پایگاه خبری رامسرنوین
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت

نوع و آمار را وارد کنید برای جستجو

جشن ۱۱ سالگی روبات “فرصت” در قله مریخ

این مریخ نورد در ۲۴ ژانویه سال ۲۰۰۴ بر روی سیاره سرخ فرود آمد و این درحالی بود که دوقلوی آن یعنی "روح" چند هفته پیشتر از آن با فرود آمدن بر روی مریخ به شهرتی تاریخی رسیده...

کد خبر :2943 بهمن 7, 1393
چاپ
6 Views
0 نظر

به گزارش نیمه پر ،مریخ نورد “فرصت” با ارسال تصویری بی نظیر از این سیاره یازدهمین سال فعالیتش در سیاره سرخ را جشن گرفت. 

جشن 11 سالگی روبات

این مریخ نورد در ۲۴ ژانویه سال ۲۰۰۴ بر روی سیاره سرخ فرود آمد و این درحالی بود که دوقلوی آن یعنی “روح” چند هفته پیشتر از آن با فرود آمدن بر روی مریخ به شهرتی تاریخی رسیده بود.

از ابتدا اینگونه برنامه ریزی شده بود که این دو مریخ نورد تنها برای سه ماه و در قالب مأموریتی که تمام جزئیات آن از مدتها پیش برنامه ریزی شده بود به بررسی مناطقی از سطح مریخ بپردازند. هدف اصلی از این مأموریت تاریخی کشف نشانه هایی از وجود آب در گذشته سیاره سرخ بوده است.

هر دوی این مریخ نوردها انبوهی از اطلاعات ارزشمند کشف و به زمین ارسال کردند. با این حال ادامه فعالیت آنها تا مدتها پس از پایان مدت زمان از پیش تعیین شده نکته ای بی نظیر و تقریبا بی سابقه در تاریخ اکتشافات فضایی به شمار می آید.

جشن 11 سالگی روبات

تصویر پانارومایی از مریخ که ناسا به مناسبت یازدهمین سالگرد فعالیت مریخ نورد “فرصت” منتشر کرده است

مریخ نورد روح در سال ۲۰۱۰ ارتباط خود با زمین را از دست داد و تقریبا یک سال بعد مرگ آن رسما اعلام شد اما دوقلوی آن همچنان پرقدرت و با نشاط بر روی مریخ حرکت می کند.

این روبات از آگوست سال ۲۰۱۱ دیواره گودال Endeavour را که قطر دهانه آن ۲۲ کیلومتر عنوان شده است مورد بررسی دقیق قرار داده و اخیرا نیز از منطقه ای موسوم به Cape Tribulation بالا رفته است.

این مریخ نورد تاکنون تصاویر متعددی با استفاده از دوربین پانارومای خود از مریخ ثبت و راهی زمین کرده است که از جمله آنها می توان به تصاویری اشاره کرد که از قله Cape Tribulation گرفته شده است.

دانشمندان ناسا این تصاویر را در قالبی یکپارچه در کنار هم قرار داده و تصویر جامعی از مریخ منتشر کرده اند. آنها بهانه این کار را ۱۱ ساله شدن مأموریت فرصت در سیاره سرخ اعلام کرده اند.

مهر/

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =

جدیدترین

  • برخورد با سرویس های غیرمجاز در دستور شورای ترافیک
  • استقرار گشت‌های قرنطینه دام در ورودی‌ شهرها
  • رامسر به کانون رویدادهای فرهنگی کشور نزدیک‌تر می‌شود
  • فرهنگ‌سازی یا مقابله؟
  • بحران پنهان در بیمارستان‌های دولتی مازندران
  • بزرگان فرهنگی، سرمایه ملی ما هستند
  • طرح‌ بلندمرتبه‌سازی و بازنگری طرح‌های هادی، اولویت مازندران است
  • حضرت زینب (س)؛ پرستار حقیقت و الگوی جاودانه صبر
  • مازندران مهد فرهنگ و تشیع است
  • نمایشگاه دستاوردهای بسیج محلات
  • سگ‌های بلاصاحب؛ معضل خاموش زیست بوم ایران
  • برگزاری سومین رویداد آموزش‌محور محلات مهدوی
  • کسب گواهی رسمی از آژانس فضایی اروپا، یونسکو و ناسا
  • نخستین هنرستان دولتی تربیت بدنی افتتاح شد
  • جشنواره کتاب و گندم در شهر دالخانی
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت