به گزارش رامسرنوین، مهندس مجید زمانی که سال گذشته طرح احداث باغ تمشک او در استان مازندران به عنوان پروژه برتر اقتصاد مقاومتی برگزیده شد، امسال در ابتکاری جالب و برای اولین بار در دنیا موفق به کشت مخلوط ( intercropping) تمشک و توت فرنگی و بهره برداری از آن شد.
در کشاورزی و باغبانی سنتی تولید محصول را به ۲ روش می توان با افزایش سطح زیر کشت و افزایش میزان محصول در واحد سطح (افزایش عملکرد) افزایش داد اما راه حل مهم تر دیگری وجود دارد که بدون متحمل شدن هزینه های اضافی و با استفاده از آب و کود موجود بتوان تولید بیشتر صورت گرفته و آن استفاده از زمان است.
مجید زمانی در همین زمینه اظهار کرد: این روش شامل افزایش تولیدات کشاورزی در واحد سطح با کشت بیش از یک گیاه در یک سال زراعی است. از این رو بهترین و شاید تنها راه رسیدن به این مقصود انجام کشت مخلوط است. مهم ترین فایده کشت مخلوط این است که مقدار تولید در واحد سطح نسبت به تک کشتی افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: دلیل آن استفاده بهتر از عوامل محیطی مانند نور، آب و مواد غذایی موجود در خاک است و سرانجام از نظر حفاظت محیط زیست، چون در این نوع زراعت میزان مصرف سموم گیاهی جهت مبارزه با آفات و بیماری ها و علف هرز و همچنین کودهای شیمیایی کمتر است میزان آلودگی محیط زیست نیز به همان نسبت تقلیل خواهد یافت.
این کارآفرین رامسری خاطر نشان کرد: در این باغ با توجه به همزمانی مراحل داشت تمشک و توت فرنگی؛علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب عملیات آماده سازی زمین برای کشت توت فرنگی حذف و تعدا دفعات مبارزه با علفهای هرز کاهش مییابد ودر نهایت با سرشکن شدن تمام هزینه ها درامد باغدار به ۱٫۵تا ۲ برابر افزایش خواهد یافت.
وی در پایان گفت: برداشت محصول توت فرنگی از یک ماه قبل آغاز و تا دوهفته دیگر ادامه دارد.برداشت میوه تمشک هم از اواسط تیرماه آغاز و تا اواخر مرداد ماه ادامه خواهد داشت.