پاسخ یک مقام وزارت خارجه به ادعاهای اخیر روحانی درباره برجام

چاپ

به گزارش رامسرنوین به نقل از بلاغ؛ بهزاد صابری، مدیرکل حقوقی وزارت خارجه در همایش سالروز «انجمن دیپلماسی ایران» گفت: تیم بایدن در هفته‌های نخست آغاز به کار، بازگشت آمریکا به برجام را مشروط کرد.

صابری افزود: به عنوان نمونه از لزوم تن دادن ایران به گفت‌وگوهای تازه یا پذیرش تاریخ‌های جدید در برجام یا مذاکرات در حوزه‌های غیرهسته‌ای سخن می‌گفتند.
وی در ادامه گفت: این موضع‌گیری‌ها بعضا از سوی اروپایی‌ها هم مطرح شد اما ایران با تاکید بر این نکته که ما شروط جدید را نمی‌پذیریم، آب پاکی را بر دستان آنها ریخت.
مدیرکل حقوقی وزارت خارجه اظهار داشت: نکته دیگر این بود که دولت بایدن تا حداقل دو ماه آماده آغاز مذاکره برای احیای برجام نبود. نه تیم جدید شکل گرفته بود، نه مقام‌های مرتبط با این پرونده مشخص شده و نه از سنا تایید گرفته بودند.
صابری خاطرنشان کرد: این زمان بسیار ارزشمندی بود که به هدر رفت. ایران در آن مقطع در تماس‌هایی که با ۱+۴ داشت مدام این پیام را منتقل می‌کرد که وقت را نباید از دست داد و از طرف مقابل دعوت می‌شد که اگر در ادعای بازگشت به برجام صادق هستند سیاست‌های غلط را اصلاح کرده، به اجرای تعهدات بازگردند و آماده از سر‌گیری تعهدات شوند.
وی در ادامه گفت: آمریکایی‌ها تا اواخر اسفندماه آمادگی ورود به مذاکرات را نداشتند لذا مذاکرات تازه از اواسط فروردین‌ماه آغاز شد.
این مقام وزارت خارجه با‌اشاره به کارشکنی‌های آمریکا و اروپا در مسئله برجام، صراحتا به وقت‌کشی طرف غربی اذعان کرده است.
این در حالی است که روحانی در هفته‌های اخیر چندین بار مدعی شده است که قانون مجلس تحت عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، علت اصلی ناکامی مذاکرات وین بوده است.
اظهارات مذکور که توسط یکی از مقامات وزارت خارجه مطرح شده در حقیقت پاسخی به ادعاهای اخیر روحانی است.
لازم به ذکر است که مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل در هفته‌های گذشته گفته بود:«قانون مصوب مجلس ما در حقیقت پاسخی حساب شده به اقدامات غیرقانونی آمریکا و بیش از سه سال ناتوانی اتحادیه اروپایی و سه کشور اروپایی در مقاومت در مقابل چنین اقداماتی بود…هدف از این قانون، بازگرداندن توازن از دست رفته به برجام است و همان گونه که خود این قانون به روشنی بیان می‌کند، اگر برجام در عمل به طور کامل توسط دیگران اجرا و تمام تحریم‌ها کاملا برداشته شوند، اقدامات جبرانی ایران قابل برگشت است».
مالک شریعتی، نماینده مجلس چندی پیش گفته بود:«آنچه نتیجه قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها بود، این شد که دیگر آمریکایی‌ها نتوانند با برنامه‌ریزی برای فریب وعده‌هایی بدهند، عملا امتیازاتی بگیرند و مابه‌ازاء آن کاری انجام ندهند، با این قانون مسیر یک طرفه امتیازگیری از ایران مسدود شد نه اینکه این قانون مانع لغو تحریم‌ها شود».