آیا زلزله غرب کشور قابل پیش بینی بود؟

چاپ

به گزارش رامسرنوین به نقل از بلاغ،به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ مهدی زارع روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ادعای پیش بینی این زلزله از چند ماه پیش، تاکید کرد: وقوع آن قابل پیش بینی نبود و چنین کذب است.

وی درباره پس لرزه های این زلزله گفت: تا صبح امروز حدود ۲۰ پس لرزه بالای سه ریشتر در استان های غربی کشور، رخ داده که ممکن است تا ماه ها و حتی تا یکسال نیز ادامه یابد.
زارع درباره تعدد گزارش های مربوط به کانون وقوع زلزله توضیح داد: برخی محاسبات کانون زلزله را در خاک ایران و برخی در خاک عراق نشان می دهد اما واقعیت این است که این زلزله روی نوار مرزی ایران و عراق رخ داده است و علت این ضد و نقیض گویی ها وقوع زلزله روی نوار مرزی است از این رو برخی کانون آن را شمال غرب سر پل ذهاب و برخی جنوب حلبچه می دانند اما اگر یک خط میان سرپل ذهاب و حلبچه کشیده شود، کانون زلزله مشخص می شود.
استاد پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله درباره اینکه آیا تاکنون زلزله ای به این بزرگا در این بخش از کشور رخ داده بود، گفت: یک زلزله تاریخی بزرگ در هزار و ۱۰۰ سال پیش در آن منطقه رخ داده بود؛ شاید به اندازه همین زلزله بود و شاید هم این زلزله بازگشت آن بوده اما هنوز مشخص نیست.
وی درباره گسل وقوع این زلزله اظهار کرد: گسل وقوع این زلزله هنوز مشخص نیست هر چند یکی از گسل های آن منطقه گسل ذهاب است اما اینکه این گسل موجب وقوع زلزله شده باشد هنوز مشخص نیست.
در زمان وقوع، این زلزله در غرب کشور در شهرهایی مانند تهران، زنجان، قزوین و اصفهان تا حدودی احساس شد که زارع در پاسخ به اینکه آیا این زمین لرزه نقشی در تحریک سایر گسل ها دارد، گفت: وقوع زلزله در استان های غربی کشور ربطی به این شهرها ندارد و هر احتمالی که قبلا برای این شهرها در نظر گرفته شده بود به قوت خود باقی است.
به گزارش ایرنا از مرکز لرزه نگاری کشوری، زمین لرزه ۷ و ۳ دهم ریشتری در ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه و ۱۶ ثانیه شامگاه یکشنبه استان های غربی کشورمان را لرزاند.
مرکز وقوع این زمین لرزه استان کرمانشاه حوالی ازگله در طول جغرافیایی ۴۵٫۹، عرض جغرافیایی ۳۴٫۸۴ و عمق ۱۱ کیلومتری زمین بود و این واقعه تاکنون ۳۴۱ کشته و افزون بر ۵ هزار مصدوم بر جای گذاشته است.