به گزارش نیمه پر به نقل از فارس، در عصر تکنولوژی تفریحات دریایی امروزیتری شده، از کشتیها و رستورانهای دریایی گرفته تا طرحهای دریا که مختص به فصل تعطیلات است، همه افراد با هر توانایی مالی میتوانند به سهولت به دریا رفته و از آب یا آفتاب ساحل خزر لذت ببرند.
پروژه کنارگذر رامسر، یکی از سه پروژه مهم دولت گذشته در این شهرستان بوده است که به لطف و بندهنوازی دولتمردان به این شهرستان ساحلی، کلنگ خورد و کارگاههای این پروژه احداث و خاکها برداشته و سنگها برده، ولی هنوز تمام نشد.
چند سال گذشت و دولت عوض شد، ولی پروژه کنارگذر رامسر با بودجه هنگفتی که برایش درنظر گرفته بودند و موج بزرگی در کشور، چه موافق و چه مخالف برای رامسر ایجاد کرده بود، پایان نیافت و دلیل دولت تدبیر و امید در رابطه با این پروژه ملی این بوده که چون این پروژه هم مانند بسیاری از پروژههای کشور، زیر ۴۰ درصد از عملیات اجرایی آن پایان یافته و بودجه بزرگی برای اتمام آن لازم دارد، فعلاً برای پایان این پروژه تصمیمی گرفته نشده است.
ناگفته نماند پیشبینی شده بود این پروژه که بهدلیل تناقضات زیستمحیطی و تحقیقات در حال اجرا، به پایان نرسد و اگر نرسد رامسر، غربیترین شهرستان استان مازندران، ضربه بزرگی را بهعلت کار نیمهتمام این پروژه در دریا، میبیند.
حال که نام پروژه کنارگذر هم به افسانهها میپیوندد، سوغاتیاش برای رامسر، بوی بد ساحل است که اگر در پیادهرو هم راه بروی، این بوی بد از بومی تا گردشگر را میآزارد، بهویژه که سر ظهر گذرت به منطقه لیدو رامسر بیفتد.
این بوی بد ساحل نه تنها برای اسکلههای نیمهتمام این پروژه که در دریا پیش رفته، بلکه بهدلیل وجود فاضلابهای جذبی هم است که در گزارش پیشین با عنوان «عروس شهرهای شمال بوی تعفن میدهد»، در این باره توضیح دادیم.
بر مبنای این گزارش، نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس میگوید: این پروژه غیرکارشناسی و از روی تعصب اجرا شده است و این نوع رفتار توهین به شعور حدود ۳۰ هزار تحصیلکرده بیکار است.
شمسالله شریعتنژاد میافزاید: سوءمدیریت باعث بروز چنین مشکلاتی میشود، اما باید گفت با مدیریت صحیح می توان بیابان را آباد کرد.
رئیس اداره محیط زیست رامسر با اشاره به توقف یا عدم توقف پروژه کنارگذر رامسر بیان میکند: هنوز بهصورت روشن مشخص نیست که وضعیت این پروژه به چه صورت است و تا امروز این پروژه در حد تکمیل محل کارگاهی خود پیش رفته است.
محمدرضا نیاستی با تأکید بر اینکه، دریای خزر محل آزمون و خطا نیست، میافزاید: در صورت توقف پروژه، باید تمهیداتی اندیشیده شود که از تبعات منفی آن جلوگیری بهعمل آید.
وی با بیان اینکه سواحل جزو حساسترین اکوسیستم است، اضافه میکند: رامسر ساختار شکننده زیستمحیطی داشته و عواملی چون آبهای زیرزمینی و حضور حداکثری گردشگران در منطقه، تأثیرات متفاوتی را بر سواحل میگذارد.
رئیس اداره محیط زیست رامسر یادآور میشود: کارگروهی شهرستانی متشکل از شهرداریها، محیط زیست، بخشداری و اداره بهداشت رامسر تشکیل شده که ماهانه در حوزهها، به بررسی میپردازند و در صورت شکایت یا حساسیتبرانگیز بودن سیستم فاضلاب ساختمان یا مکانی بهطور مثال، واحدهایی که کنار رودخانهها واقعاند، اقدامهای قانونی آن پیگیری میشود.
این مسئول ادامه میدهد: با بررسیهای انجامشده تا امروز به ۱۰ واحد ساختمانی اخطار داده شد.
نیاستی با اعلام اینکه در گذشته ساختمانهایی که از چهار واحد به بالا بودند، از سوی شهرداریها مجاب به احداث سیپتینگ تانگ میشدند، تصریح میکند: ولی پس از این جلسه کارگروه، قرار شد تمام واحدها، حتی تکواحدیها هم به داشتن سازه مناسب و اصولی برای فاضلاب خود ترغیب شوند.
وی یادآور میشود: واحدهایی هم که فاضلاب بالایی دارند، هم تحت نظارت و بازرسیهای منظم قرار میگیرند که از جمله آن میتوان به هتلها و رستورانها اشاره کرد.
رئیس اداره محیط زیست رامسر در پایان میگوید: با پیگیریهای انجامشده هتل کوثر رامسر، اقدام به احداث و راهاندازی شبکه جمعآوری سیستم تصفیه فاضلاب کرده و از خروجی این سیستم، برای آبیاری فضای سبز خود، بهره میبرد که صرفهجویی و استفاده بهینه از آب را برای این واحد تجاری در پی داشته است.
به گزارش فارس، با علم به اینکه کشور در حال توسعه و پیشرفت است و با وجود کارشکنی و تحریمهای رنگارنگ دشمنان علیه ایران، گاهی با بیتدبیری بودجههای کشور با وجود پروژههای نیمهکامل و یا فاضلابهای جذبی به هدر میرود و امکان بهرهبرداری و اشتغالزایی ناممکن و سلامت جامعه مختل میشود؛ مطمئناً همه مشکلات، راهکارهای خاص خود را دارد که باید مسئولان با کمک هم این مشکلات را از بین ببرند تا به مشکل بزرگتری تبدیل نشود.