به گزارش رامسرنوین به نقل از بلاغ، حسین قربان زاده به آخرین وضعیت پرداخت سود سال ۹۹ سهام عدالت به حساب سهامداران اشاره کرد و افزود: تاکنون رقم کلی نهایی و زمان واریز آن مشخص شده است. براساس محاسبات انجام شده، احتمالا تا پایان سال رقمی حدود ۶۰۰ هزار تومان به حساب هر سهامدار پرداخت شود.
او ادامه داد: ۴۹ میلیون سهامداری که دارای سهام عدالت هستند، بعد از ابلاغ رهبر انقلاب و نیز آئیننامه شورای عالی بورس قادر به انتخاب دو روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم بودند. بعد از انتخاب نوع روش مدیریت، سهامداران مستقیم خود سهامدار شرکتهای سرمایهپذیر و سهامداران غیرمستقیم، سهامدار شرکتهای سرمایهگذاری استانی شدند.
رئیسسازمان خصوصیسازی گفت: شرکتهای سرمایهپذیر دارای سهامداران عدالت به دو دسته شرکتهای بورسی و غیربورسی تقسیم میشود که شرکتهای بورسی دارای ۳۶ شرکت بورسی و شرکتهای غیربورسی شامل ۱۳ شرکت هستند.
قربانزاده افزود: سود سال ۹۹ سهام عدالت شرکتهای غیر بورسی حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان و سود شرکتهای بورسی رقمی حدود ۲۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است. جمع سود دو شرکت بورسی و غیربورسی عددی معادل حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان است که این رقم باید میان ۴۹ میلیون سهامدار توزیع شود، بر این اساس تا پایان سال به هر سهامدار احتمالا رقمی حدود ۶۰۰ هزار تومان پرداخت میشود. وی با تاکید بر اینکه جمع سود شرکتهای بورسی و غیربورسی نسبت به سال ۹۸ حدود سه برابر افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: جمع سود سال ۹۸ که سال گذشته به حساب سهامداران پرداخت شد، حدود ۹۵۰۰ میلیارد تومان بود که امسال این عدد به بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان رسیده است.
رئیسسازمان خصوصی سازی گفت: در زیرمجموعه شورای عالی بورس، کارگروهی برای تعیین تکلیف موضوعات مرتبط با سهام عدالت تشکیل شده است که در آن نمایندگانی از سازمان خصوصیسازی، سازمان بورس و اوراق بهادار، اتاق تعاون، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، دستگاههای نظارتی و کانون سهام عدالت حضور دارند. در این کارگروه در تلاش هستیم که جزییات نحوه پرداخت سود سهامداران غیرمستقیم مشخص و قوانین آن رعایت شود تا سهامداران آن بتوانند هر چه زودتر به سود مدنظر دست پیدا کنند.
پیگیری باقیمانده سود سال ۹۸ سهام عدالت
قربان زاده درخصوص زمان پرداخت باقیمانده سود سال ۹۸ سهام عدالت به حساب مشمولان نیز، تصریح کرد: برخی از شرکتهای بزرگ مانند دخانیات، مخابرات و… سود سالهای گذشته خود را به طور کامل پرداخت نکردند، سازمان خصوصی سازی مکلف به پیگیری از این شرکتها است و موارد حقوقی لازم در مورد آنها را اعمال کرده است تا این شرکتها هر چه زودتر باقیمانده سود سال گذشته را پرداخت کنند.
او ادامه داد: اقدام حقوقی مربوط به این شرکتها را انجام دادیم و ماده ۴۸ قانون محاسبات عمومی را بر این شرکتها اعمال کردیم، براین اساس دیگر امکان ثبت صورت جلسات برای آنها وجود ندارد و این شرکتها باید هر چه زودتر معوقات را پرداخت کنند.
رئیسسازمان خصوصی سازی افزود: اکنون در حال مذاکرات با هیئتمدیره این دو شرکت بزرگ هستیم تا بتوانند سود معوقه را در قالب دریافت تسهیلات از بانک پرداخت کنند، اما تاکنون زمان دقیقی برای پرداخت آن اعلام نشده است.