پایگاه خبری رامسرنوین
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت

نوع و آمار را وارد کنید برای جستجو

کرمانشاه تا ۶ ماه آینده می‌لرزد

رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات از تداوم پس لرزه‌های استان کرمانشاه تا ۶ ماه خبر داد و جزئیات ۷۶۷ پس‌لرزه را تشریح...

کد خبر :17135 آبان 30, 1396
چاپ
30 Views
0 نظر
 به گزارش رامسرنوین  به نقل از  بلاغ،به گزارش جنوب نیوز، بیت‌الهی گفت: پس‌لرزه‌ها در روزهای اول رخداد معمولا با تعداد و بزرگای زیاد شناخته می‌شوند که به تدریج و با گذشت زمان از تعداد و بزرگی آنها کاسته می‌شود. رخداد پس‌لرزه‌ها ممکن است روزها و ماه‌ها به طول بیانجامد. پس‌لرزه‌های متعدد و مکرر احتمال دارد که سبب فروریزش سازه‌هایی که قبلا تحت‌تاثیر زمین‌لرزه اصلی خسارت دیده‌اند، شود. زمین‌لرزه‌های رخ داده در چند دهه گذشته در سرزمین ایران نشان داده‌اند که پس‌لرزه‌هایی با بزرگی کوچکتر نیز موجب آسیب‌دیدگی شدید و یا فروریزش سازه‌های نرم شده، شده‌اند. به‌عبارت دیگر وقوع مکرر پس‌لرزه‌های حاصل از زلزله اصلی موجبات نرم‌شدگی سازه‌ها و ساختمان شده و در این شرایط احتمال دارد که با پس‌لرزه آتی دیگر این ساختمان‌ها فرو بریزند.
وی تصریح کرد: برای زلزله با بزرگی ۷٫۳کرمانشاه- سرپل ذهاب، که تا لحظه تدوین این نوشتار ۷۶۷ پس‌لرزه رخ داده است. پس‌لرزه‌های زلزله کرمانشاه از بزرگی کیمنه ۱٫۳تا ۴٫۷بوده‌اند. یعنی تاکنون بزرگترین پس‌لرزه رخ داده در کرمانشاه دارای بزرگی ۴٫۷بوده است.
وی بیان کرد: از میان پس‌لرزه‌های رخ داده، ۳۵ پس‌لرزه دارای بزرگی ۴تا ۴٫۷ بوده که حدود ۵در صد کل پس‌لرزه‌های منطقه کرمانشاه – سرپل ذهاب را شامل می‌شود. ۱۷۷پس لرزه که بالغ بر ۲۲در صد پس‌لرزه‌ها را در بر می‌گیرد، دارای بزرگی بین ۳تا ۴هستند. ۶۰ در صد پس‌لرزه‌های رخ داده مشتمل بر حدود ۴۵۳پس لرزه در بازه بزرگی ۲تا۳۳ قرار می‌گیرند و مابقی پس‌لرزه‌ها بزرگی کمتر از ۲ را دارند.
وی گفت: روش‌های تقریبی، تخمینی، برآوردها و روابط متعددی وجود دارد که می‌توان به این پرسش پاسخ داد. به‌عنوان نمونه در روش گاردنر – نوپوف که روشی برای حذف پس‌لرزه‌ها در تحلیل خطر زلزله است، برای تشخیص و تخمین پس‌لرزه‌ها روابطی ارائه می‌شود. در این روش، مشخص خواهد شد که به ازای رخداد زلزله‌های اصلی با بزرگاهای مختلف، پنجره زمانی و مکانی احتمال رخداد پس‌لرزه‌ها تا چه اندازه خواهد بود.
بیت‌الهی افزود: زلزله کرمانشاه–سرپل ذهاب دارای بزرگی ۷٫۳ بوده و با روش های عملی تخمین زده می شود که مدت دوام رخداد پس‌لرزه‌ها در منطقه تا حدود بیش از ۶ ماه نیز ادامه خواهد یافت. البته با تاکید بر این مطلب که عمده انرژی ذخیره شده در لایه‌های زمین در پی وقوع زلزله اصلی در همان روزهای اول بعد از زلزله اصلی تخلیه می‌شود و بر اساس روابط موجود در تببین نرخ رخداد پس‌لرزه‌ها زمان موثر حدود دو هفته را برای رخداد عمده‌ترین پس‌لرزه‌های ناشی از زلزله کرمانشاه – سرپل ذهاب برآورد کرد.
وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که رخداد پس‌لرزه‌ها ادامه یابد اما تعداد و بزرگی آنها به مراتب نسبت به روزهای اول وقوع زلزله، کمتر خواهد بود.

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =

جدیدترین

  • نسل جوان؛ قلب تپنده انقلاب در گام دوم
  • نه جنگ نه صلح
  • آخرالزمان، عصر انتظار فعال است
  • انقلاب اسلامی پایان رنج مردم در رژیم پهلوی بود
  • پوشش ۹۰ درصدی درمان ناباروری تا هشدار افزایش دیابت
  • صداقت در انتظار، در سبک زندگی دینی و تبعیت عملی سنجیده می‌شود
  • بهره‌برداری از دو هزار و ۶۹۶ میلیارد تومان طرح صنعتی
  • صدای جوانان، کلید حکمرانی موفق در عصر اینترنت
  • پروژه‌های دهه مبارک فجر ۱۴۰۴ استان مازندران
  • کف خیابون
  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۶۷ پروژه با اعتبار ۷۱۳ میلیارد تومان در دهه فجر
  • اگر جنگی راه بیاندازید، جنگ منطقه‌ای خواهد بود
  • حضور مردم ادامه دارد
  • پایگاه هوایی اطفای حریق در راه است
  • «فروپاشی ذهنی» پروژه آمریکا برای ایرانی‌ها
  • صفحه اصلی
  • اخبار برگزیده
  • اخبار رامسر
  • فیلم
  • گزارش و گفتگو
  • گزارش تصویری
  • یادداشت