۱۴خاصیت اعجاب انگیز ازگیل

چاپ

به گزارش رامسرنوین به نقل از  بلاغ، مهم‌ترین خواص ازگیل، توانایی آن در جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی است. ازگیل برای کاهش وزن مناسب است، با یبوست مقابله می‌کند، با بازسازی بافت سلولی کمک می‌کند، از سرطان جلوگیری می‌کند، با سندرم پیش از قاعدگی مبارزه می‌کند.به نقل از بارده این میوه دارای خواص دیگری نیز هست که در پایین توضیح خواهیم داد.

۱۴ خاصیت اعجاب انگیز ازگیل

این میوه، انواع مختلفی دارد و بحث‌های بسیاری درمورد خاستگاه آن موجود است، اگرچه همه چیز نشان دهنده آن است که ازگیل از ژاپن می‌آید. ازگیل معمولا در بهار رشد می‌کند، اما در تمام ماه‌های سال مصرف می‌شود.

این میوه به دلیل طعم خوشایند خود شناخته شده است، در واقع در بسیاری کشور‌ها یک ظرافت آشپزی محسوب می‌شود، به علاوه، برای اهداف دارویی نیز کاربرد دارد و بسیار توصیه می‌شود، زیرا حاوی ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. دیگر خواص ازگیل برای سلامتی را در زیر آورده‌ایم.

۱. از انواع مختلف بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری می‌کند

ازگیل حاوی مقدار زیادی فیبر است. این ترکیب، خواص فیزیولوژیکی بسیاری برای بدن دارد. اول این‌که به حفظ آب و چربی کمک می‌کند و مصرف آن باعث جلوگیری از بیماری‌های مربوط به اختلالات قلب و رگ‌های خونی می‌شود.

۲. این خوراکی به لاغر شدن کمک می‌کند

ازگیل، میوه‌ای با کالری پایین است. کالری هر قسمت از آن حدود ۴۰ تخمین زده می‌شود. به علاوه، ازگیل باید به آرامی جویده شود و این به دلیل فیبر محلول در آن است. این باعث کاهش حس اضطراب می‌شود، همچنین فیبر، جذب چربی را کند می‌کند.

۳. با یبوست مبارزه می‌کند

بازهم فیبر رژیمی یا فیبر محلول، نقش مهمی را در این‌جا ایفا می‌کند، زیرا یک مسهل طبیعی است که یبوست و احتباس مایعات را مهار می‌کند. این ترکیب، زمان انتقال روده‌ای را کاهش داده و فرآیند دفع را تسریع می‌کند.

۴. به جذب مواد مضر برای بدن کمک می‌کند

تقریبا ۱/۴ ترکیب ازگیل از پکتین تشکیل می‌شود. این، ترکیبی از تجمع قند‌های ساده است. پکتین یک ماده جاذب روده‌ای است که از ایجاد برخی بیماری‌ها جلوگیری می‌کند، به ویژه در پایین آوردن کلسترول نقش دارد.

۵. مصرف آن برای رشد خوب است

ازگیل نیز مانند دیگر میوه‌ها، سرشار از ویتامین C. و A. است که برای رشد و ترمیم بخش‌های بدن ضروری است. همچنین، به تثبیت سطح آهن که ماده معدنی ضروری برای تولید پروتئین و هموگلوبین است، کمک می‌کند.

این ویتامین برای استخوان‌ها، پوست و بافت همبند مفید است. مصرف آن به زنان باردار، افراد سیگاری و افرادی که در دوره نقاهت هستند یا به نوعی التهاب پوستی دچارند توصیه می‌شود.

۶. به بازسازی بافت سلولی کمک می‌کند

ازگیل، میوه‌ای سرشار از آنتی اکسیدان است. این ماده با محافظت از سلول در برابر رادیکال‌های آزاد که باعث آسیب به DNA و بخش‌هایی از سلول می‌شوند، به ترمیم سلول کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌ها توانایی کند کردن فرآیند پیری و جلوگیری از مشکلات قلبی را نیز دارند.

۷. تعادل بدن را افزایش می‌دهد

پتاسیم یکی از مواد تشکیل دهنده ازگیل است. این ماده، توانایی حفظ تعادل سطح آب در بدن را دارد، رشد سلولی را افزایش می‌دهد و در عملکرد درست بدن، سیستم عصبی، استخوان‌ها و ماهیچه‌ها نقش دارد.

۸. مصرف آن برای رشد مفید است

یکی از مواد تشکیل دهنده ازگیل، کلسیم است. این ماده معدنی، بیشترین حد را در بدن دارد که باعث حفظ استخوان‌ها و دندان‌ها شده و در عملکرد درست آن‌ها نقش دارد.

ماهیچه‌ها، خون و بافت سلولی نسز مقداری کلسیم را ذخیره می‌کنند که باعث انقباض و انبساط ماهیچه، فعالیت سیستم عصبی و ترشح آنزیم‌ها و هورمون‌ها می‌شود.

۹. میوه‌ای است که از سرطان جلوگیری می‌کند

مواد دیگر تشکیل دهنده ازگیل، اسید‌های چرب ضروری هستند. برخی از آن‌ها برای سلامتی مضرند، اما برخی دیگر فواید بسیاری دارند. مطالعات مختلف نشان داده که اسید لینولئیک موجود در ازگیل می‌تواند از ایجاد و پیشرفت سرطان به ویژه سرطان‌های سینه، پوست، کبد و روده بزرگ جلوگیری کند.

۱۰. باعث تولید انرژی در بدن می‌شود

کربوهیدرات نیز در این میوه وجود دارد، در واقع ۱۰۰ گرم ازگیل، ۲۵ گرم کربوهیدرات دارد. این ماده، مسئول تولید انرژی در بدن است، زیرا به گلوکز تبدیل شده و مستقیما به سلول‌ها، بافت‌ها، اندام‌ها و ماهیچه‌ها می‌رود.

۱۱. به مبارزه با سندرم پیش از قاعدگی کمک می‌کند

دیگر ماده تشکیل دهنده ازگیل، منگنز است. این ماده معدنی برای بدن بسیار مفید است. گاهی وقت‌ها در داروسازی نیز به کار می‌رود، زیرا کاهش منگنز، استخوان‌ها را ضعیف کرده، باعث کم خونی شده و قاعدگی را به تاخیر می‌اندازد. در کشور‌های آسیایی مانند ایران، زنان از کم خونی رنج می‌برند، بنابراین برای تنظیم کردن قاعدگی باید ازگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

۱۲. مصرف آن برای بیماران دیابتی مفید است

ازگیل، میوه‌ای است که دارای قند طبیعی است، اما به مقادیر کم. میزان قند آن ۷ گرم در هر وعده تخمین زده می‌شود، به همین دلیل، خوردن آن برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

۱۳. در حفظ بافت‌های بدن نقش دارد

دیگر ماده موجود در ازگیل، مس است. این ماده معدنی، فواید متعدد دارد، تولید سلول‌های خونی را افزایش می‌دهد، به عملکرد مناسب رگ‌های خونی و عصب‌ها کمک می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت کرده و به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.

۱۴. به آبرسانی بدن کمک می‌کند

مانند هر میوه دیگر، بیشترین قسمت ازگیل آب است. ۱۰۰ گرم ازگیل، ۸۷ گرم آب دارد. به همین دلیل، مصرف ازگیل در بهار، تابستان یا زمان‌هایی که بدن، مایعات زیادی دفع کرده است، توصیه می‌شود.

مواد تشکیل دهنده این میوه

خواص متعدد ازگیل برای سلامتی، به دلیل مواد موجود در آن است، مانند ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و حتی چربی‌ها. بسیاری از آن‌ها به نوع میوه‌ای که مصرف می‌شود، بستگی دارد.

فراوان‌ترین ماده این میوه، آب است، سپس کربوهیدرات، بعد از آن پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سدیم و فولات.

فیبر، ویتامین C، ویتامین B۱، B۲، B۳ و B۶ و مواد معدنی مانند آهن، روی، مس و سلنیوم نیز در مقادیر کمتر در این میوه وجود دارد. کمترین ماده موجود در این میوه، چربی است.

انواع ازگیل موجود در دنیا

چنین تخمین زده می‌شود که تعداد گیاهان تولید‌کننده ازگیل از سه عدد بیشتر است، اما سه گونه گیاه از همه شناخته‌ترند و معمولا ویژگی‌های مشترک دارند و تفاوت‌های میان آن‌ها بسیار ریز هستند.

گونه ازگیل ژاپنی از همه شناخته شده‌تر است. کاشت آن ابتدا در چین آغاز شد و سپس به کشور‌هایی مانند ژاپن، هندوستان و مغولستان راه یافت. این نوع ازگیل در طی زمان از مرز‌ها عبور کرد و به کشور‌هایی مانند آرژانتین، جزایر قناری، هاوایی و مناطقی از حوزه مدیترانه راه یافت.

این گونه از گیاه ازگیل، مانند یک بوته بزرگ یا درخت کوچک است، ارتفاع آن به ۱۰ متر می‌رسد، اما به ندرت به این اندازه می‌رسد. مشخصه این گونه، برگ‌های آن است که با رنگ سبز متمایل به زرد زیبایی پوشیده شده است. میوه ازگیل در این گونه، در پاییز و زمستان شکوفه می‌دهد و در اواخر این فصل یا در بهار بالغ می‌شود.

در اروپا، ازگیل اروپایی به محبوبیت خاصی رسیده است. درختی که این میوه را می‌دهد در مناطق مختلف آلمان و جنوب شرقی این قاره کشت می‌شود. اگر شرایط مناسب باشد، ارتفاع آن به ۸ متر نیز می‌رسد. میوه آن در ما‌ه‌های اردیبهشت و خرداد شکوفه می‌زند و وقی می‌رسند اندازه آن‌ها به ۳ سانتی‌متر می‌رسد و طعم تلخ و شیرین دارد.

میوه‌های ازگیل آن خیلی بزرگ نیستند، اگرچه خوراکی هستند، اما در این مناطق دنیا برای اهداف دیگر به کار می‌روند.

اهمیت اقتصادی محصول

ازگیل ژاپنی گونه‌ای است که در دنیا کشت شده و توسعه یافته است. این میوه در قرن هجدهم از چین به اروپا آمد و نظریه‌های مختلف ادعا می‌کنند که یسوعی‌ها نخستین افرادی بودند که این میوه را به دنیا معرفی کردند، ابتدا آن را در فرانسه کاشتند و سپس آن را به کشور‌های حوزه مدیترانه مانند الجزایر، ترکیه، ایتالیا و .. بردند.

نخستین تولیدکننده ازگیل، چین است که بعد از آن اسپانیا، ژاپن، ایتالیا و برزیل در این فهرست قرار می‌گیرند. اگرچه این میوه به نواحی مدیترانه‌ای نیز رسیده است، اما اسپانیا نخستین کشور تولید‌کننده در این حوزه است، به ویژه بخش‌های والنسیا، آندالوسیا، مورسیا، کاتالونیا و جزایر بالریک.

شرایط مناسب برای کاشت ازگیل

آب و هوا

نخستین عنصر ضروری، آب و هواست که باید گرم و با زمستان‌های ملایم باشد. ازگیل می‌تواند در جا‌هایی که آب و هوا بسیار شدید است نیز رشد کند، اما در این صورت فقط به شکل گیاه زینتی رشد می‌کند، طعم آن، کیفیت خود را از دست می‌دهد و برای تجارت به کار نمی‌رود.

خاک

عنصر مهم دیگر، خاک است. این میوه می‌تواند در خاک سفت- ماسه‌ای یا رسی- رشد کند، اما باید زه‌کشی مناسبی داشته باشد. اگر این عامل مناسب نباشد، ممکن است اندازه میوه بسیار بزرگ یا بسیار کوچک باشد و خیلی دیر یا خیلی زود برسد. توصیه می‌شود گیاه را در شرایط نمکی بسیار قرار دهید.

آب

تنظیم مقادیر آب برای رشد گیاه، عامل بسیار مهمی است. باید متعادل باشد. برای مثال، اگر بارندگی سالانه به بالای ۱۵۰۰ میلی‌مترنرسید، باید آبیاری را افزایش داد تا گیاه به اندازه کافی محصول دهد و شرایط مناسب شود. اگر مقادیر آب کم باشد، تولید این میوه کاهش یافته و اندازه میوه کوچک خواهد بود.

بارندگی پاییزی می‌تواند به رشد ازگیل آسیب وارد کند، زیرا باعث شکوفه‌های زودهنگام شده که با سرمای زمستان مواجه می‌شوند.

بارش در زمانی که میوه رسیده است نیز می‌تواند باعث آسیب شود، زیرا این بارش‌ها می‌توانند کیفیت میوه را کاهش داده و باعث آسیب سطح میوه شوند.

خطرات مصرف بیش از حد

مصرف مقادیربالای این میوه می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود و این به دلیل فعالیت برخی از مواد تشکیل دهنده آن است، به ویژه اسید پالمیتیک که چربی اشباعی است که سطح کلسترول خون را بالا برده و متاستاز را در برخی سلول‌ها تسریع می‌کند.

مسئله دیگری که باید به ذهن سپرد این است که نباید ازگیل را بعد از فعالیت جسمی زیاد مصرف کرد. اگرچه ازگیل میوه‌ای است که به آبرسانی بدن کمک می‌کند، اما مواد مغذی و نمک‌های معدنی موجود در آن برای بهبود بدن کافی نیستند. اگر می‌خواهید به این منظور از ازگیل استفاده کنید، با پزشک مشورت کنید.

مصرف بیش از اندازه ازگیل باعث تهوع، درد معده و اسهال می‌شود. این مشکلات به وسیله ویتامین C. به جود می‌آید، زیرا با اینکه فواید بسیاری دارد، اما مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند میزان آهن را افزایش داده و به بافت سلولی آسیب بزند.

مصرف زیاد این میوه به دلیل داشتن کلسیم باعث اثرات منفی، خصوصا در بزرگسالانی که به سنگ کلیه، یبوست و عدم جذب مواد معدنی مانند مس و آهن دچار هستند، می‌شود.