به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ به نقل از کیهان؛ یمن، که سالها از سوی قدرتهای جهانی تنها به عنوان «حاشیهای» در نقشه تلقی میشد، اکنون به نقطهای تبدیل شده که مرکز میدانِ نبردهای ترکیبی و ارادههای متقابل است. برخلاف تصور رایج که تحرکات نظامی را تنها در چارچوب برتری تسلیحاتی میسنجد، آنچه در یمن رخ میدهد، نشان میدهد که مقاومت سیاسی، اجتماعی و اعتقادی میتواند جایگزین نظمهای متعارف جنگی شود. در دل محاصره و زیر فشارِ تمامعیارِ نظامی و اقتصادی، یمن نهتنها سقوط نکرده، بلکه توانسته توازن تهدید را تا حدودی به نفع خود تغییر دهد. هشدار درباره «۸میلیون مبارز» بیش از آنکه صرفاً عددی درشت باشد، نماد انتقال ابتکار عمل به جغرافیایِ ناشناختهای است که دیگر نمیخواهد تابع بماند.
آمریکا و انگلیس در حمایت از رژیم صهیونیستی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ اقدام به حملات هوائی علیه یمن کردند و مناطق مسکونی و مراکز غیرنظامی این کشور را هدف قرار دادند. آمریکا پس از حمله به یک شهر در استان صعده، اینبار طی سلسله حملاتی، صنعا و الجوف را هدف قرار داد. همچنین وزارت دفاع انگلیس از انجام عملیات نظامی مشترک با آمریکا در یمن و انجام حملات هوائی به چند منطقه در این کشور خبر داد. در واکنش به این تجاوزات، «محمد البخیتی»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن، در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ما بیش از ۸میلیون مبارز آماده نبرد داریم، به آمریکا و غرب توصیه میکنیم که تجاوزات و محاصره علیه غزه را متوقف کنند در غیر این صورت جنگ ما علیه آنها گسترده و تشدید خواهد شد.»
هشدار به روباه پیر!
از طرف دیگر، دولت تغییر و سازندگی یمن روز چهارشنبه در بیانیهای رسمی نسبت به تجاوز اخیر انگلیس به یمن هشدار داد و اعلام کرد که لندن باید منتظر پیامدهای جدی و ویرانگر این اقدام باشد. طبق گزارش شبکه «المسیره»، در این بیانیه آمده است: «دشمن انگلیسی باید به عواقب باتلاقی که در آن افتاده است دقت کند و عواقب تجاوز خود را در نظر داشته باشد… این حملات در راستای تلاشهای مستمر آمریکا و انگلیس برای حمایت از رژیم صهیونیستی انجام شده است تا این رژیم بتواند بدون مانع به حملات خود علیه غزه ادامه دهد. حتی اگر چالشها بزرگ و پیچیده باشند، یمن در برابر محور شرارت متشکل از آمریکا، انگلیس و اسرائیل خواهد ایستاد.»
بمب سنگرشکن علیه زنان و کودکان
خبر دیگر آنکه دولت مستقر در صنعا اعلام کرد آمریکا در حمله به اردوگاه مهاجران آفریقایی در استان صعده، از خطرناکترین بمب ممنوعه در سطح بینالملل استفاده کرده است. مرکز اجرائی مینزدایی در صنعا اعلام کرد لاشههای بمب سنگرشکن آمریکا را پیدا کرده است که در حمله به اردوگاه مهاجران آفریقایی در شهر صعده استفاده کرده است. این مرکز اعلام کرد این بمب آمریکایی یکی از خطرناکترین انواع سلاحهای ممنوعه بینالمللی و خطرناکترین آنها برای غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی است. مرکز اجرائی مینزدایی در صنعا اعلام کرد استفاده از این نوع سلاح بسیار انفجاری و تأثیر آن بر اهداف غیرنظامی، نقض قوانین بینالمللی مطابق با ماده هشت و نیز مفاد کنوانسیون چهارم ژنو و پروتکلهای بینالمللی پیوست آن محسوب میشود.
تأکید بر توسعه تسلیحاتی
همچنین «محمد العاطفی»، وزیر دفاع یمن، گزارشی از آخرین روند درگیری علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی و پیروزیهایی که نیروهای مسلح به دست آوردهاند، به دولت ارائه کرد. وی گفت صنایع نظامی از جمله سامانه پدافند هوائی یمن با فناوریهای مدرن، توسعه و پیشرفت قابلتوجهی دارد. نیروهای مسلح یمن برای رویارویی با حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی و هرگونه تحرکات مزدورانش در داخل، آمادگی بالایی دارند. العاطفی تأکید کرد حملات آمریکایی- صهیونیستی به یمن شکست خواهد خورد، همانطور که تجاوزاتش به منطقه در طول دهها سال گذشته با شکست همراه بوده است. این حملات تأثیری بر نیروهای مسلح و تواناییهای تسلیحاتی آنها ندارد و تنها قدرت، ایستادگی، ثبات و پافشاری آنها را برای مقابله تشدید میکند. وزیر دفاع یمن تأکید کرد: «دلیل این توسعه چشمگیر، حمایت نامحدود رهبری انقلاب و شورای عالی سیاسی از این صنعت حیاتی است.»
در پایان گفتنی است که تحولات اخیر نشان میدهد که بحران در یمن دیگر مسئلهای محلی یا حتی منطقهای نیست، بلکه بخشی از یک بازآرایی ژئوپلیتیک جهانی است که در آن موازنهها به تدریج از مراکز قدرت سنتی فاصله میگیرند. عقبنشینی احتمالی ناو «هری ترومن»، استفاده از بمبهای ممنوعه علیه غیرنظامیان، و رشد صنایع دفاعی یمن، همگی نشانگر آنند که پروژه کنترل از راه دور دیگر کارایی سابق را ندارد. اگر آمریکا و متحدانش تصور میکردند، میتوانند با تحقیر نیروهای بومی، جبههای را خاموش کنند، اکنون باید بپذیرند که شعله این نبرد، نه از لوله توپ، بلکه از دل خاکستر مقاومت تغذیه میشود. آینده این منطقه را دیگر نه دیپلماسیهای از بالا به پایین، بلکه میزان اراده ملتها در ایستادگی و تواناییشان در تحمیل هزینه به مهاجمان تعیین خواهد کرد.
انتهای خبر/