی و کشوری با اینکه تصمیاتی برای آینده این کار داشتند اما نسبت به تامین اعتبار و پرداخت حقوق های پرداخت نشده سال جاری این عزیزان نیز توجه لازم را داشته باشند.