به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» حسین فلاحدامادی در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه ساری با اشاره به نامگذاری هفته ملی مهارت امسال با شعار «سرمایهگذاری برای تولید ایران ماهر» اظهار کرد: شعار امسال بیانگر اهمیت سرمایهگذاری هدفمند در حوزه مهارتآموزی است و یکی از اصلیترین لوازم این سرمایهگذاری، معرفی فرصتها و افزایش کیفیت محصولات تولیدی است که با همکاری دانشجویان و آموزشهای تخصصی بهدست میآید.
وی با اشاره به برنامهریزیهای اداره کل آموزش فنی و حرفهای مازندران برای آموزش ۱۹ جامعه هدف مختلف، بیان کرد: این گروهها شامل ساکنان مناطق محروم، ساکنان سکونتگاههای غیررسمی، کودکان کار و خیابانی، زنان خانهدار و سرپرست خانوار، دانشآموزان، دانشجویان، روستاییان، عشایر، زندانیان، آسیبدیدگان اجتماعی، سربازان وظیفه، معتادان بهبود یافته و بیمهبیکاری میشوند. علاوه بر این، امسال طلاب حوزه علمیه شهرستانها نیز به جمع این گروهها اضافه شدهاند.
سرپرست ادارهکل آموزش فنیوحرفهای مازندران افزود: چندی پیش اولین جلسه هماندیشی طلاب حوزه علمیه قم استان مازندران با حضور مدیر توانمندسازی حوزه علمیه کشور در مجتمع ایثار برگزار شد و در این نشست تفاهمنامه سهجانبهای بین اداره کل آموزش فنی و حرفهای، مجمع خیرین مهارتی و مجمع طلاب منعقد گردید تا آموزشهای لازم به طلاب و خانوادههای آنها ارائه شود.
فلاحدامادی با بیان آمار فعالیتهای سال گذشته اداره کل گفت: در ۱۷۶ رشته کارگاهی و در ۲۰ مرکز استان و شهرستانها فعالیت آموزشی انجام شده است و به ۸۷۶ نفر وام بانکی اعطا شده که منجر به اشتغال ۸۵۰ نفر شده است؛ این آمار ۴۲ درصد بیشتر از تعهدات پیشبینی شده بوده است.
وی به نقش پررنگ خیرین مهارتی در این موفقیتها اشاره کرد و از کمکهای آنان در سال گذشته که بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان نقدی و غیرنقدی بوده است، تقدیر کرد.
سرپرست ادارهکل آموزش فنیوحرفهای مازندران ادامه داد: مجمع خیرین مهارتی که در سال ۱۴۰۱ با حضور نماینده ولی فقیه در استان افتتاح شد، فعالیتهای گستردهای در شهرستانها داشته و نمونهای از آن، مجمع گلریزان مهارتی در شهرستانهای آمل و محمودآباد است که بیش از ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان کمک نقدی و غیرنقدی جمعآوری کردهاند.
فلاحدامادی اهمیت آموزش مهارتی در ایجاد اشتغال پایدار را مورد تاکید قرار داد و گفت: جوانانی که مهارت لازم را کسب کنند، قابلیت جذب بهتری در بنگاههای اقتصادی دارند و این موضوع به توسعه اقتصادی و اجتماعی کمک میکند.
وی تاکید کرد: آموزش مهارتی باعث افزایش درآمد، کاهش بیکاری و توسعه پایدار میشود و مشوقی برای دیگران است تا در مسیر مهارتآموزی قدم بردارند.
سرپرست ادارهکل آموزش فنیوحرفهای مازندران به طرحهای نوآورانه آموزشی اشاره کرد و گفت: طرح «همنوا» که جایگزین طرح قبلی «کات» است، با تفاهمنامه بین آموزش فنی و حرفهای و آموزش و پرورش اجرایی شده و هدف آن راهاندازی «مدارس مهارت» در کنار مدارس رسمی است.
وی اعلام کرد که مدارس مهارت در شهرهای آمل و بابل تکمیل شده و از مهرماه امسال دانشآموز پذیرش خواهند کرد. همچنین مرکز قائمشهر حدود ۶۰ درصد پیشرفت دارد و مدرسه مهارت بزرگ نوشهر نیز با تفاهمنامه بین آموزش فنی، آموزش و پرورش و صنایع دریایی در دست اجراست.
وی به بهرهبرداری از امکانات تخصصی و کارگاههای فنی در نوشهر اشاره کرد و گفت: همکاری با دانشگاه علوم دریایی و صنایع مرتبط با کشتیرانی و قایقرانی سبب شده است تا دانشآموزان به آموزشهای فنی تخصصی دسترسی داشته باشند.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای مازندران از جذب سرمایهگذار در پروژههایی چون نصب پنل خورشیدی در مرکز ۲۲ بهمن، هتل گردشگری، شرکتهای سیم و کابل آمل و فناوریهای اقتصاد دیجیتال خبر داد و افزود: برای نخستین بار سنجش صادرات حرفهای در شهرستان قائمشهر اجرا شده است. راهاندازی کارگاههای پرینتر سهبعدی در شهرستانهای ساری و آمل از دیگر اقدامات مهم این اداره کل بوده است.
وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از مدیران، کارکنان و خیرین مهارتی گفت: هدف همه ما توانمندسازی جوانان برای اشتغال در بخشهای خصوصی و دولتی است تا جامعهای بدون بیکاری و با سلامت روحی و روانی داشته باشیم.
انتهای خبر/