پایگاه خبری رامسرنوین
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت

نوع و آمار را وارد کنید برای جستجو

نان‌ایرانیان، رنجور از بی‌کیفیتی

نان با وجود افزایش قیمت و وعده‌های مکرر مسئولان برای ارتقای کیفیت؛ همچنان بی‌کیفیت، بی‌رمق و سبک است.

کد خبر :24804 اردیبهشت 14, 1404
چاپ
125 Views
0 نظر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ به نقل از کیهان؛ بررسی میدانی از پنج نانوایی سطح شهر نشان می‌دهد که در اکثر موارد نان کم‌حجم و توخالی پخته می‌شود. بوی جوش‌شیرین در نان محسوس است و رنگ نان‌ها به جای طلایی، بیشتر مایل به قهوه‌ای سوخته است. ضمن اینکه میزان سبوس در آرد بسیار پایین و حتی نزدیک به صفر است.

 

در همین رابطه، یک نانوای باسابقه‌ ۲۵ سال کار، گفت: «آردی که به ما می‌دهند کیفیت ندارد. مجبوریم از جوش‌شیرین استفاده کنیم.» در سال‌های گذشته، طرح اختلاط گندم با هدف افزایش کیفیت آرد اجرا شد اما بنا بر گزارش منابع آگاه در اداره غله، این طرح به‌دلیل ضعف زیرساخت‌ها و نبود کنترل کیفی مؤثر، عملاً متوقف شده است. سبوس گندم‌ها را برای تغذیه دام می‌تراشند و آنچه برای نان مردم باقی می‌ماند، محصولی‌ است با کمترین ارزش تغذیه‌ای.

 

این در حالی است که علی‌اکبر رضایی؛ متخصص تغذیه، تأکید کرد: «نان بدون سبوس، تنها نشاسته خالص است؛ در واقع قند ساده‌ای که سریع جذب می‌شود و نه‌تنها سیرکننده نیست بلکه قند خون را هم بالا می‌برد. حذف سبوس از آرد یعنی حذف فیبر، و این باعث یبوست، مشکلات گوارشی، چاقی و حتی دیابت در بلندمدت می‌شود.»

 

آمار رسمی وزارت بهداشت نیز نشان می‌دهد در یک دهه گذشته، بیماری‌های گوارشی در مناطق کم‌برخوردار با مصرف بالای نان، رشد چشمگیری داشته است. با این حال، نان کامل – که در بسیاری از کشورها جایگزین نان سفید شده – همچنان در ایران مهجور است و حتی بسیاری از نانوایان آموزش پخت آن را ندیده‌اند. در نهایت، یک پرسش بی‌پاسخ مانده است؛ چرا نانی که قرار است «قوت غالب مردم» باشد، روز به روز از سفره‌ها تهی‌تر می‌شود؟ تا کی مردم باید پول نان خوب بدهند اما نانی بگیرند که سلامت‌شان را تهدید می‌کند؟

 

انتهای خبر/

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =

جدیدترین

  • تکریم ارباب‌رجوع حق مردم و یک الزام مدیریتی است
  • برگزاری بیست‌ونهمین یادواره شهید علمدار در ساری
  • غذای اصیل رامسر در قاب نخستین جشنواره آشپزی بومی
  • «یلدا» سنت‌ها را با زندگی امروز پیوند می‌دهد
  • افتتاحیه اولین رویداد منطقه ای تولید محتوای دیجیتال بسیج در رامسر برگزار شد
  • خانه‌هایی که قانون را دور می‌زنند!
  • «نشان ملی برکت» به قرارگاه جهادی علمدار اهدا شد 
  • ورک شاپ‌های تخصصی، حلقه مفقوده ارتقای هنر
  • بازگشت هتل قدیم پس از سه سال انتظار
  • روایتی از کلاس درس تا خط مقدم
  • احیای هویت روستایی و تسریع در بهسازی راه‌ها ضرورت است
  • تأکید بر احیای هویت روستایی و تسریع در بهسازی راه های دسترسی
  • آغاز هفتمین رویداد تولید محتوای بسیج مازندران در قائم‌شهر
  • ترک‌فعل در حوزه جنگل و هوای پاک مشهود است
  • داغ شدن هشتگ قافله‌فاطمی هم‌زمان با تشییع شهدای گمنام
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت